Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Výstava pro kočku
Sdílet:

Výstava pro kočku

jarní umisťovací výstava opuštěných koček Co na vás na výstavě čeká? Ve Chvalské tvrzi bude k vidění více než stovka koček a koťat, která se těš...

jarní umisťovací výstava opuštěných koček


Co na vás na výstavě čeká?
Ve Chvalské tvrzi bude k vidění více než stovka koček a koťat, která se těší na nový domov. Většinou se jedná o bytové mazlíčky, mezi vystavenými zvířaty se ale najdou i kočky vhodné do domku se zahradou. Seznámit se budete moci s kočičími dorostenci, kteří potěší vaše dítě, i s rozšafnými staršími kočkami, které snadno zapadnou do poklidného života většiny rodin.

Všechny vystavované kočky jsou vakcinované a v dobrém zdravotním stavu, který ještě na místě prověří veterinář. U zvířat starších osmi měsíců je samozřejmostí kastrace. Kočky, kterém na výstavě uvidíte, momentálně žijí v některé z deseti soukromých útulků, převážně v Praze a okolí. Právě pro tato zařízení jsou určeny konzervy, které se získají ze vstupného. Umožní nakrmit další kočky a koťata, dokud se i pro ně nenajdou vhodné domovy.

Pro děti je ve spolupráci s Muzeem dětské kresby přichystán výtvarný program. Navíc děti, které přinesou na výstavu vlastnoručně namalovaný obrázek kočky (čtvrtka velikosti A4), mají vstup zdarma!

Proč umisťovací výstava?
Důvody, proč umisťovací výstavy pořádáme, se dají shrnout do tří bodů:
• zájemci o kočky oceňují, že si mohou svého budoucího domácího mazlíka vybrat z několika desítek zvířat různého vzhledu i povahy.
• Výstava je příležitostí najít dobrý domov pro zvířata z lokalit, kde je o kočky minimální zájem.
• Krmení, které se vybere na „vstupenkách“ a od sponzorů, zásadním způsobem pomáhá soukromým útulkům uživit jejich svěřence.
Výstavy pro kočku pořádáme již pátým rokem. Akce jsou úspěšné jak z hlediska návštěvnosti, tak počtem umístěných zvířat. Na minulé výstavě našlo domov 73 koček a jeden pejsek.

Akce se koná v prostorách Chvalské tvrze (Praha 9 – Horní Počernice), 20. dubna 2008 od 10 do 17 hodin. Tvrz se nachází jednu zastávku autobusem od konečné metra B Černý most. Použít můžete autobus číslo 221, 223, 261, 273, 303, 304, 353 nebo 398.
Autor textu: Zuzana S. Fenclová
Autor fotografií zdroj: Šárka Joklová
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru