Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Kočky a rakovina
Sdílet:

Kočky a rakovina

Kočky
Všeobecné
Za tu dlouhou dobu co chovám kočky, jsem se setkala s celou řadou kočičích onemocnění. Myslela jsem, že po létech boje s chronickým selháváním ledvi...

Za tu dlouhou dobu co chovám kočky, jsem se setkala s celou řadou kočičích onemocnění. Myslela jsem, že po létech boje s chronickým selháváním ledvin a podobnými radostmi, mě už nic nemůže v tomto směru překvapit. Mýlila jsem se.

Namísto porodu očekávaných koťátek ukázal ultrazvuk a RTG něco docela jiného. To, co se na pohmat jevilo jako váčky s koťaty, to byla řada různě velkých cyst. Po otevření břišní dutiny to vypadalo jako dlouhá šňůra korálků – nejmenší ve velikosti hrášku, největší jako tenisový míček. Následovalo odnětí dělohy, vaječníků a části pobřišnice. Bylo mi sděleno, že nádor metastázoval a pokud kočička přežije, je zde riziko recidivy.


ilustrační foto

Nejsem člověk, co se lehce vzdává. Mnozí mi říkali, že jsem neměla nechávat kočičku budit z narkózy. Našli se i tací, kteří se nechali slyšet, proč to dělám, když z ní už nemám žádný užitek. Nikdy jsem svoje kočky nebrala jako „prostředek snadného výdělku“, vždycky to byli a jsou kamarádi, přátelé. Už proto jsem se rozhodla dát kočičce šanci na život a začala jsem shánět informace, jestli kromě antibiotik neexistuje ještě něco. Něco s velkým „N“ – co pomůže v boji se zákeřnou chorobou.

Byl mi doporučen nový veterinární přípravek pro psy a kočky – Sanicell. Je to prostředek pro posílení imunity, regeneraci jater. Zvyšuje ochranu před vznikem nádorových onemocnění (ověřeno řadou studií). Pomáhá jaterním buňkám překonat zvýšenou zátěž, která je způsobena používáním léků a chemoterapiemi. Působí antioxidačně a detoxikačně, podporuje inhibici metastáz, ochraňuje před vznikem močových kamenů. Sanicell je patentovaná směs inositolu, Ca2+Mg2+IP6 (inositohexafosfátu), které se ve svém positivním účinku vzájemně doplňují. Jsou to přírodní látky, které se vyskytují ve velkém množství zejména v semenných obalech luštěnin, obilovin a také v ořeších. Inositol funguje v organismu jako látka podporující činnost jater a nervů. Pomáhá při diabetických obtížích a také pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Je využíván také k obnovení fyziologických funkcí jater po infekční žloutence a jiných dlouhodobých onemocněních. Sanicell je významným činitelem při procesu apoptózy (řízená smrt buňky) v rakovinné buňce. Rakovinná buňka je zvláštní tím, že nepřijímá signál apoptózy a Inocell patří mezi látky, které jsou schopny nádorové buňce tento apoptický signál „vnutit“. Tím se tato buňka sice nestane obyčejnou buňkou, zůstane nadále nežádoucí, ale už je možné ji donutit k zániku. K dalšímu ničení rakovinných buněk slouží takzvané NK (natural killers) buňky, což jsou bílé krvinky, schopné takovou nechtěnou, ale smrtelnou, buňku zabít. Také aktivita těchto „přirozených zabíječů“ se zvyšuje při podání Sanicellu. Jeho užíváním lze podpořit ochranu proti rakovině tlustého střeva a konečníku, onemocnění jater, mléčné žlázy a kostí. Kvalitu kostí a kostní hmoty může Sanicell také pozitivně ovlivňovat. Je silným antioxidantem, čímž brání vzniku volných radikálů. Je také prokazatelně účinným prostředkem potlačujícím proces rozvinutí zánětů. Má schopnost vyvazovat z organismu nadbytečné minerály. Tímto způsobem pomáhá zabránit tvorbě močových kamenů a může výrazně ovlivnit i metabolismus železa a mědi.

Může se stát, že zrovna nám tento přípravek nepomůže, ale třeba zvýší šanci na přežití jinému pejskovi nebo kočičce.

text: Dana Skopcová, foto: Renata Hofmann
Autor textu: Kolektiv autorů redakce iFauna.cz
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru