Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Reakce na článek Česká Bagdeta
Sdílet:

Reakce na článek Česká Bagdeta

Ve Fauně č. 12/2006 na straně 28 a 29 byl zvěřejněný článek nazvaný Česlá bagdeta, který napsal pan inženýr Tomáš Sousedík. Autor uvedl v článku něk...

Ve Fauně č. 12/2006 na straně 28 a 29 byl zvěřejněný článek nazvaný Česlá bagdeta, který napsal pan inženýr Tomáš Sousedík. Autor uvedl v článku několik nepravdivých informací, které chci tímto opravit: Česká bagdeta v zahraničí v žádné ilegalitě není a její vzorník je dokonce zařazen do několika vzorníků zahraničních (např. i do vzorníku francouzského). Česká bagdeta je zařazena do seznamu holubích plemen, který vede EE (Evropský svaz chovatelů králíků, holubů, drůbeže a drobných hlodavců, nejnověji i okrasného a exotického ptactva). O tomto seznamu - téměř každým rokem novelizovaném, resp. doplňovananém - je ve svazovém odborném tisku průběžně referováno a v roce 2000 byl dokonce celý - v mém překladu - zveřejněn v IZ chovatelů holubů (č. 3), zveřejněný je i na internetových stránkách EE (www.entente-ee.com).
V článku jsou opsány celé pasáže z publikace Vzorníky plemen holubů autorů ing. Havlína a Slavibora Petržílky, aniž by byl uveden pramen, ze kterého autor čerpal.
Autor textu: Slavibor Petržílka
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru