tlusté kotě
(Vložil:
lastun - 27.11.2011 17:14:19)
mám takový, asi trochu hloupý dotaz, ale nemám moc zkušeností...našla jsem kotě, nyní už je odčervené, zbavené blech atd., dostávalo probiotika pro lepší trávení. Vzhledem k tomu, že jsem jej našla vyhublé, má velmi dobrý apetit, prakticky sní vše poživatelné, co potká. Je možné, aby bylo kotě tlusté? (nacpaný pupík atd.) nebo velké bříško vždy znamená, že je něco špatně? bříško není tvrdé
Re: tlusté kotě
(Vložil:
danurba - 27.11.2011 18:09:57)
Kotě se umí nacpat k prasknutí, že má bříško úplně jako bubínek. Dobře je to vidět hlavně na hubených koťatech. Ale pokud mu kulaté bříško zůstává i když má hlad, asi bych ho odčervila ještě jednou.
(Vložil:
lavacca - 27.11.2011 20:12:14)
Nám se i dospělé kočky nacpou syrového masa tak, že mají bříško. 
Pokud má bříško po jídle, je to ok. Zvlášť koťata, co měla horší start do života, se to snaží dohnat. Pokud má bříško i v době "klidu", taky radím ještě jednou odčervit.
Pokud má bříško po jídle, je to ok. Zvlášť koťata, co měla horší start do života, se to snaží dohnat. Pokud má bříško i v době "klidu", taky radím ještě jednou odčervit.
(Vložil:
lastun - 28.11.2011 11:32:39)
on už byl odčervovaný několikrát (2x pilulkou a pak ještě dostal kapku Advocate za krk), ale samozřejmě to ještě zkusím...je totiž kulatý pořád, ale jak říkám, bříško nemá tvrdé...
(Vložil:
lavacca - 28.11.2011 16:11:31)
lastun napsal(a):
on už byl odčervovaný několikrát (2x pilulkou a pak ještě dostal kapku Advocate za krk), ale samozřejmě to ještě zkusím...je totiž kulatý pořád, ale jak říkám, bříško nemá tvrdé...
otázkou je pak jak kulatý je. :) Pokud má bříško jen plné (je vlastně zarovnán, žádné hladové jámy, je to ok). Pokud by měl delší dobu bříško jako těhulka do strany, tak je něco špatně. Buď se pořád přejídá nebo má nějaký zdravotní problém.