Králíci
< Zpět

Králičí polévka a co potom ?

(Vložil: Anonymní XXX.XXX.251.123 - 04.06.2009 11:32:30)
Dobrý den. Marodím a protože je manželka v práci, vařím poprvé v životě králičí polévku s játrovýmí knedlíčky. Dělám to podle kuchařky a doufám že se povede. Jen bych rád věděl, jak využít zbytky masa které nedám do polévky. Znám pouze recept na rizoto. To je sice dobré, ale znáte i jiné recepty jak využít vařené králičí maso ?
Děkuji za případné odpovědi.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.160.7 - 04.06.2009 13:19:27)
Na králičí polévku používám jen předek a ten se do polévky vejde celý, ale k masu lze z části vývaru udělat omáčku - houbovou, koprovou i rajskou, ale ta mi více chutná ke slepici, nebo maso pomlet a udělat karbenátky JJ
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.202.71 - 11.06.2009 10:33:12)
No přece na paprice!Dělá se úplně stejně jako slepice na paprice.K tomu těstoviny nebo knedle...
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.177.152 - 17.06.2009 22:26:03)
Sice jsem to nikdy nevařil, ale když jsem se koukal mamce pod ruce tak králíka dělá tak, že ho nejdříve povaří (udělá vývar na polévku) a potom ho peče. Maso potom není tak suché no a moc nám to chutná.
Zdraví Peťa
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.157.229 - 24.07.2012 16:46:03)
Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.121.59 - 24.07.2012 18:25:20)

XXX.XXX.157.229 napsal(a): Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík

 

ja som varil 2,5 rocneho 2,5 hod.a bol pekne makky..hmmm
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.91.54 - 24.07.2012 22:05:59)

XXX.XXX.157.229 napsal(a): Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík

 

Dejte ho do sekané, nebo do klobás.Starého králíka bych rozhodně nevařil a ani nepekl.
Nepochutnáte si!!
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.110.5 - 25.07.2012 09:34:25)
Z masa karbanátky. Vařené maso semlít s trochou bůčku (syrového), cibule a česneku. Veliká mňamka :-) Jana.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.110.5 - 25.07.2012 09:35:47)
smajlík, teď jsem si všimla, že je to trochu stará diskuze, ale nevadí, dobrých nápadů není nikdy dost :-) Jana
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.188.76 - 25.07.2012 10:16:37)

XXX.XXX.110.5 napsal(a): Z masa karbanátky. Vařené maso semlít s trochou bůčku (syrového), cibule a česneku. Veliká mňamka :-) Jana.

 

No, to jsem chtěla udělat o víkendu. Uvařila jsem si večer kosti, že to ráno oberu. Jenže náš ovčák se rozhodl, že i kdyby si tu páteř měl už nadobro odrovnat, tak se k těm kostem dostane. Zbylo jen na tu králičí polívku.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.157.229 - 25.07.2012 10:43:30)
Ďakujem za rady :) Tak to trvalo 3.5h:P. Nabudúce skúsim aj tie fašírky-mám v mrazáku aj jednu 2ročnú králičicu
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.111.124 - 25.07.2012 11:09:58)
Zo starších králikov robíme sviečkovú - a la divina a zjedli to aj veľmi fajnové jazýčky, a ani nezistili čo vlastne jedli.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.188.76 - 25.07.2012 11:10:45)

XXX.XXX.157.229 napsal(a): Ďakujem za rady :) Tak to trvalo 3.5h:P. Nabudúce skúsim aj tie fašírky-mám v mrazáku aj jednu 2ročnú králičicu

 

Podle mě je dvouletá samice nejlepší naložená v nějaké marinádě a upečená, na sekanou je jí škoda :o).
Já jsem nikdy tak tvrdého králíka nezatila, tak nevím, co poradit. Napadá mě, jestli jste ho nechal dobře uzrát - odležet pár dní v chladu. Jestli se vám nepodařilo trefit "rigor mortis"?
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.157.229 - 25.07.2012 15:36:45)

XXX.XXX.188.76 napsal(a): Podle mě je dvouletá samice nejlepší naložená v nějaké marinádě a upečená, na sekanou je jí škoda :o).
Já jsem nikdy tak tvrdého králíka nezatila, tak nevím, co poradit. Napadá mě, jestli jste ho nechal dobře uzrát - odležet pár dní v chladu. Jestli se vám nepodařilo trefit "rigor mortis"?

 

Treba ho vždy nechať niekoľko dní uležať? Manžel ho zabil, očistil sa a dal hneď do mrazáku, po rozmrazení som ho hneď dala variť.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.157.71 - 25.07.2012 22:42:40)
Maso po zabití a očištění se má nechat 24h vychladit pak do mražáku.janas
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.188.76 - 26.07.2012 11:10:50)

XXX.XXX.157.229 napsal(a): Treba ho vždy nechať niekoľko dní uležať? Manžel ho zabil, očistil sa a dal hneď do mrazáku, po rozmrazení som ho hneď dala variť.

 

Toho ročního bych nechala klidně dva dny.
Králík se, co do zrání masa, připodobňuje ke kuřeti, kde se u mlaďochů to zrání snad i může vynechat. Každopádně tím, že necháte maso aspoň ten jeden den uzrát, se jeho kvalita jen zlepší. Já jsem to zkusila vynechat jednou a ten rozdíl mi teda přišel znatelný.
Tu dvouletku po vyndání z mražáku (mrazení ty zrací procesy téměř zastaví) můžete nechat dozrát.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.157.142 - 26.07.2012 20:53:31)
Ďakujem za rady:-)
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.173.6 - 26.07.2012 21:15:12)
Dvouletého králíka nechám v ledničce i 4 až 5 dní,maso krásně zkřehne a pak dělám zpravidla gulášek.Zatím nikdo nepoznal,že je to z králíka a už vůbec ne,že ze staršího kusu.Mladší kousky doporučuju naložit do marinády a ugrilovat,je to pochoutka:
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.152.114 - 27.07.2012 14:38:23)
4-5 dní? Ja mám obavu aby sa mi za tú dobu, aj keď je v chladničke, nezačal kaziť.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.173.6 - 27.07.2012 17:12:41)
Ještě nikdy se nepokazil,vyzkoušejte.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.150.105 - 28.07.2012 09:02:23)

XXX.XXX.173.6 napsal(a): Ještě nikdy se nepokazil,vyzkoušejte.

 

Najbližšie vyskúšam , ďakujem :)
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.1.14 - 28.07.2012 12:24:56)

XXX.XXX.150.105 napsal(a): Najbližšie vyskúšam , ďakujem :)

 

Já čerpám inspiraci v kuchařce Králík na 250 způsobů z nakladatelství Dona,jinak k vaření používám kraliky ve stáří 3-4měsíce .
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.150.105 - 28.07.2012 21:21:05)

XXX.XXX.173.6 napsal(a): Dvouletého králíka nechám v ledničce i 4 až 5 dní,maso krásně zkřehne a pak dělám zpravidla gulášek.Zatím nikdo nepoznal,že je to z králíka a už vůbec ne,že ze staršího kusu.Mladší kousky doporučuju naložit do marinády a ugrilovat,je to pochoutka:

 

A v tej chladničke to má byť zabalené vo fólii alebo odokryté aby to dýchalo? Ďakujem
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.4.30 - 31.07.2012 08:54:33)
starého králíka jedině v tlakáči , hodinku a půl a pak výborná svíčková nebo guláš.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.173.6 - 31.07.2012 09:52:44)
Já to nijak nebalím.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.115.136 - 06.08.2012 11:45:42)
teď jsme poprvé zabíjeli. Králici měli 4 měsíce a po zabití byli namočení ve vodě (měnila se samozřejmě) do druhého dne (prý se to tak vždycky dělalo - no asi před 20ti lety:-)). Pak jsem je osušila a dala do mrazáku. Teď koukám že je necháváte v lednici. Takže stačí jen zabít, opláchnout a dát třeba na talíř do lednice na 24 hodin a déle? Když jsou v lednici dva dny a déle nic s nimi již neděláte (třeba opláchnout). jen prostě leží stejně dva dny? To fakt nesmrdí a nekazí se?
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.70.204 - 06.08.2012 13:26:25)
Králíky po zabití pořádně vyperu v několikeré vodě a nechám okapat a vychladnout na verandě,kde je chladno,do druhého dne.Pak je dám do lednice nebo připravím do mrazáku,ale ještě než je do mrazáku dám nechám je v lednici zchladit. Jinak v lednici vydrží i 5 dní aniž by jim něco bylo,ale nesmí zůstat ležet v zakrvavené vodě co z nich vykape.Klidně králíka zabiju v pondělí nechám ho v lednici,ve čtvrtek ho naložím a v sobotu udělám .Nic mu není.Pokud je dáváte do mrazáku odstrante z něj veškerý tuk,ten brzo žlukne.
< Zpět
ELEKTRONICKÉ OBOJKY
ELEKTRONICKÉ OBOJKY
Jsme největší specializovaný obchod s elektronickými obojky. Máme velký výběr zboží, nízké ceny a možnost vyzkoušení na 30 dní!
Elektro-Obojky.cz
Pučálka s.r.o. - Specialista na holistická krmiva
Pučálka s.r.o. - Specialista na holistická krmiva
Naše firma se specializuje na prodej holistických krmiv pro psy a kočky. Dodání do 48 hodin. Doprava zdarma. Vše skladem. Profesionální servis.
www.krmiva-pucalka.cz
Sandro Bonett
Sandro Bonett
Musím si koupit tyto plemena holubů fantazie, král, Pomeranian pouters Hana Pouters, maďarské obří dům, Saské vlaštovka, MODENA atd. ....... kontaktní e-mail. tpp.pets @ gmail.com
Speciální receptury pro malá plemena Artemis
Speciální receptury pro malá plemena Artemis
Artemis -speciální recepury granulí pro malá plemena-pro štěňata a dospělé psy.Vysoký obsah masa,skvělá chuť a velmi malé granule.
www.artemispetfood.eu
Holistické krmivo Marp
Holistické krmivo Marp
Konečně skutečné holistické evropské krmivo. Vysoký obsah masa, receptury bez obilovin a bez jakýchkoliv chemických látek.
www.marppetfood.cz

Zajímavé odkazy

 
KONTAKT DO REDAKCE WEBU
+420 773 699 995
+420 724 238 290
info@ifauna.cz
KONTAKT DO REDAKCE ČASOPISU
+420 724 238 290
horky@ifauna.cz