Králíci
< Zpět

Králičí polévka a co potom ?

(Vložil: Anonymní XXX.XXX.251.123 - 04.06.2009 11:32:30)
Dobrý den. Marodím a protože je manželka v práci, vařím poprvé v životě králičí polévku s játrovýmí knedlíčky. Dělám to podle kuchařky a doufám že se povede. Jen bych rád věděl, jak využít zbytky masa které nedám do polévky. Znám pouze recept na rizoto. To je sice dobré, ale znáte i jiné recepty jak využít vařené králičí maso ?
Děkuji za případné odpovědi.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.160.7 - 04.06.2009 13:19:27)
Na králičí polévku používám jen předek a ten se do polévky vejde celý, ale k masu lze z části vývaru udělat omáčku - houbovou, koprovou i rajskou, ale ta mi více chutná ke slepici, nebo maso pomlet a udělat karbenátky JJ
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.202.71 - 11.06.2009 10:33:12)
No přece na paprice!Dělá se úplně stejně jako slepice na paprice.K tomu těstoviny nebo knedle...
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.177.152 - 17.06.2009 22:26:03)
Sice jsem to nikdy nevařil, ale když jsem se koukal mamce pod ruce tak králíka dělá tak, že ho nejdříve povaří (udělá vývar na polévku) a potom ho peče. Maso potom není tak suché no a moc nám to chutná.
Zdraví Peťa
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.157.229 - 24.07.2012 16:46:03)
Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.121.59 - 24.07.2012 18:25:20)

XXX.XXX.157.229 napsal(a): Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík

 

ja som varil 2,5 rocneho 2,5 hod.a bol pekne makky..hmmm
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.91.54 - 24.07.2012 22:05:59)

XXX.XXX.157.229 napsal(a): Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík

 

Dejte ho do sekané, nebo do klobás.Starého králíka bych rozhodně nevařil a ani nepekl.
Nepochutnáte si!!
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.110.5 - 25.07.2012 09:34:25)
Z masa karbanátky. Vařené maso semlít s trochou bůčku (syrového), cibule a česneku. Veliká mňamka :-) Jana.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.110.5 - 25.07.2012 09:35:47)
smajlík, teď jsem si všimla, že je to trochu stará diskuze, ale nevadí, dobrých nápadů není nikdy dost :-) Jana
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.188.76 - 25.07.2012 10:16:37)

XXX.XXX.110.5 napsal(a): Z masa karbanátky. Vařené maso semlít s trochou bůčku (syrového), cibule a česneku. Veliká mňamka :-) Jana.

 

No, to jsem chtěla udělat o víkendu. Uvařila jsem si večer kosti, že to ráno oberu. Jenže náš ovčák se rozhodl, že i kdyby si tu páteř měl už nadobro odrovnat, tak se k těm kostem dostane. Zbylo jen na tu králičí polívku.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.157.229 - 25.07.2012 10:43:30)
Ďakujem za rady :) Tak to trvalo 3.5h:P. Nabudúce skúsim aj tie fašírky-mám v mrazáku aj jednu 2ročnú králičicu
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.111.124 - 25.07.2012 11:09:58)
Zo starších králikov robíme sviečkovú - a la divina a zjedli to aj veľmi fajnové jazýčky, a ani nezistili čo vlastne jedli.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.188.76 - 25.07.2012 11:10:45)

XXX.XXX.157.229 napsal(a): Ďakujem za rady :) Tak to trvalo 3.5h:P. Nabudúce skúsim aj tie fašírky-mám v mrazáku aj jednu 2ročnú králičicu

 

Podle mě je dvouletá samice nejlepší naložená v nějaké marinádě a upečená, na sekanou je jí škoda :o).
Já jsem nikdy tak tvrdého králíka nezatila, tak nevím, co poradit. Napadá mě, jestli jste ho nechal dobře uzrát - odležet pár dní v chladu. Jestli se vám nepodařilo trefit "rigor mortis"?
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.157.229 - 25.07.2012 15:36:45)

XXX.XXX.188.76 napsal(a): Podle mě je dvouletá samice nejlepší naložená v nějaké marinádě a upečená, na sekanou je jí škoda :o).
Já jsem nikdy tak tvrdého králíka nezatila, tak nevím, co poradit. Napadá mě, jestli jste ho nechal dobře uzrát - odležet pár dní v chladu. Jestli se vám nepodařilo trefit "rigor mortis"?

 

Treba ho vždy nechať niekoľko dní uležať? Manžel ho zabil, očistil sa a dal hneď do mrazáku, po rozmrazení som ho hneď dala variť.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.157.71 - 25.07.2012 22:42:40)
Maso po zabití a očištění se má nechat 24h vychladit pak do mražáku.janas
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.188.76 - 26.07.2012 11:10:50)

XXX.XXX.157.229 napsal(a): Treba ho vždy nechať niekoľko dní uležať? Manžel ho zabil, očistil sa a dal hneď do mrazáku, po rozmrazení som ho hneď dala variť.

 

Toho ročního bych nechala klidně dva dny.
Králík se, co do zrání masa, připodobňuje ke kuřeti, kde se u mlaďochů to zrání snad i může vynechat. Každopádně tím, že necháte maso aspoň ten jeden den uzrát, se jeho kvalita jen zlepší. Já jsem to zkusila vynechat jednou a ten rozdíl mi teda přišel znatelný.
Tu dvouletku po vyndání z mražáku (mrazení ty zrací procesy téměř zastaví) můžete nechat dozrát.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.157.142 - 26.07.2012 20:53:31)
Ďakujem za rady:-)
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.173.6 - 26.07.2012 21:15:12)
Dvouletého králíka nechám v ledničce i 4 až 5 dní,maso krásně zkřehne a pak dělám zpravidla gulášek.Zatím nikdo nepoznal,že je to z králíka a už vůbec ne,že ze staršího kusu.Mladší kousky doporučuju naložit do marinády a ugrilovat,je to pochoutka:
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.152.114 - 27.07.2012 14:38:23)
4-5 dní? Ja mám obavu aby sa mi za tú dobu, aj keď je v chladničke, nezačal kaziť.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.173.6 - 27.07.2012 17:12:41)
Ještě nikdy se nepokazil,vyzkoušejte.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.150.105 - 28.07.2012 09:02:23)

XXX.XXX.173.6 napsal(a): Ještě nikdy se nepokazil,vyzkoušejte.

 

Najbližšie vyskúšam , ďakujem :)
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.1.14 - 28.07.2012 12:24:56)

XXX.XXX.150.105 napsal(a): Najbližšie vyskúšam , ďakujem :)

 

Já čerpám inspiraci v kuchařce Králík na 250 způsobů z nakladatelství Dona,jinak k vaření používám kraliky ve stáří 3-4měsíce .
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.150.105 - 28.07.2012 21:21:05)

XXX.XXX.173.6 napsal(a): Dvouletého králíka nechám v ledničce i 4 až 5 dní,maso krásně zkřehne a pak dělám zpravidla gulášek.Zatím nikdo nepoznal,že je to z králíka a už vůbec ne,že ze staršího kusu.Mladší kousky doporučuju naložit do marinády a ugrilovat,je to pochoutka:

 

A v tej chladničke to má byť zabalené vo fólii alebo odokryté aby to dýchalo? Ďakujem
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.4.30 - 31.07.2012 08:54:33)
starého králíka jedině v tlakáči , hodinku a půl a pak výborná svíčková nebo guláš.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.173.6 - 31.07.2012 09:52:44)
Já to nijak nebalím.
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.115.136 - 06.08.2012 11:45:42)
teď jsme poprvé zabíjeli. Králici měli 4 měsíce a po zabití byli namočení ve vodě (měnila se samozřejmě) do druhého dne (prý se to tak vždycky dělalo - no asi před 20ti lety:-)). Pak jsem je osušila a dala do mrazáku. Teď koukám že je necháváte v lednici. Takže stačí jen zabít, opláchnout a dát třeba na talíř do lednice na 24 hodin a déle? Když jsou v lednici dva dny a déle nic s nimi již neděláte (třeba opláchnout). jen prostě leží stejně dva dny? To fakt nesmrdí a nekazí se?
(Vložil: Anonymní XXX.XXX.70.204 - 06.08.2012 13:26:25)
Králíky po zabití pořádně vyperu v několikeré vodě a nechám okapat a vychladnout na verandě,kde je chladno,do druhého dne.Pak je dám do lednice nebo připravím do mrazáku,ale ještě než je do mrazáku dám nechám je v lednici zchladit. Jinak v lednici vydrží i 5 dní aniž by jim něco bylo,ale nesmí zůstat ležet v zakrvavené vodě co z nich vykape.Klidně králíka zabiju v pondělí nechám ho v lednici,ve čtvrtek ho naložím a v sobotu udělám .Nic mu není.Pokud je dáváte do mrazáku odstrante z něj veškerý tuk,ten brzo žlukne.
< Zpět
Hračky-propsy.cz
Hračky-propsy.cz
Nabízíme hračky pro psy nejrůznějších typů a mnoho dalšího sortimentu pro Vaše pejsky.
www.hracky-propsy.cz
Holistické krmivo Marp
Holistické krmivo Marp
Konečně skutečné holistické evropské krmivo. Vysoký obsah masa, receptury bez obilovin a bez jakýchkoliv chemických látek.
www.marppetfood.cz
Hafani.cz
Hafani.cz
Tradiční internetový obchod. V nabídce krmiva a chovatelské potřeby pro psy, kočky, hlodavce. Dále akvaristika a tereristika.
www.hafani.cz
Sandro Bonett
Sandro Bonett
Musím si koupit tyto plemena holubů fantazie, král, Pomeranian pouters Hana Pouters, maďarské obří dům, Saské vlaštovka, MODENA atd. ....... kontaktní e-mail. tpp.pets @ gmail.com
Nakladatelstí BRÁZDA s.r.o.
Nakladatelstí BRÁZDA s.r.o.
Vydává odborné a populárně naučné knihy. Nyní novinka - Průvodce péčí o psa (J. M. Evans, Kay White).
www.ibrazda.cz
Speciální receptury pro malá plemena Artemis
Speciální receptury pro malá plemena Artemis
Artemis -speciální recepury granulí pro malá plemena-pro štěňata a dospělé psy.Vysoký obsah masa,skvělá chuť a velmi malé granule.
www.artemispetfood.eu
Pučálka s.r.o. - Specialista na holistická krmiva
Pučálka s.r.o. - Specialista na holistická krmiva
Naše firma se specializuje na prodej holistických krmiv pro psy a kočky. Dodání do 48 hodin. Doprava zdarma. Vše skladem. Profesionální servis.
www.krmiva-pucalka.cz
CHOVATELSKÉ POTŘEBY A KRMVIA
CHOVATELSKÉ POTŘEBY A KRMVIA
POCHOUTKY, KRMIVA a vše potřebné pro všechny mazlíčky! Pohodlný, rychlí a snadný nákup za skvělé ceny.
www.mujmazlik.cz
Doprava drobných zvířat
Doprava drobných zvířat
Nabízíme bezpečnou přepravu Vašich miláčků téměř po celé ČR. Veškeré povolení, individuální přístup ke zvířatům.
www.dopravadrobnychzvirat.cz

Zajímavé odkazy

 
KONTAKT DO REDAKCE WEBU
+420 773 699 995
+420 724 238 290
info@ifauna.cz
KONTAKT DO REDAKCE ČASOPISU
+420 724 238 290
horky@ifauna.cz