Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Podzimní výstava ve Slavkově u Brna
Sdílet:

Podzimní výstava ve Slavkově u Brna

V krásném městě Slavkov u Brna, které se v minulosti proslavilo bitvou tří císařů a v současné době žije plnohodnotným životem se vždy dařilo různým...

V krásném městě Slavkov u Brna, které se v minulosti proslavilo bitvou tří císařů a v současné době žije plnohodnotným životem se vždy dařilo různým spolkům a sdružením. Jedním takovým aktivním sdružením je organizace Českého svazu chovatelů. Tato vstoupila už do osmé desítky své existence. Za tuto dobu prožila nejedny těžké chvíle, ale i řadu úspěchů. Řadíme mezi ně i výstavbu chovatelské haly. V roce 1987 byla hala dána do provozu a od té doby slouží a plní své poslání. Mezi další úspěchy řadíme uspořádání pěti Národních výstav mláďat králíků, společně s okresní organizací a za pomoci SZTŠ a OA Vyškov, pod záštitou městského úřadu Slavkov, v letech 1979, 1982, 1985, 1992 a 1997. Tyto výstavy byly obsazeny historicky největším počtem zvířat a byly vždy úspěšné.

Podzimní výstavy mají už velkou tradici. V rámci Okresní soutěžní výstavy se zúčastňují i chovatelské kluby se svými expozicemi. Letos to budou kluby: Český luštič a Český červený, Činčila malá a Dailennar, Marburský, Ruský, Kuní a Siamský.

Vystaveno bývá až 850 králíků, padesát voliér drůbeže jak hrabavé tak i vodní a kolem dvou set holubů. Členové z okresu Vyškov budou soutěžit v Memoriálech – Bohuslava Kobzy – králíci, Josefa Dipelda – drůbež a Jana Plisky – holubi. Dále proběhne soutěž ZO v rámci okresu. Zvířata budou posouzena ve čtvrtek 13. listopadu a to bez přístupu veřejnosti. Nejlepším jednotlivcům a kolekcím budou rozděleny poháry a čestné ceny.

Pro veřejnost a nejen chovatelskou bude výstava otevřena v pátek a sobotu 14. a 15. listopadu. Samozřejmostí je zajištění pestrého občerstvení a bohaté tomboly. Rovněž bude možnost zakoupit si kvalitní chovný materiál. V pátek hodně navštěvují výstavu děti z mateřských škol a žáci základních škol ze Slavkova. Děti do 12 let mají vstup zdarma.

Tímto článkem chceme seznámit čtenáře Fauny s výstavou a pozvat je k návštěvě. Při příležitosti výstavy můžete navštívit krásný zámek, zámecké zahrady, muzeum, nedaleké bojiště tří císařů nebo Mohylu míru. Přijďte, nebudete litovat. Rádi Vás přivítáme v chovatelském areálu na Plotní ulici ve Slavkově u Brna.

Autor textu: Ladislav Šujan
Autor fotografií zdroj: Ladislav Šujan
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru