Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Lama fiesta
Sdílet:

Lama fiesta

Pod tímto názvem se konaly ve dnech 24.–25. září letošního roku v rakouském Listbergu a St. Leonard am Forst slavnosti lam spojené se soutěžemi v kategoriích profesionál, amatér a mládež.

Průběh soutěže

Soutěže probíhaly po oba dva dny a byly dosti náročné, jak pro soutěžící, tak pro zvířata. Například: ovladatelnost zvířete soutěžícím po jeho odstrojení a následném ustrojení, společná chůze po šikmé dřevěné rampě, po schodech, přes lávku, brodění vodou v temném tunelu, přechod přes kládu a závěs vytvořený z větví stromů a další náročné překážky. Úkoly museli soutěžící splnit během 8 km pochodu. Na jeho konci, v zámeckém parku, vítala soutěžící, zvířata i diváky typická jihoamerická hudba v podání skupiny z Bolívie.
Následně přivítal soutěžící i delegaci Českého klubu chovatelů lam starosta města St. Leonard am Forst a prezident Rakouského klubu chovatelů lam pan Gernard Rappersberger. Večer byl zakončen společnou večeří na nádvoří městské restaurace, za světel stolních svíček, záře ohně z kovových sudů a rytmů temperamentní jihoamerické hudby.

Delegace Českého klubu chovatelů lam

Druhý den dopoledne probíhala příprava na odpolední soutěž v běhu jednotlivců s lamou na 100 m, výměna kontaktů a zkušeností mezi chovateli lam, prodej výrobků z lamí vlny a různých suvenýrů. Krásné podzimní počasí a přátelská atmosféra vytvořily kulisu pro nezapomenutelné zážitky soutěžících i diváků z této vydařené akce. Delegace Českého klubu chovatelů lam přivezla domů řadu cenných zkušeností, dojmů, fotomateriálů, kontaktů a výrobky z lamí vlny. Rakouské chovatele zaujaly zejména naše cvičitelské úspěchy a některé postroje pro lamy.

Autor textu: Dušan Šuhajda
Autor fotografií zdroj: Dušan Šuhajda
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru