Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Brachypelma annitha
Sdílet:

Brachypelma annitha

Tesmoingt, Cleton a Verdez, 1997 Oblast výskytu: Mexiko Základní zbarvení hnědé, hlavohruď světle hnědá až béžová, zadeček tmavě hnědý se světlými...

Tesmoingt, Cleton a Verdez, 1997

Oblast výskytu: Mexiko
Základní zbarvení hnědé, hlavohruď světle hnědá až béžová, zadeček tmavě hnědý se světlými chloupky, na nohou příčné žluté proužky (holeň, koleno, částečně zánártí). Velikost v adultu okolo 6–7 cm v těle (samice).

Tento druh u nás není moc rozšířen. Osobně vlastním subadultní samici, kterou chovám v teráriu o rozměrech 20×20×20 cm. Jako podklad jsem použil lignocel o výšce vrstvy asi 3 cm. Nechybí mělká napaječka s čistou vodou a kus kůry, jako úkryt. Krmím převážně cvrčky a sarančaty. Teplotu udržuji pokojovou, kolem 24–25 °C, vzdušnou vlhkost orientačně asi 60 %. Jedná se o klidný, neagresivní druh, který se brání vykopáváním chloupků ze zadečku. Růst tohoto druhu je pomalejší. S odchovem osobní zkušenost nemám, ale jelikož se jedná o rod Brachypelma, dá se předpokládat, že se potomstvo bude počítat ve stovkách. Problém spíše spatřuji v tom, že díky malému rozšíření v našich chovech, bude problém sehnat dospělého samce k páření. Jedná se o atraktivní a krásně zbarvený druh.

Použitá literatura: Normann Platnick, The World spider Catalog 2000 – 2003
 

www.arachnomania.wz.cz

Autor textu: Michal Toráň
Autor fotografií zdroj: Michal Toráň
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru