iFauna.cz » Diskuze » Králíci »

Králičí polévka a co potom ?

Neregistrovaný uživatel
Autor
Dobrý den. Marodím a protože je manželka v práci, vařím poprvé v životě králičí polévku s játrovýmí knedlíčky. Dělám to podle kuchařky a doufám že se povede. Jen bych rád věděl, jak využít zbytky masa které nedám do polévky. Znám pouze recept na rizoto. To je sice dobré, ale znáte i jiné recepty jak využít vařené králičí maso ?
Děkuji za případné odpovědi.
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den. Marodím a protože je manželka v práci, vařím poprvé v životě králičí polévku s játrovýmí knedlíčky. Dělám to podle kuchařky a doufám že se povede. Jen bych rád věděl, jak využít zbytky masa které nedám do polévky. Znám pouze recept na rizoto. To je sice dobré, ale znáte i jiné recepty jak využít vařené králičí maso ?
Děkuji za případné odpovědi.
Na králičí polévku používám jen předek a ten se do polévky vejde celý, ale k masu lze z části vývaru udělat omáčku - houbovou, koprovou i rajskou, ale ta mi více chutná ke slepici, nebo maso pomlet a udělat karbenátky JJ
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den. Marodím a protože je manželka v práci, vařím poprvé v životě králičí polévku s játrovýmí knedlíčky. Dělám to podle kuchařky a doufám že se povede. Jen bych rád věděl, jak využít zbytky masa které nedám do polévky. Znám pouze recept na rizoto. To je sice dobré, ale znáte i jiné recepty jak využít vařené králičí maso ?
Děkuji za případné odpovědi.
No přece na paprice!Dělá se úplně stejně jako slepice na paprice.K tomu těstoviny nebo knedle...
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den. Marodím a protože je manželka v práci, vařím poprvé v životě králičí polévku s játrovýmí knedlíčky. Dělám to podle kuchařky a doufám že se povede. Jen bych rád věděl, jak využít zbytky masa které nedám do polévky. Znám pouze recept na rizoto. To je sice dobré, ale znáte i jiné recepty jak využít vařené králičí maso ?
Děkuji za případné odpovědi.
Sice jsem to nikdy nevařil, ale když jsem se koukal mamce pod ruce tak králíka dělá tak, že ho nejdříve povaří (udělá vývar na polévku) a potom ho peče. Maso potom není tak suché no a moc nám to chutná.
Zdraví Peťa
Neregistrovaný uživatel
Autor
Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík
ja som varil 2,5 rocneho 2,5 hod.a bol pekne makky..hmmm
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ako dlho by sa mal variť cca ročný králik? Varím ho už 3hodiny a stále nie je mäkký, je to bežné?smajlík
Dejte ho do sekané, nebo do klobás.Starého králíka bych rozhodně nevařil a ani nepekl.
Nepochutnáte si!!
Neregistrovaný uživatel
Autor
Z masa karbanátky. Vařené maso semlít s trochou bůčku (syrového), cibule a česneku. Veliká mňamka :-) Jana.
Neregistrovaný uživatel
Autor
smajlík, teď jsem si všimla, že je to trochu stará diskuze, ale nevadí, dobrých nápadů není nikdy dost :-) Jana
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Z masa karbanátky. Vařené maso semlít s trochou bůčku (syrového), cibule a česneku. Veliká mňamka :-) Jana.
No, to jsem chtěla udělat o víkendu. Uvařila jsem si večer kosti, že to ráno oberu. Jenže náš ovčák se rozhodl, že i kdyby si tu páteř měl už nadobro odrovnat, tak se k těm kostem dostane. Zbylo jen na tu králičí polívku.
Neregistrovaný uživatel
Autor
Ďakujem za rady :) Tak to trvalo 3.5h:P. Nabudúce skúsim aj tie fašírky-mám v mrazáku aj jednu 2ročnú králičicu
Neregistrovaný uživatel
Autor
Zo starších králikov robíme sviečkovú - a la divina a zjedli to aj veľmi fajnové jazýčky, a ani nezistili čo vlastne jedli.
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ďakujem za rady :) Tak to trvalo 3.5h:P. Nabudúce skúsim aj tie fašírky-mám v mrazáku aj jednu 2ročnú králičicu
Podle mě je dvouletá samice nejlepší naložená v nějaké marinádě a upečená, na sekanou je jí škoda :o).
Já jsem nikdy tak tvrdého králíka nezatila, tak nevím, co poradit. Napadá mě, jestli jste ho nechal dobře uzrát - odležet pár dní v chladu. Jestli se vám nepodařilo trefit "rigor mortis"?
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Podle mě je dvouletá samice nejlepší naložená v nějaké marinádě a upečená, na sekanou je jí škoda :o).
Já jsem nikdy tak tvrdého králíka nezatila, tak nevím, co poradit. Napadá mě, jestli jste ho nechal dobře uzrát - odležet pár dní v chladu. Jestli se vám nepodařilo trefit "rigor mortis"?
Treba ho vždy nechať niekoľko dní uležať? Manžel ho zabil, očistil sa a dal hneď do mrazáku, po rozmrazení som ho hneď dala variť.
Neregistrovaný uživatel
Autor
Maso po zabití a očištění se má nechat 24h vychladit pak do mražáku.janas
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Treba ho vždy nechať niekoľko dní uležať? Manžel ho zabil, očistil sa a dal hneď do mrazáku, po rozmrazení som ho hneď dala variť.
Toho ročního bych nechala klidně dva dny.
Králík se, co do zrání masa, připodobňuje ke kuřeti, kde se u mlaďochů to zrání snad i může vynechat. Každopádně tím, že necháte maso aspoň ten jeden den uzrát, se jeho kvalita jen zlepší. Já jsem to zkusila vynechat jednou a ten rozdíl mi teda přišel znatelný.
Tu dvouletku po vyndání z mražáku (mrazení ty zrací procesy téměř zastaví) můžete nechat dozrát.
Neregistrovaný uživatel
Autor
Ďakujem za rady:-)
Neregistrovaný uživatel
Autor
Dvouletého králíka nechám v ledničce i 4 až 5 dní,maso krásně zkřehne a pak dělám zpravidla gulášek.Zatím nikdo nepoznal,že je to z králíka a už vůbec ne,že ze staršího kusu.Mladší kousky doporučuju naložit do marinády a ugrilovat,je to pochoutka:
Neregistrovaný uživatel
Autor
4-5 dní? Ja mám obavu aby sa mi za tú dobu, aj keď je v chladničke, nezačal kaziť.
Neregistrovaný uživatel
Autor
Ještě nikdy se nepokazil,vyzkoušejte.
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ještě nikdy se nepokazil,vyzkoušejte.
Najbližšie vyskúšam , ďakujem :)
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Najbližšie vyskúšam , ďakujem :)
Já čerpám inspiraci v kuchařce Králík na 250 způsobů z nakladatelství Dona,jinak k vaření používám kraliky ve stáří 3-4měsíce .
Neregistrovaný uživatel
Autor
Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dvouletého králíka nechám v ledničce i 4 až 5 dní,maso krásně zkřehne a pak dělám zpravidla gulášek.Zatím nikdo nepoznal,že je to z králíka a už vůbec ne,že ze staršího kusu.Mladší kousky doporučuju naložit do marinády a ugrilovat,je to pochoutka:
A v tej chladničke to má byť zabalené vo fólii alebo odokryté aby to dýchalo? Ďakujem
Neregistrovaný uživatel
Autor
starého králíka jedině v tlakáči , hodinku a půl a pak výborná svíčková nebo guláš.
Neregistrovaný uživatel
Autor
Já to nijak nebalím.
Neregistrovaný uživatel
Autor
teď jsme poprvé zabíjeli. Králici měli 4 měsíce a po zabití byli namočení ve vodě (měnila se samozřejmě) do druhého dne (prý se to tak vždycky dělalo - no asi před 20ti lety:-)). Pak jsem je osušila a dala do mrazáku. Teď koukám že je necháváte v lednici. Takže stačí jen zabít, opláchnout a dát třeba na talíř do lednice na 24 hodin a déle? Když jsou v lednici dva dny a déle nic s nimi již neděláte (třeba opláchnout). jen prostě leží stejně dva dny? To fakt nesmrdí a nekazí se?
Neregistrovaný uživatel
Autor
Králíky po zabití pořádně vyperu v několikeré vodě a nechám okapat a vychladnout na verandě,kde je chladno,do druhého dne.Pak je dám do lednice nebo připravím do mrazáku,ale ještě než je do mrazáku dám nechám je v lednici zchladit. Jinak v lednici vydrží i 5 dní aniž by jim něco bylo,ale nesmí zůstat ležet v zakrvavené vodě co z nich vykape.Klidně králíka zabiju v pondělí nechám ho v lednici,ve čtvrtek ho naložím a v sobotu udělám .Nic mu není.Pokud je dáváte do mrazáku odstrante z něj veškerý tuk,ten brzo žlukne.

Přidat reakci

! Doporučujeme se před přidáním prvního příspěvku zaregistrovat nebo se přihlásit na již vytvořený profil.

Text tučně Kurzíva Potržený text


Souhlasím s pravidly diskuze.
Zrušit sledování diskuze « Zpět na výpis diskuzních vláken
ZPĚT NAHORU
Komerční sdělení Vytvořit zde reklamu
KURNÍKY, BOUDY, KRÁLÍKÁRNY, KOTCE aj...
ZATEPLENÉ kurníky,boudy,králíkárny,zahradní domky aj. DOPRAVA po celé ČR
Holistické krmivo Marp
Vysoký obsah čerstvého a sušeného masa a receptury bez obilovin.
Speciální receptury pro malá plemena Artemis
Speciální recepury granulí pro malá plemena-pro štěňata a dospělé psy.
Pučálka s.r.o. - Specialista na holistická krmiva
Dodání do 48 hodin. Doprava zdarma. Vše skladem. Profesionální servis.