iFauna.cz » Diskuze » Skot, prasata »

Máslo

Dufek Jan
Autor
Dobrý den, je nutné smetanu po odstředění v odstředivce před výrobou másla pasterizovat? Nebo dá se odstředit již spasterizované mléko? Děkuji.
Vhodné je smetanu pasterizovat na 95°C po dobu alespoň 5sec, aby máslo tak rychle nežluklo - vydží podstatně déle. já to dělám tak, že ho nechám prostě vzkypět a pak vypínám a dávám chladit - nemusím hlídat teplotu. Dá se odstředit i pasterizované mléko, ale dle zkušeností je lepší pasterizace smetany, ale někdo dělá i to a je spokojen. Tak jedině vyzkoušet!

Přidat reakci

! Doporučujeme se před přidáním prvního příspěvku zaregistrovat nebo se přihlásit na již vytvořený profil.

Text tučně Kurzíva Potržený text


Souhlasím s pravidly diskuze.
Zrušit sledování diskuze « Zpět na výpis diskuzních vláken
ZPĚT NAHORU
Komerční sdělení Vytvořit zde reklamu
Mikyfarm/Transport EU
Jezdecké a chovatelské potřeby, Přeprava zvířat po EU
Holistické krmivo Marp
Vysoký obsah čerstvého a sušeného masa a receptury bez obilovin.
Pučálka s.r.o. - Specialista na holistická krmiva
Dodání do 48 hodin. Doprava zdarma. Vše skladem. Profesionální servis.
PřesPlot.cz
Prodávejte, darujte, vyměňujte, poptávejte rostlinné i živočišné přebytky ze svých zahrádek. Inzerce zdarma.