Já jsem mladý chovatel a chovám Český čejky a Lahore.
Tady je foto Lahore chovný pár vž budou zachvíli holoubata holubice je žlutě plavá a holu je červený slovák

.
petrkabele napsal(a):
Já jsem mladý chovatel a chovám Český čejky a Lahore.
Tady je foto Lahore chovný pár vž budou zachvíli holoubata holubice je žlutě plavá a holu je červený slovák
.
A zapoměl jsem že se jmenuju Petr Kábele.
Já mám Anglické Pávíky , Polské Rysy Modré Šupinaté. Jetli chceš koukni se na článek Jak to vypadá u mě jsou tam nějaké fotky. Kolik ti je? Martin S.
Štrasery a Kotrláky po 1 páru

Hold jsem neodolal. Mě je bude brzo 15.
No já mám ještě pár Hesenských voláčů,pár Moravských bělohlávků,taky jsem neodolal

No tak z mé situace je Mladých chovatelů málo a je potřeba je řídně podporovat

mě kolikrát někdo říkal

a ještě nějakej Stavák 4ervený sedlatý. Až to bude všechno mít mladý tak bude doma pěkná sranda

Odkud jsi? Jestli se můžu zeptat? Já Kousek od Hradce Králové
No to mě taky říkaj hodně chovatelů že budto mě to darujou ty holuby a nebo mě to prodaj levně že se maj mladý chovatelé podporovat.

Čau kluci je mi 10 let a chovám 2 páry Indických pavíků.
Já jsem od Chrudimě z Medlešic.
To je dobrý a nemáš problém udržet ty rousy v čistotě?

A teď počty :-D kolik máte holubů? 4 páry Rysů a 12 párů Pávíků

Já mám 10ks Českých čejek,7ks Lahore,2ks Hesenských voláčů,2ks Moravských bělohlávků a hroznýho holuba Mondény nikdo ho nechce

Petře oni jsou i bezrousí , pokud se nepletu.
A co myslíš Indický páviky?

No jsou hladkonohý i rousný
lev.8 napsal(a):
Čau kluci je mi 10 let a chovám 2 páry Indických pavíků.
To je dobrý a nemáš problém udržet ty rousy v čistotě?

Čau, jsem taky mladý chovatel. Je mi 17 let a chovám České staváky červené rovné. Napároval jsem 10 párů a doufám že už brzo ustanou mrazy a budou holoubata... Přikládám foto na ukázku... Venca Škvor

Indický pávík má jen slabý rousek a stím není problém jako třeba s čejkou nebo bublákem.
Jsou to pěkný holuby ty staváci mě už zasedli 2 páry Lahore.
lev.8 napsal(a):
Indický pávík má jen slabý rousek a stím není problém jako třeba s čejkou nebo bublákem.
To máš pravdu no a měl už holoubata nebs je tedkom přivezl?
Dneska jsem doufám dopároval a tak doufám že brzo zasednou. Sice je možná ještě brzo ale nebylo možný je udržet na uzdě po těch 3 dnech jak svítilo sluníčko tak jsem jim otevřel hnízda, spároval co jsem spárovat chtěl a už to všechno nechám na přírodě ať si s tim pohraje...
No já jsem zpároval 1 pár a asi 3 páry se mi zpárovali sami.
Loni jsem si pořidil jeden pár a ti měli k sobě takovou antipatii.

Že rozhodili tátovi všechny páry bubláků,ale k sobě nešli.

Letos jsem si koupil další pár a musím je přepářit.

Tak to jo někteří holuby jsou prevíti já jsem měl českýho rejdiče holuba a než našel holubici ka mě zozhodil půl chovu jou to prevíti.
To ti věřim táta s toho byl na mrtvici a chtěl jim zakroutit krkem.

Letos budu mít už svůj holubník.

lev.8 napsal(a):
To ti věřim táta s toho byl na mrtvici a chtěl jim zakroutit krkem.
Letos budu mít už svůj holubník.
To máš dobrý nejlépe je to mít rozdělený já s bráchou to máme taky rozdělený on má jinačí plemeno a to je lepší když chces se jít na holuby podávat a třeba tam brýcha nebo někdo jiný má chovatele tak tam nemůžeš moc otravovat.
Jo Jo děkujeme. A když už si tu takhle píšmem my mladí, zajímalo by mě zda je tu mezi námy maldými chovateli i nějaká mladá chovatelka holubů. Zajímalo by mě to protože o moc chovatelkách holubů jsem neslyšel...

No to pochybuju žestli mezi náma je chovatelka moc holek se ani moc o ty zvířata nezajímaj ale to nepočítat psa,křečy,papouška atd...
Jen by mě to zajímalo jestli se fakt timhle koníčkem taky nějaká zajímá...

Já mám už holubník hotový,ale momentálně jsou v něm jan holubice pávíků i bubláků dohromady.Příští týden je začneme párovat a holubník bude jen můj.
To máš dobrý.

přes léto k tomu přistavíme voliéru#

je tady dost dravců

Tak jsme docela rádi, že mladí našli své místo tady na fauně. Jen se nenechejte odradit různými nepříjemnými připomínkami, kterých ještě v životě zažijete až až. Někdy máme pocit, že to je i úmyslně.. Ale nazapomeňte se vyzbrojit trpělivosti, důsledností a hlavně se nebraňte dobře míněné radě a přemýšlejte o ní. A hlavně, hledejte informace, čtěte a "lítejte"po internetu. Nemusí se vždy hodit, nemusíte s ní souhlasit, možná časem příjdete na to, že v něčem byla pravdivá. Nežeňte se za každou cenu za úspěchem, snažte se poznat své holuby a naučte se jim rozumět. Oni vám to někdy opravdu vrátí a bude vás hřát uvnitř něco, co se nedá popsat a pozná to jen ten, kdo to dokáže a komu to holubi dovolí. Z ničeho nic příjde okamžik, kdy se zlomí bariéra mezi vámi a holuby a nejednou zjistíte, že to nejsou jen obyčejní ptáci, ale že mají taky své srdíčko a své city.... jednou to poznáte sami. Přejeme hodně krásných zážitků. (LAJ)
To máš provdu že v létě je hodně dravců
justovi napsal(a):
Tak jsme docela rádi, že mladí našli své místo tady na fauně. Jen se nenechejte odradit různými nepříjemnými připomínkami, kterých ještě v životě zažijete až až. Někdy máme pocit, že to je i úmyslně.. Ale nazapomeňte se vyzbrojit trpělivosti, důsledností a hlavně se nebraňte dobře míněné radě a přemýšlejte o ní. A hlavně, hledejte informace, čtěte a "lítejte"po internetu. Nemusí se vždy hodit, nemusíte s ní souhlasit, možná časem příjdete na to, že v něčem byla pravdivá. Nežeňte se za každou cenu za úspěchem, snažte se poznat své holuby a naučte se jim rozumět. Oni vám to někdy opravdu vrátí a bude vás hřát uvnitř něco, co se nedá popsat a pozná to jen ten, kdo to dokáže a komu to holubi dovolí. Z ničeho nic příjde okamžik, kdy se zlomí bariéra mezi vámi a holuby a nejednou zjistíte, že to nejsou jen obyčejní ptáci, ale že mají taky své srdíčko a své city.... jednou to poznáte sami. Přejeme hodně krásných zážitků. (LAJ)
To je moc hezky napsané. Děkujeme...

Rad není nikdy dost a v chovatelství se vždycky hoději. V Škvor.

justovi napsal(a):
No já znám chovatele který pořád jenom radí a radí a sám to neudělá sám

Děkujeme

líbili se mi vaše přispěvky a fotky Ruských plemen rejdičů.
petrkabele napsal(a):
To máš provdu že v létě je hodně dravců
Tady jsou dravci hlavně v zimně.
To u nás taky hlavně v zimě ale i někdy v létě.
Zdravím vás chovatelé. Snad ještě jako osmnáctiletý patřím mezi mladé. Chovám rakovnické kotrláky, bakincké tleskače, turecké tleskače takla a pražské rejdiče středozobé - vlaštováky. Ať vám dělají holoubci taky takovou radost, jako dělají mě. Luboš Starý
Jo to ještě patříš k mladým chovatelům.

Můj první uspěch na výstavě.

lev.8 napsal(a):
Můj první uspěch na výstavě.
Taky už jeden mám(muj první), jenom jsem ho jestě nestihl nafotit ale mám ho na poličce a neustále ho leštim aby se leskl

moji úspěchy 2*

za krýlíka
Tak ti taky gratuluju.

Díky já tobě taky ten malej pohárek je za holubičku Prařskou krátkozobou rejdičku žlutou.
Dem psát na tu čast2 nebo ne
Tak mladý spolu chovatelé založil jsem další moderovku a tam když by možno dejte fotky ze svého chovu ale přiměřwně tak každý asi nejvíc 7fotek

tak kde jsou ty fotky

nemohu se dočkat

na tomhle nebudou založil jsem novou moderku jmenuje se:Fotky od mladých chovatelů z holubníku i od kulubů.
Odkud jsi Luboši.

Hele podte se bavit na jinač í založil jsem ho je stejný ale před sebou má 2 část
lev.8 napsal(a):
lev_8 Ahoj, asi tak pred 14 dni jsem jsi mi predaval 2 pary bublaku, vzpominas si? :-D, jinak mi je 15 a chovam c. stavaky cerne tygry (14 paru) dnes se mi vylihly prvni letosni holoubatka. Jinak 2 pary c. bublaku, 2 pary postaku a jeden par pstrosu. Mel bych dostat angl paviky vymenou za bazanty. Mimo holubu chovam bazanty a drubez a jsem clenem ceske spolecnosti ornitologicke
Tolik

tak to se máš o co starat.Já teprve začínám a zbírám skušenosti.
Mam stavaky pusteny celou zimu a krahujec mi chytil jen jednoho a to jsem u lesa. Mate bublaky pusteny?
Ahoj, zdravím vás. Bydlím na Vysočině, v malé vesničce jménem Studénka. L,
Zdar mladí chovatelé. Je mezi Vámi nějaký pštrosař? Pokud máte zájem a stojíte o podporu rád v sezoně daruji pár červených.

Zdravím. Tak já se mezi vás přidám, i když oficiálně už do kategorie "mladý chovatel" nespadám.

Je mi 20, jsem z Budějc a mam české čejky.

Čau máš už holoubata?

Ahoj. Jojo už tam 4 jsou. Ale kroužek dostaly jen dvě. Jedno nemá kapku a jedno má bílej flek v křídle.
To máš dobrý mě sedí 2 páry Lahore.

Zdravím, dnes již do kategorie mladých chovatelů sice nepatřím, ale první dva páry českých čejek jsem si pořídila v jedenácti letech a tomuto plemeni jsem věrná již třináct let. Přeji všem mnoho chovatelských úspěchů. Míša
Čejka je pěkné plameno a proto ho chovám.

Ahoj kluci a Míšo, držím vám palce.
Kdo z vás uhádne plemeno tohoto mladého provazochodce, může ho mít ode mne darem :-)
Nápověda: plemenu se občas říká "král nebe".
Zatim se mějte.
Frank
Nejsem si jist ale nejspíše se jedná o Tipplera?

Martin S.
michy napsal(a):
Zdravím, dnes již do kategorie mladých chovatelů sice nepatřím, ale první dva páry českých čejek jsem si pořídila v jedenácti letech a tomuto plemeni jsem věrná již třináct let. Přeji všem mnoho chovatelských úspěchů. Míša
Ty jo koukám jako blázen. Nechtěla by sis mě vzít?

michy napsal(a):
Zdravím Míšo , koukám , že králíkárna má stále stejné místo

Tak at se dáří a pozdravuj tatku. Pavel
12345zbbg napsal(a):
Ahoj kluci a Míšo, držím vám palce.
Kdo z vás uhádne plemeno tohoto mladého provazochodce, může ho mít ode mne darem :-)
Nápověda: plemenu se občas říká "král nebe".
Zatim se mějte.
Frank
Myslim si že je to tippler ale nevim to jistě

Ahoj Martine a Petře,
odpověděli jste správně - je to tippler.
Víte, já si to s tím darem jednoho holuba rozmyslel. Radši daruji každému z vás jeden pár, abyste si mohli nachovat. Jak by se líbila tahle linie Holanského Sheffielda? Občas dávají i žlutá holoubata, bělokosé a tygry, jestli se vám líbí barva. Jestli let, tak mi jejich sourozenci už 2x zalétli 14+ hodin jako mladí ve věku cirka 4 měsíců ...
Anebo si tu vyberete něco jiného - přijedete si?
Frank
Jsou pěkný a od kud jste?

ahoj všem mladíkům ..jsem moc rád že se tady odvíjí taková to diskuse a že to s mládím neni tak špatný. co takhle kluci zkusit olympiádu a ověřit si tam znalosti .pokud by jste chtěli pomoct a měli zájem písnete na mail tauben@seznam.cz povím víc. Roman kučera člen UKPM
petrkabele napsal(a):
Jsou pěkný a od kud jste?
Ahoj, jsem z Hradce Králové.
Ano, tippleři jsou pěkní, chytří a mají i velmi dobrou povahu.
Nevykej mi prosím. Jmenuji se Frank, Fanda, František, Fanouš, Franta - na všechny tyhle jména slyším :-) nechávám na kamarádech, jak mě chtějí oslovovat ...
Jak dlouho holuby chovate? ja letos třetim rokem, tak jsem vlasne zacatecnik. Dnes v noci se mi ztratily 2 holoubatka, tak hledam a hledam a ejhle ve strope za budnikem cerstva dira od potkana, skoda holoubatek ale mam stesti ze me jeste nikdy nenavstivila kuna. Martin
Jak dlouho holuby chovate? ja letos třetim rokem, tak jsem vlasne zacatecnik. Dnes v noci se mi ztratily 2 holoubatka, tak hledam a hledam a ejhle ve strope za budnikem cerstva dira od potkana, skoda holoubatek ale mam stesti ze me jeste nikdy nenavstivila kuna. Martin
Omlouvam se, pisu z telefonu a blbne mi to, tak se nezlobte. Martin
Presne takhle mi zlikvidovali polovinu chovu krepelek, zkousel jsem na na vsechno mozny, jen na jedy jsem se neodvazil, sousedi chovali prasata a jak chov zrusily potkani se prestehovali k nam
Františku mohl by jsem se zeptat odkud přesně jsi? Klidně na majl? martin.sobotka96@seznam.cz určitě by stálo za to se na tvůj chov tipplerů podívat.

Ahoj Martine,
bydlím v Hradci Králové na Milady Horákové 463 (najdeš na mapy.cz nebo na Google Earth). Kde poblíž Hradce bydlíš ty?
Tvoje návštěva je vždy vítána ale bude lepší, když mi mailneš předem na frank@ucikana.cz abychom se domluvili a já byl v tu dobu doma. Nějaké hejno tipplerů trénuji v podstatě každý den takže není problém je vidět nejen v holubnílku, ale i ve vzduchu (někdy do noci).
K druhé otázce od Martina - létavá plemena jsem měl když mi bylo kolem patnácti. Pak hrozně dlouhá pauza a posledních 5 - 6 let zas létám. Takže se dá říci, že jsem věčný začátečník :-)
Mějte se a ať se vám všem ve spolek daří v chovu i letu !
František
Velice děkuji za pozvání a až budu mít cestu kolem tak se včas ozvu a určitě se stavím. Já jsem z Nového Bydžova. S pozdravem Martin S.
ahojte tak se přidám je mi 15 let jsem z Jablunkova a chovám římany, rysy, tluske ohnive lentove, birminghamy, a nejake křížence

začal jsem před půl rokem....... děkuji chovatelum co mi podarovali nebo prodali holuby

tady je muj par římanů druhy se nechtěl fotit

to jest on

a jeste chovu paviky

a hrdličky

Ahoj,je mi 16 chovám rysy modré šupinaté a černé šupinaté dneska už se mi líhnou holoubata.
S pozdravem Tomáš

A jeste jedna