Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Rub a líc člověčí lásky
Sdílet:

Rub a líc člověčí lásky

Kočky
Všeobecné

Zcela náhodou a nečekaně propadneme kouzlu kočičího mláděte. Nezáleží na tom, jestli je to na na výstavě ušlechtilých koček, nebo na obrázku. Objeví se utkvělá myšlenka: “To a žádné jiné...” A tak si domů přineseme kamaráda.

Mládě není hračka

Je více než pravděpodobné, že v prvním nadšení si ani neuvědomujeme, co péče o mládě všechno obnáší. V prvních dnech mu musíme nahradit matku, sourozence. Musíme se mu věnovat, hrát si s ním. Musíme zjistit, co mrněti chutná, naučit je chodit na WC (musíme si uvědomit, že mláděti se se změnou prostředí změnil celý jeho svět), musíme se naučit o ně pečovat (česat je, čistit očka a ouška...) a také se musíme naučit tolerovat jeho “prohřešky proti dobrému chování”. Jen na nás záleží směr další výchovy našeho kamaráda, to my musíme stanovit pravidla pro společné soužití a dodržovat je. Jestliže však lidský faktor v některém z bodů selže, najdou se lidé, kteří situaci řeší tím nejlehčím způsobem. Tedy - pro ně. Veškerou vinu totiž svalí na zvíře a odloží je, nic nechápající a nešťastné, v lepším případě do útulku nebo - v horším případě skončí zvíře na ulici.

Pražský spolek ochránců zvířat

Jedním z útulků, které přebírají zodpovědnost za tyto majitele zvířat, je také:
Pražský spolek ochránců zvířat, Pujmanové 1219, Praha 4, (dále přímo útulek v Radlické ulici 108, Praha 5)
Zde na nové přátele čeká řada očkovaných, vykastrovaných a vyléčených kočiček a kocourků. Takže, pokud skutečně hledáte kamaráda, vděčného za každé dobré slovo a pohlazení, jste na té správné adrese. Čekají právě na vás.
Jestliže byste rádi pomohli, ale nemáte možnost mít doma zvířátko, uvítáme sponzorský dar v jakékoli výši (i ve formě krmiva a dalších potřeb).
Číslo ban. spojení je: 19-2298650207/0100 KB Praha 5.

Sponzorský dar

Pro ty z vás, neznalé problematiky sponzorství, chceme poznamenat, že sponzorský dar je možno odečíst od daňového základu. Na dary nad částku Kč 1000,- zasíláme potvrzení koncem roku. Jinak na jakékoli částky doručené na naši adresu, či připsané na naše konto, obratem po vyžádání.
A ještě jedna informace. V libereckém mikroazylu na nové majitele čekají také dvě krásné perské kočičky v barvě želvovinové harlekýn. Je jim 9 a 7 let a čekají na někoho opravdu moc hodného, kdo by jim umožnil spokojeně prožít stáří.

Bližší informace je možno si vyžádat na e-mailové adrese: [email protected], [email protected], Barbara Klímová, Dvořákova 4, 460 01 Liberec 1

Autor textu: Dana Skopcová
Autor fotografií zdroj: Dana Skopcová
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru