misha
napsal(a):
Krásná fotka!
Díky .. pohonila zajíčka tak bylo vskutku teplo
Ach jo...potrebuju radu. Ira dneska rano nesnedla vsechny granule a kdyz jsem prijela z mesta (asi o pul treti), tak mela tu ranni sezranou cast vyblitou v pelechu. Ted jsem byla s hafanama a s malou venku a Ira si normalne hraje, ale zjistila jsem ze ma i prujem. Vecer ji dam max. jen suchou ryzi, ale nevim jak zitra....mame jit na cvicak a to asi nebudou parecky coby odmeny to pravy orechovy :-( Co myslite???
misha
napsal(a):
Ach jo...potrebuju radu. Ira dneska rano nesnedla vsechny granule a kdyz jsem prijela z mesta (asi o pul treti), tak mela tu ranni sezranou cast vyblitou v pelechu. Ted jsem byla s hafanama a s malou venku a Ira si normalne hraje, ale zjistila jsem ze ma i prujem. Vecer ji dam max. jen suchou ryzi, ale nevim jak zitra....mame jit na cvicak a to asi nebudou parecky coby odmeny to pravy orechovy :-( Co myslite???
Uvidíš jak sní tu rýži, ale já bych asi na cvičák zítra nešla, spíš aby měla klid a ty ji pozoruj, kdyby byla podezřelá tak šupaj k vetovi, radši třikrát se ztrapnit, než jednou plakat
ok. Uvidim, jak na tom bude zitra... Blby je, ze zitra vecer jedeme pryc a psy mi ma pres noc hlidat mama. Ach jo :-( A z ty debilni navstevy se nevymluvim. To me stve! Jinak je ale v pohode, lita, provokuje s klackem a kdyz si ji nevsimam, aby lezela, tak knuci, ze si chce hrat.... Tak to snad nebude nic hroznyho. A jestli pujdem, tak ji asi radsi vezmu piskoty, to mi prijde lepsi nez ty mastny parky..... No uvidim, jak na tom bude. Kazdopadne diky za rychlou reakci, czizecko KOukam, ze prcek roste jako z vody a je cim dal hezci!
micak
napsal(a):
Přidám taky jednu fenku NO ,hlídač i mazel.
Má hezký oči :)
My taky fotili :)
jeee ta je čím dál krásnější z ní bude užasná fenulka
Mischo tak co už je na tom lepe ?
mikka
napsal(a):
jeee ta je čím dál krásnější z ní bude užasná fenulka
Mischo tak co už je na tom lepe ?
Teda Mikko Orry je nadhernej!!!! Ira uz je v pohode. V patek vecer teda moc ryzi nechtela, tak jsem si rekla, ze bude lepsi kdyz bude o hladu, takze nez abych koukala, jak se do toho premlouva, tak jsem ji to vzala a dostala ryzi az v sobotu k snidani, to uz po ni skocila a zblajzla hned :-) Takze jsme odpoledne vesele vyrazili na cvicak, bylo videt, ze v patek hladovela, protoze porad cmuchala, co kdo ma za odmeny :-) Zkouseli jsme kladinu, ale to teda pro Iru neni, je trosku sragorka.
Jsem se ani nepochlubila našli jsme tři štěnátka cestou do práce byli v prádelním koši Dvě už mají nove páníčky a poslendí chlapeček stále hledá tak kyby jste o někom věděli byla bych ráda muž 4 pesana blbě nese
Jo a myslela jsem, že Orry byl jako štěně uječená hysterka když řval v kotci, ale oproti tomuhle tenhle malej nezmar vydržel řvát v kuse 3 hodiny, když jsem ho v noci zavřela do přepravky, ale spusobem , že jste to neslyšeli - ještě, že máme barák
misha
napsal(a):
Teda Mikko Orry je nadhernej!!!! Ira uz je v pohode. V patek vecer teda moc ryzi nechtela, tak jsem si rekla, ze bude lepsi kdyz bude o hladu, takze nez abych koukala, jak se do toho premlouva, tak jsem ji to vzala a dostala ryzi az v sobotu k snidani, to uz po ni skocila a zblajzla hned :-) Takze jsme odpoledne vesele vyrazili na cvicak, bylo videt, ze v patek hladovela, protoze porad cmuchala, co kdo ma za odmeny :-) Zkouseli jsme kladinu, ale to teda pro Iru neni, je trosku sragorka.
Děkuji
Tak hlavně, že už je v pořádku asi jen něco blbě snědla Orry má taky citlivější zažívání někde něco zdlábne a už se to projeví v podobě prujmu
štěně krásný ale třetího bychom už neuplatili i kdybych dostala svolení
Kery kladinu dá, tam i zpátky a pak tam ještě leze a hraje si na ní každý psík je jiný
mikka
napsal(a):
Orry kulhá ... Včera jsme byli u babičky a Orry tam na zahradě s Enzem řádil najednou přiběhli do baráku a koukám Orry kulhá na pravou přední a dneska kulhá pořád. Jsem z toho uplně vyřízená hned mám nejčernější představy
Možná někde blbě šlápnul, neplaš... Deny se párkrát taky přivrkla, kámška co má stejně starou fenu, tak ta fena kulhala snad každej měsíc, hrozný tele :D Někde se narazil, špatně šláp, nebo si zvrkl nožku.. dej tomu čas tak pár dní a uvidíš, kdyby se to nelepšilo jdi k vetovi, jestli to nemá nateklý tak bych to zatím nechala být
No doufám to víš je to moje noční mura, že mi Orry padne na nohy tak ho pořád sleduju. Oteklou ji nemá ani na pohmat nejeví známky bolesti. Ale máš pravdu on je takovej prdloš hlavně furt skáče a babička tam má zídky vysoke v jednom místě 170cm ze kterých Enzo skáče, ale Orry se bál tak jedině, že to skočil a dopadl blbě na tom betoně dole Šmarja ted lituju, že jsem ho nenechala uvázanýho
Taky mě napadlo jestli bych neměla začít přidávat nějake vitamíny - dáváte něco ? Krmim ho na střídačku BC a eukanubou .
Odpoledně jdu s malým na očkování tak, že bych se rovnou po něčem poptala..
NEdávám nic, štěňata krmím štěněcíma granulema a tam by to mělo být, jinak dávám sýry, do masa roboran. Měla jsem mollosku a té jsem dávala od malička, stejně to nepomohlo, ale u ovčáka jsem nějak neměla důvod. Spíš nepřetěžovat, neskákat, žádné běhání u kola atd... a to tak do roka... Jako neznamená to že si nesmí jednou skočit nízkou překážku
czizecka
napsal(a):
NEdávám nic, štěňata krmím štěněcíma granulema a tam by to mělo být, jinak dávám sýry, do masa roboran. Měla jsem mollosku a té jsem dávala od malička, stejně to nepomohlo, ale u ovčáka jsem nějak neměla důvod. Spíš nepřetěžovat, neskákat, žádné běhání u kola atd... a to tak do roka... Jako neznamená to že si nesmí jednou skočit nízkou překážku
Lidičky náš fig měl narozeniny a že my jsme grupa veselá dostal od nás originální dort
memmory
napsal(a):
Lidičky náš fig měl narozeniny a že my jsme grupa veselá dostal od nás originální dort
a tady ještě teda přímo náš Rosťa
Teda to je náýdherný dort Akorát asi chutově nic moc co? Já miluju čokoládový se šlejačkou mnam
Jinaš Orry stále pokulhává, ale už jen hcvilkama a meně taky se snažim o minimální pohyb, ale znáte to udržte 5 měs divocha
Scizi neovčáka zdraví ovčák a neovčáci RW a malej a velkej voříšek
Venku je nádherně prostě ideální babí leto yla jsem na prochajdě s vořechama a ted jsem k našim vytáhla Orryho cestou ho protáhnu lesem a najdem nějake pěkne mistečko, kde mu vyšlapnu aspon krátkou stopu a snad zítra to konečně vyjde a nechám ho trochu zaštěkat na ,, bubáka ,, - stačí dát povel dej pozooor a Orry už je zježenej a hledá, kde se bubák objeví to se potom z miláčka Orrýska stává přímo litá šelma a mám pocit, že kdyby se utrhl ak by asi dokázal i zautočit
mikka
napsal(a):
Teda to je náýdherný dort Akorát asi chutově nic moc co? Já miluju čokoládový se šlejačkou mnam
Jinaš Orry stále pokulhává, ale už jen hcvilkama a meně taky se snažim o minimální pohyb, ale znáte to udržte 5 měs divocha
Scizi neovčáka zdraví ovčák a neovčáci RW a malej a velkej voříšek
Venku je nádherně prostě ideální babí leto yla jsem na prochajdě s vořechama a ted jsem k našim vytáhla Orryho cestou ho protáhnu lesem a najdem nějake pěkne mistečko, kde mu vyšlapnu aspon krátkou stopu a snad zítra to konečně vyjde a nechám ho trochu zaštěkat na ,, bubáka ,, - stačí dát povel dej pozooor a Orry už je zježenej a hledá, kde se bubák objeví to se potom z miláčka Orrýska stává přímo litá šelma a mám pocit, že kdyby se utrhl ak by asi dokázal i zautočit
její dorty jsou luxusní i chuťově
tady ještě jeden .. nepsí
Nazdar ženy
Nějak nestíhám, měním práci a další věci a ani na FcB už nejsem tak často
Vítám nově příchozí Pověz nám trochu víc, o svém psíkovi, má krásnou světlou barvičku.
Orry je pěkný ucho , kulhání přejde, dala bych mu cca 14 dní, než se noha zregeneruje, pokud by to trvalo déle, určitě by to chtělo veta.
Jinak, fotky moc pěkný, jen tak dál Já snad už taky něco nafotím, nějak na to teď nemám ani náladu.
Fena se mi brutálně nabalila, nechápu to. Dostává nejnižší dávku krmení a přesto se kulatí, pohybu má taky dost, nevim Koukám po té dospělácké koloběžce, přemýšlím, že zkusíme vytrvalost
A ještě taková jobovka. Teď tu v okrese řádí nějaký vir, či co, z každé strany slyším něco jiného. Psi mají kašel a rýmu, kamarádovi uhynul celý vrh papírových NO a co jsem se poprávala, tak štěňata do půl roka mají velký problém, se z toho dostat. Trnu, kdy to chytíme i my Tím jsem zavrhla i výstavu v Budějkách s Dinou, nemám zájem si kromě začervení dotáhnout ještě nějakou chcípavku
eavy
napsal(a):
Nazdar ženy
Nějak nestíhám, měním práci a další věci a ani na FcB už nejsem tak často
Vítám nově příchozí Pověz nám trochu víc, o svém psíkovi, má krásnou světlou barvičku.
Orry je pěkný ucho , kulhání přejde, dala bych mu cca 14 dní, než se noha zregeneruje, pokud by to trvalo déle, určitě by to chtělo veta.
Jinak, fotky moc pěkný, jen tak dál Já snad už taky něco nafotím, nějak na to teď nemám ani náladu.
Fena se mi brutálně nabalila, nechápu to. Dostává nejnižší dávku krmení a přesto se kulatí, pohybu má taky dost, nevim Koukám po té dospělácké koloběžce, přemýšlím, že zkusíme vytrvalost
A ještě taková jobovka. Teď tu v okrese řádí nějaký vir, či co, z každé strany slyším něco jiného. Psi mají kašel a rýmu, kamarádovi uhynul celý vrh papírových NO a co jsem se poprávala, tak štěňata do půl roka mají velký problém, se z toho dostat. Trnu, kdy to chytíme i my Tím jsem zavrhla i výstavu v Budějkách s Dinou, nemám zájem si kromě začervení dotáhnout ještě nějakou chcípavku
Ty jo to známýho lituju moc :(( bůhví co to je, stejně jako u lidí i u zvířat vznikaj nové viry...
Záleží na tom, čím krmíš.... zkus pořídit granule s označením LIGHT třeba to pomůže, asi si fenka dělá zásoby, ani se nedivím po tom co si prožila
Kde má pejsek čumáček?? :D
czizecka
napsal(a):
Ty jo to známýho lituju moc :(( bůhví co to je, stejně jako u lidí i u zvířat vznikaj nové viry...
Záleží na tom, čím krmíš.... zkus pořídit granule s označením LIGHT třeba to pomůže, asi si fenka dělá zásoby, ani se nedivím po tom co si prožila
Kde má pejsek čumáček?? :D
Ty Evi, ten JO-JO efekt už mě taky napadl, ale nikde jsme nenašla, zda jím trpí i psi nebo jen my, lidé Krmím granule a i maso (bez příloh, ale se zeleninou, ovocem, Roboranem,....) Evidentně natloustne i ze vzduchu
Jako, pokud to nebude nějak moc, tak ji nechám, jenže je to NO, takže trnu, co to udělá s nohama....na jaře mám domluvené RTG kyčlí a loktů, jsem zvědavá
Dneska ji nafotím hřbet, pro posouzení
Eavy, tak ja resim taky tloustnuti, ale u krizenky. Snizila jsem ji davku granuli, ale problem je, ze ji proste obcas neco frkne Anicka (dcera). Jinak dneska cvicak...teda na acko jsem musela vlizt a Irusku hooodne lakat, ale dala to. Prej je moc chytra, zkouma, jestli to nepujde jinudy a kdyz teda ne, tak to da. Ale kladina byla hruza.... vycvikar ji drzel zezadu, Ira mela hroznej vyraza ani pamlsky ji nezajimaly :-( Nevim, jestli ji tam mam priste zas tahat....
misha
napsal(a):
jo a jeste jsem se chtela zeptat....mam problem, naucila jsem si Iru povel "lehni" ze ji to ukazu dolu rukou (ani to nemusim rikat, staci ukazat). Jakmile dam povel jen ustne, tak si nelehne :-( Prosim, damy cvicitelky, poradte, jak ji to naucit na pouze ustni povel???
neměj strach, pes se naučí líp povel gestem než slovem, ale ona si to časem spojí, to gesto pak budeš pomalu odbourávat. Nevim jak to napsat :D Teď třeba řekneš lehni ukážeš rukou k zemi v předklonu, pak se ohneš míň, pak ukážeš rukou narovnaná... fakt nevim jak to popsat :D ale snad mě chápeš
Jinak malá zvládá kladinu skvěle, cpe se mi tam před čubu a překáží! Ale zase se jí neche moc přes překážku (samozřejmě tam má jedno prkno) to jak nemám mlsku tak mě posílá někam, začne zběsile lítat okolo mě a má z toho fakt prdel :D
misha
napsal(a):
Jojo czicecko, chapu. Moc dekuju! Jedna vycvikarka mi taky rekla, at to zatim dal delam s rukou a pak to postupne odbourame, ale pak prisel druhej vycvikar a zas chtel, abych rukou povel nedavala.....no holt ma kazdej jiny metody....
Jo to je nejlepší zbůsob jak člověka co nejdřív zblbnout, já když jsem začala před 4 roky chodit na cvičák, tak už jsem naštěstí měla svoje metody, i když jsem cvičila jen psy "do provozu". Ale vidím to u nás když přijde nováček jak je z toho totálně zmatenej, jak mu každej říká něco jinýho... ach jo. Vidím to u obran, je to pro mě taky "novinka" dělám je rok a pořád se mám co učit, ale taky se názory různí.. a víš co? už mám na to svůj názor, já toho psa znám nejlíp a já si rozhodnu jakou metodu použít a jaká bude úplně na hov... . Až ten princip trochu pochopíš, tak už v tom nebudeš mít takový bordel..
zase něco neovčákovitého - švagrovo picguma
naše Jolla..:-)zachráněná z hnusných podmínek, nic s ní nedělám,protože měla předtím špatný -hrubý výcvik a nezapomněla.... je na dvoře s ostatníma a užívá si procházek....jinak je s PP a má šest let.
bilkson
napsal(a):
naše Jolla..:-)zachráněná z hnusných podmínek, nic s ní nedělám,protože měla předtím špatný -hrubý výcvik a nezapomněla.... je na dvoře s ostatníma a užívá si procházek....jinak je s PP a má šest let.
Je pěkná, už jste zkoušely nahradit povely něčím jiným? Pokud se bojí když jí dáváte povely tak je má spojené s násilím, ale jde je nahradit, stejná poloha jen jiný povel... např místo sedni - posaď atd... třeba by to s ní ještě šlo? Pak nakonec až to bude umět na nové povely se pomalu můžete přecvičit na ty "normální" . ale asi je to už jedno viĎ, nač jí trápit v šesti letech, je určitě spokojená
Ano, je určitě spokojenější, byla celé své dva roky jen v kotci, neznala okolí...nic...teď je nadmíru spokojená, běhá po dvoře s dalšíma fenama a dokonce i ven snáma jde...dříve to bylo o nervy...už ji nechám dožít, zaslouží si mít už konečně klid....
bilkson
napsal(a):
Ano, je určitě spokojenější, byla celé své dva roky jen v kotci, neznala okolí...nic...teď je nadmíru spokojená, běhá po dvoře s dalšíma fenama a dokonce i ven snáma jde...dříve to bylo o nervy...už ji nechám dožít, zaslouží si mít už konečně klid....
Jak se jmenuje fenka dle PP - připomíná mi jednu čubinu kterou znám ....
Presne tak czizecko, mam v tom celkem zmatek. Chodila jsem na cvicak i s tou moji malou krizenkou, takze uz pres 7 let jedu metodu, co me naucili tam. A ted me najednou ucej ty povely jinak...neco je dobry, ale neco mi holt ani pres pusu nejde :-) A jeste se teda zeptam, bojime se s manzelem, ze kdyz budu Iru na cvicaku ucit preskakovat prekazky, ze to v ni podporime a ze by nam pak mohla preskakovat ploty.... Co myslis? A bilkson, Jolla je krásná! Má hezké zbarvení a působí strašně klidně...
misha
napsal(a):
Presne tak czizecko, mam v tom celkem zmatek. Chodila jsem na cvicak i s tou moji malou krizenkou, takze uz pres 7 let jedu metodu, co me naucili tam. A ted me najednou ucej ty povely jinak...neco je dobry, ale neco mi holt ani pres pusu nejde :-) A jeste se teda zeptam, bojime se s manzelem, ze kdyz budu Iru na cvicaku ucit preskakovat prekazky, ze to v ni podporime a ze by nam pak mohla preskakovat ploty.... Co myslis? A bilkson, Jolla je krásná! Má hezké zbarvení a působí strašně klidně...
Myslím že když to budete přeskakovat jen na cvičáku tak ne, ale stalo se mi že jsem doma postavila překážku a fena mi plot opravdu přeskakovala ! Ale možná se to jen nějak blbě sešlo, protože měla fakt blbou pubertu, teď třeba ví že vzadu to skočí, ale už to nedělá... Máme plot 2m a něco! Občas se stane že někdo přehodí, tak si pro míček prostě dojde :D Ale už neutíká (ťuk ťuk)
Teda je fakt že v noci a když jedem pryč tak jí zavírám a když jdu předem tak jí nenapadne to obejít a přeskočit (ten dřevěnej plot neskočí, ale je to jen optický klam, s přehledem by to dala), ale když je venku sama nebo jí zapomeneme v noci zavřít tak už nezdrhá, takže to přisuzuju k té pubertě
Na tom cvičáku, cvič tak jak to cítíš, nikdo ti nemůže říkat, jak máš cvičit svýho psa, jen ti můžou doporučit, ale nařídit ne! Ty znáš Iru nejlíp a oni ti můžou max. poradit, řiď se vlastní hlavou, Pselským rozumem, jak říkám já :DD. Nikdo nevycvičí dvacet psů úplně stejnou metodou, to je kravina :).
czizecka
napsal(a):
Dnes má Denyska dva roky
Jůůůůůůůůů já myslela že je starší jak ta moje koza
Tak kolik je té naší, to nikdo neví. Podle veta když jsem si ji brala, tak 1,5 - 2 roky. Takže teď 2 a kousek, šalamounská odpověď, že? Datum narození beru to datum, kdy jsem si ji dovezla domů minus dva roky a je to
Tomu prckovi na fotce je 8 týdnů, je to pěknej halama A už staví ušiska
memmory
napsal(a):
Jůůůůůůůůů já myslela že je starší jak ta moje koza
Ne to není :) i když nevim kolik je tvojí koze :DDD
eavy
napsal(a):
Tak kolik je té naší, to nikdo neví. Podle veta když jsem si ji brala, tak 1,5 - 2 roky. Takže teď 2 a kousek, šalamounská odpověď, že? Datum narození beru to datum, kdy jsem si ji dovezla domů minus dva roky a je to
Tomu prckovi na fotce je 8 týdnů, je to pěknej halama A už staví ušiska
Bude pěknej :))teda už je ale i bude :D
Czizeska, tak jsme vcera dali kladinu! Poprve nic moc, ale lepsi nez minule a podruhy to prelitla, ze jsem ji skoro neudrzela Mela z toho samotna strasnou radost, nadherny! JInak rostem, mam okousany prsty, jak ji davam odmeny(nejhorsi to je do tech zmrzlejch rukou), mimco zaclo chodit, takze mam veselo
.
Taky jsem okousaná, těma mlíčňákama to docela bolí :D Tak gratuluju , teď jí budeš učit jak se na kladině chodí pomalu :DD
Foto z víkendovích coursing závodů teprve čekáme tak aspoň nějaká --- sobota 5.místo a neděle 2.místo
memmory
napsal(a):
Foto z víkendovích coursing závodů teprve čekáme tak aspoň nějaká --- sobota 5.místo a neděle 2.místo
Nějaké další přistály
gratulujem
Ani nevim jestli jsem psala, že Orry užř nekulhá ufuf musim zaklepat doufám, že to byl oposlední kulhání ... Jinak jsme byli na pulročním očkování a pan doktor Orryho moc chválim i přesto, že ho chtěl Orry sežrat trošku mu skočil do obličeje Prý je nádherný
Ináč měří 60cm v kohoutku a váží 27 kg
Večer hodím nějake jeho fotky jsem se snažila o foto v postoji, ale byl to nadlidský výkon .. venku nepostojí v klidu a doma se topí a jemu je šílený horko tak byl nervozní no uvidíte sami
mikka
napsal(a):
gratulujem
Ani nevim jestli jsem psala, že Orry užř nekulhá ufuf musim zaklepat doufám, že to byl oposlední kulhání ... Jinak jsme byli na pulročním očkování a pan doktor Orryho moc chválim i přesto, že ho chtěl Orry sežrat trošku mu skočil do obličeje Prý je nádherný
Večer hodím nějake jeho fotky jsem se snažila o foto v postoji, ale byl to nadlidský výkon .. venku nepostojí v klidu a doma se topí a jemu je šílený horko tak byl nervozní no uvidíte sami
No to už musí být kus psa teda :)
mikka
napsal(a):
gratulujem
Mikka, na jakym jste byli ockovani???
mikka
napsal(a):
Ani nevim pro mě je to furt muj majinkatý krysovčáček
Mischo byli jsme na vzteklině .. A co tvoje ušanda jak roste ?
Zapomněla jsem pochválit a obdivovat chodandu má užasný ouška připravený na stojáka
jo vypadá to stále víc nadějně :D
ehm postoj no Orry asi na výstavu fakt nebude tohle je foto z asi 1000
mikka
napsal(a):
ehm postoj no Orry asi na výstavu fakt nebude tohle je foto z asi 1000
Kašli na postoj, pracáci si stejně choděj na výstavu pro VD, lepší nedostaneš... a na známku D by musel být ošklivej a to není :D
czizecka
napsal(a):
Pěkná fotečka, jo a gratuluju k výhře v PPČ :)))
Děkuji .. tohle jsem ale fakt nečekala tam muselo být posláno tisíce fotek víš jak NO je NO
A kde jsou nejaky info o ty soutezi, ze bych tam taky neco poslala?? Jinak vcera cvicak, opravdu ted musim Iru na kladine brzdit, stejne tak na acku (tam jsem jeste minule musela lizt ja a lakat ji za mnou :-)) Priste cvicak nebude, tak ji budu muset drezirovat doma, pac to zacina byt tele prdly. Teda ale ty okousany prsty ze vcerejska v ty zime, to je teda lahudka, mam uplne krvavy ty nehtovy luzka :-(
misha
napsal(a):
A kde jsou nejaky info o ty soutezi, ze bych tam taky neco poslala?? Jinak vcera cvicak, opravdu ted musim Iru na kladine brzdit, stejne tak na acku (tam jsem jeste minule musela lizt ja a lakat ji za mnou :-)) Priste cvicak nebude, tak ji budu muset drezirovat doma, pac to zacina byt tele prdly. Teda ale ty okousany prsty ze vcerejska v ty zime, to je teda lahudka, mam uplne krvavy ty nehtovy luzka :-(
Mischo kup si časopis pes přítel člověka
Já jsem ted na cvičák přestala z určitých duvodu chodit tak si Orryho cvičím sama n oa překážky máme přírodní... kladinu jsem si udělala sama a protože je trochu vratká tak p oní Orry jde krásně rozvážně a místo ačka chodíme na louku, kde jsou v rozmězí 1m naskládane asi zapomenute ty velke balíky sena - Orry přes ně krásně běhá ... Celkově nemá problemy se stabilitou vrtalo mi hlavou jak se dostal pro mlsky na lednici až jsem ho schválně navedla ten lump vyskočil na lavici z lavice na stul a ze stolu už to měl jen něco kolem metru na linku kam taky skočil a z linky se už jen pohodlě předníma opřel o lednici a spokojeně snědl svoji odměnu To, že se jako jediný ze psu dostal z kotce mě už ani nepřekvapilo
holky co říkate na tohle štěndo exteriáčka http://hmisikova.rajce.idnes.cz/HUNTER_Z_TROJMEZI#foto_15.10._163.jpg ty packy je to normální ? Orry tohle vubec neměl
mikka
napsal(a):
Mischo kup si časopis pes přítel člověka
Já jsem ted na cvičák přestala z určitých duvodu chodit tak si Orryho cvičím sama n oa překážky máme přírodní... kladinu jsem si udělala sama a protože je trochu vratká tak p oní Orry jde krásně rozvážně a místo ačka chodíme na louku, kde jsou v rozmězí 1m naskládane asi zapomenute ty velke balíky sena - Orry přes ně krásně běhá ... Celkově nemá problemy se stabilitou vrtalo mi hlavou jak se dostal pro mlsky na lednici až jsem ho schválně navedla ten lump vyskočil na lavici z lavice na stul a ze stolu už to měl jen něco kolem metru na linku kam taky skočil a z linky se už jen pohodlě předníma opřel o lednici a spokojeně snědl svoji odměnu To, že se jako jediný ze psu dostal z kotce mě už ani nepřekvapilo
Mikko, díky! Koupim. Orry je sikula, podle toho co pises, tak se zkratka neboji. Ira je trochu sragorka
misha
napsal(a):
Mikko, díky! Koupim. Orry je sikula, podle toho co pises, tak se zkratka neboji. Ira je trochu sragorka
Já ho kupuju pravidelně hlavně v předchozích dvou vydání byl speciál o NO
Orry hlavně nemá problem na cokoliv a kamkoliv vlezt .. rekonstruujem barák a v jednom patře je hromada suti a trámu a všeho možneho bordelu a blboun Orry to tam prolejzá a to, že pod ním praskly a prolomili se ztrouchnivělý prkna vubec neřešil
mikka
napsal(a):
holky co říkate na tohle štěndo exteriáčka http://hmisikova.rajce.idnes.cz/HUNTER_Z_TROJMEZI#foto_15.10._163.jpg ty packy je to normální ? Orry tohle vubec neměl
Myslíš ty klouby? Deny to taky neměla ale Kery je má, i když ne tak výrazné. akorát nemám fotku kde je to vidět :D
ještě jsem našla nějaký fotky toho štěnátka http://hmisikova.rajce.idnes.cz/16.10.2011%2C_16.10.zkousky_ipo_tri_sekery/#16.10.zkousky_ipo_tri_sekery_322.jpg .. ještě jsem naživo psa s prošlapama neviděla a tohle mě zarazilo, protože Orry to neměl
Ona fotka někdy hodně mate, dokáže se tam vytvarovat i to, co ve skutečnosti snad ani nemůže existovat , ale i bych řekla, že tohle štěndo má fakt hodně měkké nadprstí, má to vážně hodně a na obou fotkách
A je to síla, pokud je taková totiž i realita, tak nic hezkýho
Snad bude mít kvalitní stravu a regulovaný pohyb, aby se to spravilo
Frííí na některých fotkách někdy taky vypadal "prošlapově", a přitom k nim nikdy neměl ani náběh, ale obvykle to byla fotka kde byl z kopce dolů, anebo v běhu.
mata
napsal(a):
Ona fotka někdy hodně mate, dokáže se tam vytvarovat i to, co ve skutečnosti snad ani nemůže existovat , ale i bych řekla, že tohle štěndo má fakt hodně měkké nadprstí, má to vážně hodně a na obou fotkách
A je to síla, pokud je taková totiž i realita, tak nic hezkýho
Snad bude mít kvalitní stravu a regulovaný pohyb, aby se to spravilo
Frííí na některých fotkách někdy taky vypadal "prošlapově", a přitom k nim nikdy neměl ani náběh, ale obvykle to byla fotka kde byl z kopce dolů, anebo v běhu.
No pokud chovatelka krmí pořád stejně tak malej dlabe pedigree ..
Orry a jeho nepřítel snad 100kg labrador
mikka
napsal(a):
No pokud chovatelka krmí pořád stejně tak malej dlabe pedigree ..
Orry a jeho nepřítel snad 100kg labrador
Orry je super, vedle nás bydlí taky takovej velkej labrador :DDDD
Teda já se divím že ty lidi nemaj rádi nejen své psy, ale ani své peníze... fuj pedigree eh...
czizecka
napsal(a):
Orry je super, vedle nás bydlí taky takovej velkej labrador :DDDD
Teda já se divím že ty lidi nemaj rádi nejen své psy, ale ani své peníze... fuj pedigree eh...
Jenže bohužel každej "nekynolog" si myslí že chapi a pedigre jsou nejlepší granule , protože jsou na něj krásné reklamy v telce
memmory
napsal(a):
Jenže bohužel každej "nekynolog" si myslí že chapi a pedigre jsou nejlepší granule , protože jsou na něj krásné reklamy v telce
no, ale ona nekynolog není je to štěndo od chovateljky co od ni mám Orryho krmí s ním všechny psy plus maso a asi zbytky .. Nebo aspon já k Orrymu dostala granule pedigree a konzervu z tesca
czizecka
napsal(a):
Ty jo až na druhý straně !!
V tomhle počasí se nedá fotit
Co že se v tomhle počasí nedá ?
i "kšeftové" fotky se dají dělat
memmory
napsal(a):
Co že se v tomhle počasí nedá ?
i "kšeftové" fotky se dají dělat
mimochodem .. pes je NO s PP - LUTZ JA-IV-TO , ZVV1 , IPO1 , SchH1 , BH , Fpr1
memmory
napsal(a):
mimochodem .. pes je NO s PP - LUTZ JA-IV-TO , ZVV1 , IPO1 , SchH1 , BH , Fpr1
paani ten je překrásnej Mám teda raději krátkosrstý, ale tenhle a ještě v kombinaci s černou barvou je dokonalej - už se nemužu dočkat až mi Orry začne mohutnět a dodělávat se
Scizi pěkné trio podobně chodím já, ale už teda jen do přírody se všema už se lidem vyhejbám ( popravdě i oni nám ) Ještě donedávna jsem Orryho s Benem dokázala v pohodě udržet, ale jak jsem posledně zjistila už je tio na mě moc přeci jenom RW 45 kg a Orry 30kg a když oba naráz zaberou např. na hysterickeho bígla ( Ben má na bígly spadeno) tak je to už o hubu a já za nima popoběhla
Dneska jsme trénovali makety, no děs :D Když tam stojí figurant tak to prostě zatím nejde :D
czizecka
napsal(a):
nám obyčejným smrtelníkům to v mlze fotí špatně, a u nás je teď mlha pernamentně :)
Jak jako smrtelníkům .. co jsi tím chtěla říct
czizecka
napsal(a):
Přeber si to jak chceš :D
Tak Ritule se tomu ze srdce zasmála taky ... smrtelníkům
czizecka
napsal(a):
To moc nevypadá jako smích
Musíš mít představivost voe
memmory
napsal(a):
Musíš mít představivost voe
Tady se nic neděje pořád
memmory
napsal(a):
Tady se nic neděje pořád
Co bys chtěla aby se tu dělo? Fotit nemůžu , k diskuzi mě nic nenapadá :D
memmory
napsal(a):
No tak ale nejsme tu jen my 2 ne ??
No, a co třeba, kdybyste si udělaly takový malý shrnutí sezony, co se vám povedlo/nepovedlo, co plánujete na tu příští, co vám ta letošní dala (zkušenosti, ponaučení apod.) - a hned budete mít téma k diskutování až do Mikuláše
... snad mi za to nevypíchnete oko, že vám dady do toho kecám, a mám přitom jenom "s něčím kříženýho vlčáka" (resp. dva "vlčáky", a třetího na cestě)
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, a co třeba, kdybyste si udělaly takový malý shrnutí sezony, co se vám povedlo/nepovedlo, co plánujete na tu příští, co vám ta letošní dala (zkušenosti, ponaučení apod.) - a hned budete mít téma k diskutování až do Mikuláše
... snad mi za to nevypíchnete oko, že vám dady do toho kecám, a mám přitom jenom "s něčím kříženýho vlčáka" (resp. dva "vlčáky", a třetího na cestě)
Nevypíchneme, jsou nádherný ! Já jsem původně sháněla bezpapoše tak co.. :D
Víte co je horší než když někdo řekne NOčku vlčák? Když někdo řekne černý německý vlčák, to je na bli..
No nám se toho moc nepovedlo není čím se chlubit, navíc to mám vypsané na stránkách :DDD no a letos už asi ani nic nebude, nejsou prachy (možná vodňanský kapr ale to je hodně nejistý, a možná vánoční závod to je jistější :)) Investuju teď hodně do obran (teda hodně jednou týdně na víc nemám :D ) tak uvidíme jak na tom bude v prosinci. Příští rok? Chceme určitě do Budějic na Animeal to je privilegium, pak jsem zvaná do Zdic na zimní závod v únoru :D No a pak bych chtěla nějaké to ZPU, ZPO, FPr, ZPS :D do ZVv2 se ještě asi nepohrnu to možná na podzim ale spíš až v r. 2013 (jestli nebude ten konec světa )
memmory
napsal(a):
No tak ale nejsme tu jen my 2 ne ??
Někdy a to dost často, to vypadá že jsme
czizecka
napsal(a):
Takovej dotaz, přijde vám Deny podvyživená?? Jsem byla napadena a označena za tyratelku zvířat
no jeje chuděrka hubená nažrat ji nedáš stydet by ses měla Ne ted vážně mě přijde akorát prostě pes sportovec - mě taky každou chvilku někdo řekne , že náš RW je vychrtlej jen proto, že nevypadá jako bečka sádla co se celý den válí v kotci
Já si myslim, že je lepší pes hubenější než obezní což samozřejmě platí i u lidí - škoda, že já se toho neumim držet
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
teda to je nádherná fotka To jsou opravdu kříženci ? - nebo jsem nepochopila žert
Tak mě se např. povedlo tento rok splnit si svuj sen a k 24narozeninám si pořídila meho černeho Orryho
A příští sezonu bych skromně chtěla skusit složit ZMT
Jinak Orry začal zase kulhat opravdi jenom lehounce, že to jde spatřit jenom někdy, ale pokulhává ..pevně věři ma doufám, že to jsou jenom rustove problemy a zatim to nebudu hrotit. Ale pokud to do konce měsíce bude přetrvávat tak se už asi veterině a rengenu nevyhnem - vubec se mi nechce nechávat ho uspat
mikka
napsal(a):
no jeje chuděrka hubená nažrat ji nedáš stydet by ses měla Ne ted vážně mě přijde akorát prostě pes sportovec - mě taky každou chvilku někdo řekne , že náš RW je vychrtlej jen proto, že nevypadá jako bečka sádla co se celý den válí v kotci
Já si myslim, že je lepší pes hubenější než obezní což samozřejmě platí i u lidí - škoda, že já se toho neumim držet
No zastavily mě dvě paní, jestli je ten pejsek nemocnej... TAk se ptám Proč? A oni že je hrozně hubenej! Tak říkám, pani ale tohle je sportovní pes... No nevypadali že by je odpověď uspokojila :DDD
czizecka
napsal(a):
No zastavily mě dvě paní, jestli je ten pejsek nemocnej... TAk se ptám Proč? A oni že je hrozně hubenej! Tak říkám, pani ale tohle je sportovní pes... No nevypadali že by je odpověď uspokojila :DDD
Hlavně, že se jim určitě doma válí znuděnej přežranej pes .. mě právě našeho rotáka politovala paní se 100kg labísem jak je chudák hubenoučkej jsem si myslela svoje a šli jsme k vodě
mikka
napsal(a):
Hlavně, že se jim určitě doma válí znuděnej přežranej pes .. mě právě našeho rotáka politovala paní se 100kg labísem jak je chudák hubenoučkej jsem si myslela svoje a šli jsme k vodě
No ještě z nich vylezlo že nedávno přišli o psa, 13ti letýho ovčáka, takže mi to bylo jasný odkud vítr vane
A ještě jí vnutili housku
czizecka
napsal(a):
no, pejsek vypadá, že nemocnej je, ale spíš než fyzicky, tak mentálně - soudě podle výrazu v obličejíčku
Ne, čuba vypadá normálně, v pracovní kondici. Takhle jsem se dohadovala v Poznani na výstavě s rozhodčím:
Vystavovala jsem dobrmana ve tř. pracovní, myslím spíš tlustšího, a naše debata:
rozhodčí (Polák): ten pies vadny, ale malomocny
já: já ti dám vadný šmejde jeden! (později mi bylo vysvětleno, že v polštině Vadny=krásný; malomocny=štíhlý)
on: mi předvedl jak by měl byt "mohutnej"
já: že je to pracovní pes, v pracovní kondici, a je ve tř. pracovní
on: tady jsme ale na výstavě
já: pak tedy postrádám smysl třídy pracovní!
on: pes krásnej, ale zadávám VD, za ty vaše blbý kecy!
No neberte to, za 50 Eur + cestu - tys to měla aspoň zadara
nene, jsou to maliňáci, a předvádí oblíbený cvik "kluku, pohlaď štěně!"
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
no, pejsek vypadá, že nemocnej je, ale spíš než fyzicky, tak mentálně - soudě podle výrazu v obličejíčku
Ne, čuba vypadá normálně, v pracovní kondici. Takhle jsem se dohadovala v Poznani na výstavě s rozhodčím:
Vystavovala jsem dobrmana ve tř. pracovní, myslím spíš tlustšího, a naše debata:
já: já ti dám vadný šmejde jeden! (později mi bylo vysvětleno, že v polštině Vadny=krásný; malomocny=štíhlý)
No to ne zadara, za 37kč! :DDDd jsem jeli zrovna na obrany a na busáku čekali na kámošku :D
Jinak ona je mentálně zdravá, akorát je to trochu míčkomagor no :D ale doufám že malá se od ní nakazí, páč je to vážně k nezaplacení
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
tak to je dokonalý
Já jsem si to myslela, že to jsou maliny Jsou nádherný. Když chováš ty malináky určitě budeš něco vědět o vyštěpencích - jaká je šance, že se narodí ?
mikka
napsal(a):
tak to je dokonalý
Já jsem si to myslela, že to jsou maliny Jsou nádherný. Když chováš ty malináky určitě budeš něco vědět o vyštěpencích - jaká je šance, že se narodí ?
no, s vyštěpencama je to tak, že pokud mají rodiče vlohu pro dlouhou srst, tak se rodí, a předpokládám, že z krytí, který se v nejbližších dnech chystáme uskutečnit, taky nějakej vyštěpenec bude, protože sestry naší čubiny měly ve vrzích i chlupáče, takže my pravděpodobně nebudeme vyjímkou. Dřív to tak nebylo vidět, protože chovatelé vyštěpence likvidovali, aby je náhodou "někdo nepomluvil", takže to vypadalo spíš jako že je to vyjímka, ale poslední dobou je jich celkem dost. Jinak je to normální standardní zvíře, který ale dostane PP jako tervueren - není to nestandard, a může na všechny akce včetně výstav i do chovu.
I po mým psovi je chlupáč na slovensku, a je moc šikovnej
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No vzhledem k tomu že já a Evča jsme v kontaktu téměř denně na FB o svých úspěších a neúspěších víme a nikdo jiný sem nechodí
czizecka
napsal(a):
Takovej dotaz, přijde vám Deny podvyživená?? Jsem byla napadena a označena za tyratelku zvířat
Já mám podviživeného psa taky šasto a to hlavně od lidí co maj jezevčíka který je širší jak delší
Vypadá na to ne ? Že se má zle u mě
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To sedí Taky si kolikrát o Denysce myslím že je jiná
Jen tě opravím Ladny = Krásný - možná jsi špatně rozumněla