Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Morčata s ruskou (himalájskou) kresbou v černé a čokoládové
Sdílet:

Morčata s ruskou (himalájskou) kresbou v černé a čokoládové

Morčata s ruskou (himalájskou) kresbou v černé a čokoládové Základní kresba těchto morčat jak hladkosrstých, tak dlouhosrstých je bílá, uš...

Základní kresba těchto morčat jak hladkosrstých, tak dlouhosrstých je bílá, uši, nohy a čumáček jsou v barvě tmavé, oči vždy červené. Tyto znaky tmavnou v zimním období. Stejná kresba je i u ruských králíků. Jedná se o morčata choulostivá, zvláště u dlouhosrstých plemen, stejně jako je to v přírodě u albínů. Při chovu samiček dohromady se nejlépe snášejí morčata v těchto barvách, nedoporučují je dávat s tmavými barvami, pouze pokud je to u zvířat čerstvě odstavených.

Při chovu a křížení je nejlepší metodou pouze pár se stejnou kresbou nebo kombinace jednoho jedince bílého s červenýma očima a druhého s himalájskou kresbou. Pokud se nepoužívají zvířata se stejnými znaky, charakteristická kresba se ztrácí a zůstává pouze u uší neb některých končetin.

Při chovu morčat zvláště v chladném období je nezbytný vitamín C, protože morče si samo nemůže tento vitamin vytvořit a jeho nedostatek může vést i k úhynu jedince. Krmnou dávku doplníme o brokolici, čekanku, kapustičku, papriku a šípky, které tento vitamin obsahují nejvíce. Pokud se rozhodneme pro jiné zdroje, můžeme používat vitaminovou tabletu (celaskon). Rozpustit ve vodě a nebo vitamin C v prášku určený pro zvířata.

Autor textu: M. Šedová
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru