Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Akvárium v Botanické zahradě Liberec
Sdílet:

Akvárium v Botanické zahradě Liberec

Každý rok jezdíme s Klubem přátel exotického ptactva na jednodenní zájezdy. Naše klubové zájezdy se většinou skládají z návštěvy historického místa...

Každý rok jezdíme s Klubem přátel exotického ptactva na jednodenní zájezdy. Naše klubové zájezdy se většinou skládají z návštěvy historického místa (zámek, hrad, atd.), botanické zahrady (arboreta), zoologické zahrady a výstavy nebo burzy exotického ptactva. Letošní zájezd se uskutečnil začátkem června a kromě jiných aktivit jsme navštívili zoologickou a botanickou zahradu v Liberci. Obě tato místa byla moc pěkná. V Botanické zahradě Liberec mne zaujalo zvláštní akvárium s jesetery, které tvořilo vstupní tunel do světa mořských živočichů.

Akvárium stojí na pevném podstavci. Uvnitř jsou nainstalovány kameny jako skály. V rohu je nenápadně umístěné vzduchování. Dno tvoří hrubý písek, který se na světle leskne a různě velké kameny. Jediné rostlinky, které tam najdete jsou zelené řasy, které pokrývají skály a sem tam se uchytily v písku na dně. Samotné akvárium je projektováno tak, že tvoří tunel, takže máte pocit, že se procházíte po vodním dně. Když vám nad hlavou proplouvají asi metrové ryby, vzdáleně připomínající žraloky, zažíváte zvláštní pocit, ale zároveň je krásné, když si takovou rybu můžete prohlédnout ze všech stran. Poprvé jsem si tohoto zvláštního akvária moc nevšímala, protože v tomto okamžiku byl pro mne atraktivnější mořský svět v místnosti za tunelem.
 

Později jsem si uvědomila, že takto řešené akvárium má své kouzlo a vydržela jsem zde pomalu déle než u samotných nádrží s mořskou havětí. Pokud chcete zažít něco zvláštního a zároveň nádherného, navštivte Botanickou zahradu Liberec a nebudete litovat, protože i samotná botanická zahrada je nádherná a určitě stojí za to si ji prohlédnout.
Autor textu: Mirka Pekárková
Autor fotografií zdroj: Jiří Pekárek
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru