Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Klub korel bilancoval
Sdílet:

Klub korel bilancoval

Při příležitosti okresní výstavy okrasného ptactva, která se konala 14.-15. října 2000 v chovatelském středisku v Bílovci, uspořádal klub chovatelů korel otevřené mistrovství ČR chov. korel.

Setkání v krásném prostředí

V krásném prostředí chovatelského střediska vystavili chovatelé okrasného ptactva svou dlouholetou mravenčí práci v chovu okrasného ptactva. Bylo instalováno celkem 128 klecí se 136 ptáky. Klub korel instaloval 59 klecí ve kterých byly vystaveny korely v 11 mutacích. Je škoda, že se nepřihlásilo více chovatelů, čímž by byla soutěž ještě zajímavější. V pátek 13. byla dopoledne výstava přístupná zdarma školní mládeži. Odpoledne provedl posuzovatel př. Dlouhý Vladimír z Olomouce posuzování se kterým byli všichni vystavovatelé velice spokojeni a za co mu patří od všech poděkování.

Výsledky

Korely byly rozdělené do dvou skupin, ve kterých bylo uděleno vždy 1.-3. místo. První skupinu tvořily korely šedé, včetně mutací s tímto umístěním: 1. místo chov. Poštulka René
2. místo chov. Richtár Jiří
3. místo chov. Vidlák Oldřich
Druhou skupinu tvořily korely skořicové včetně mutací s tímto umístěním: 1. místo chov. Vajda Drahomír
2. místo chov. Poštulka René
3. místo chov. Poštulka René

V oddělení okrasného ptactva bylo provedeno vyhodnocení s těmito výsledky: drobní exoti - 1. místo chov. Honka Eduard, andulky: 1. místo chov. Čáp Vladimír a v kategorii papoušků: 1. místo Beinhauer Karel, 2. místo Vajda Drahomír a 3. místo Richtár Jiří. Všichni vyhodnocení chovatelé byli odměněni plaketami jako ocenění jejich dlouholeté práce.

Kladné hodnocení

Výstava byla návštěvníky hodnocená jako velice zdařilá a přáli pořadatelům hodně úspěchů v pořádání dalších takto zdařilých výstav.

Autor textu: Pavel Mixán
Autor fotografií zdroj: Pavel Mixán
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru