Rychlá navigace: ifauna.cz » Diskuse » Králíci » Králičí polévka a co potom ?

Králičí polévka a co potom ?

Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.251.123)
Autor
Dobrý den. Marodím a protože je manželka v práci, vařím poprvé v životě králičí polévku s játrovýmí knedlíčky. Dělám to podle kuchařky a doufám že se povede. Jen bych rád věděl, jak využít zbytky masa které nedám do polévky. Znám pouze recept na rizoto. To je sice dobré, ale znáte i jiné recepty jak využít vařené králičí maso ?
Děkuji za případné odpovědi.
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.160.7)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.251.123) napsal(a):
Dobrý den. Marodím a protože je manželka v práci, vařím poprvé v životě králičí polévku s játrovýmí knedlíčky. Dělám to podle kuchařky a doufám že se povede. Jen bych rád věděl, jak využít zbytky masa které nedám do polévky. Znám pouze recept na rizoto. To je sice dobré, ale znáte i jiné recepty jak využít vařené králičí maso ?
Děkuji za případné odpovědi.
Na králičí polévku používám jen předek a ten se do polévky vejde celý, ale k masu lze z části vývaru udělat omáčku - houbovou, koprovou i rajskou, ale ta mi více chutná ke slepici, nebo maso pomlet a udělat karbenátky JJ
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.202.71)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.251.123) napsal(a):
Dobrý den. Marodím a protože je manželka v práci, vařím poprvé v životě králičí polévku s játrovýmí knedlíčky. Dělám to podle kuchařky a doufám že se povede. Jen bych rád věděl, jak využít zbytky masa které nedám do polévky. Znám pouze recept na rizoto. To je sice dobré, ale znáte i jiné recepty jak využít vařené králičí maso ?
Děkuji za případné odpovědi.
No přece na paprice!Dělá se úplně stejně jako slepice na paprice.K tomu těstoviny nebo knedle...
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.177.152)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.251.123) napsal(a):
Dobrý den. Marodím a protože je manželka v práci, vařím poprvé v životě králičí polévku s játrovýmí knedlíčky. Dělám to podle kuchařky a doufám že se povede. Jen bych rád věděl, jak využít zbytky masa které nedám do polévky. Znám pouze recept na rizoto. To je sice dobré, ale znáte i jiné recepty jak využít vařené králičí maso ?
Děkuji za případné odpovědi.
Sice jsem to nikdy nevařil, ale když jsem se koukal mamce pod ruce tak králíka dělá tak, že ho nejdříve povaří (udělá vývar na polévku) a potom ho peče. Maso potom není tak suché no a moc nám to chutná.
Zdraví Peťa
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.157.229)
Autor
Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.121.59)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.157.229) napsal(a):
Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík
ja som varil 2,5 rocneho 2,5 hod.a bol pekne makky..hmmm
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.91.54)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.157.229) napsal(a):
Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík
Dejte ho do sekané, nebo do klobás.Starého králíka bych rozhodně nevařil a ani nepekl.
Nepochutnáte si!!
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.110.5)
Autor
Z masa karbanátky. Vařené maso semlít s trochou bůčku (syrového), cibule a česneku. Veliká mňamka :-) Jana.
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.110.5)
Autor
smajlík, teď jsem si všimla, že je to trochu stará diskuze, ale nevadí, dobrých nápadů není nikdy dost :-) Jana
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.188.76)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.110.5) napsal(a):
Z masa karbanátky. Vařené maso semlít s trochou bůčku (syrového), cibule a česneku. Veliká mňamka :-) Jana.
No, to jsem chtěla udělat o víkendu. Uvařila jsem si večer kosti, že to ráno oberu. Jenže náš ovčák se rozhodl, že i kdyby si tu páteř měl už nadobro odrovnat, tak se k těm kostem dostane. Zbylo jen na tu králičí polívku.
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.157.229)
Autor
Ďakujem za rady :) Tak to trvalo 3.5h:P. Nabudúce skúsim aj tie fašírky-mám v mrazáku aj jednu 2ročnú králičicu
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.111.124)
Autor
Zo starších králikov robíme sviečkovú - a la divina a zjedli to aj veľmi fajnové jazýčky, a ani nezistili čo vlastne jedli.
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.188.76)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.157.229) napsal(a):
Ďakujem za rady :) Tak to trvalo 3.5h:P. Nabudúce skúsim aj tie fašírky-mám v mrazáku aj jednu 2ročnú králičicu
Podle mě je dvouletá samice nejlepší naložená v nějaké marinádě a upečená, na sekanou je jí škoda :o).
Já jsem nikdy tak tvrdého králíka nezatila, tak nevím, co poradit. Napadá mě, jestli jste ho nechal dobře uzrát - odležet pár dní v chladu. Jestli se vám nepodařilo trefit "rigor mortis"?
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.157.229)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.188.76) napsal(a):
Podle mě je dvouletá samice nejlepší naložená v nějaké marinádě a upečená, na sekanou je jí škoda :o).
Já jsem nikdy tak tvrdého králíka nezatila, tak nevím, co poradit. Napadá mě, jestli jste ho nechal dobře uzrát - odležet pár dní v chladu. Jestli se vám nepodařilo trefit "rigor mortis"?
Treba ho vždy nechať niekoľko dní uležať? Manžel ho zabil, očistil sa a dal hneď do mrazáku, po rozmrazení som ho hneď dala variť.
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.157.71)
Autor
Maso po zabití a očištění se má nechat 24h vychladit pak do mražáku.janas
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.188.76)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.157.229) napsal(a):
Treba ho vždy nechať niekoľko dní uležať? Manžel ho zabil, očistil sa a dal hneď do mrazáku, po rozmrazení som ho hneď dala variť.
Toho ročního bych nechala klidně dva dny.
Králík se, co do zrání masa, připodobňuje ke kuřeti, kde se u mlaďochů to zrání snad i může vynechat. Každopádně tím, že necháte maso aspoň ten jeden den uzrát, se jeho kvalita jen zlepší. Já jsem to zkusila vynechat jednou a ten rozdíl mi teda přišel znatelný.
Tu dvouletku po vyndání z mražáku (mrazení ty zrací procesy téměř zastaví) můžete nechat dozrát.
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.157.142)
Autor
Ďakujem za rady:-)
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.173.6)
Autor
Dvouletého králíka nechám v ledničce i 4 až 5 dní,maso krásně zkřehne a pak dělám zpravidla gulášek.Zatím nikdo nepoznal,že je to z králíka a už vůbec ne,že ze staršího kusu.Mladší kousky doporučuju naložit do marinády a ugrilovat,je to pochoutka:
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.152.114)
Autor
4-5 dní? Ja mám obavu aby sa mi za tú dobu, aj keď je v chladničke, nezačal kaziť.
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.173.6)
Autor
Ještě nikdy se nepokazil,vyzkoušejte.
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.150.105)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.173.6) napsal(a):
Ještě nikdy se nepokazil,vyzkoušejte.
Najbližšie vyskúšam , ďakujem :)
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.1.14)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.150.105) napsal(a):
Najbližšie vyskúšam , ďakujem :)
Já čerpám inspiraci v kuchařce Králík na 250 způsobů z nakladatelství Dona,jinak k vaření používám kraliky ve stáří 3-4měsíce .
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.150.105)
Autor
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.173.6) napsal(a):
Dvouletého králíka nechám v ledničce i 4 až 5 dní,maso krásně zkřehne a pak dělám zpravidla gulášek.Zatím nikdo nepoznal,že je to z králíka a už vůbec ne,že ze staršího kusu.Mladší kousky doporučuju naložit do marinády a ugrilovat,je to pochoutka:
A v tej chladničke to má byť zabalené vo fólii alebo odokryté aby to dýchalo? Ďakujem
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.4.30)
Autor
starého králíka jedině v tlakáči , hodinku a půl a pak výborná svíčková nebo guláš.
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.173.6)
Autor
Já to nijak nebalím.
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.115.136)
Autor
teď jsme poprvé zabíjeli. Králici měli 4 měsíce a po zabití byli namočení ve vodě (měnila se samozřejmě) do druhého dne (prý se to tak vždycky dělalo - no asi před 20ti lety:-)). Pak jsem je osušila a dala do mrazáku. Teď koukám že je necháváte v lednici. Takže stačí jen zabít, opláchnout a dát třeba na talíř do lednice na 24 hodin a déle? Když jsou v lednici dva dny a déle nic s nimi již neděláte (třeba opláchnout). jen prostě leží stejně dva dny? To fakt nesmrdí a nekazí se?
Neregistrovaný uživatel (XXX.XXX.70.204)
Autor
Králíky po zabití pořádně vyperu v několikeré vodě a nechám okapat a vychladnout na verandě,kde je chladno,do druhého dne.Pak je dám do lednice nebo připravím do mrazáku,ale ještě než je do mrazáku dám nechám je v lednici zchladit. Jinak v lednici vydrží i 5 dní aniž by jim něco bylo,ale nesmí zůstat ležet v zakrvavené vodě co z nich vykape.Klidně králíka zabiju v pondělí nechám ho v lednici,ve čtvrtek ho naložím a v sobotu udělám .Nic mu není.Pokud je dáváte do mrazáku odstrante z něj veškerý tuk,ten brzo žlukne.

Přidat reakci

! Doporučujeme se před přidáním prvního příspěvku zaregistrovat nebo se přihlásit na již vytvořený profil.

Text tučně Kurzíva Potržený text


Souhlasím s pravidly diskuse.
« Zpět na výpis diskusních vláken
ZPĚT NAHORU
Komerční sdělení Vytvořit zde reklamu
Šperky Kali
Šperky pro každou příležitost,skvělé ceny,od 1000kč doprava zdarma.
Holistické krmivo Marp
Vysoký obsah čerstvého a sušeného masa a receptury bez obilovin.
Pučálka s.r.o. - Specialista na holistická krmiva
Dodání do 48 hodin. Doprava zdarma. Vše skladem. Profesionální servis.
Speciální receptury pro malá plemena Artemis
Speciální recepury granulí pro malá plemena-pro štěňata a dospělé psy.
Zajímavé odkazy