Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Všem chovatelům jezdeckých pony a malých sportovních koní!
Sdílet:

Všem chovatelům jezdeckých pony a malých sportovních koní!

Koně
Všeobecné

Pod heslem "Chov a sport na úrovni" vám nabízíme členství a spolupráce ve: SVAZU CHOVATELŮ JEZDECKÝCH PONY A MALÝCH SPORTOVNÍCH KONÍ.

Náplň práce

Vedení plemenných knih typu jezdecký pony na bází zpracování veškerých podkladů pro Centrální evidenci PK, včetně návrhů výběrové komisi, s cílem vyšlechtit nové plemeno ČESKÝ JEZDECKÝ PONY, a to na podkladu zemských klisen s kohoutkovou výškou hůlkovou 115-145 cm a hřebců velšských plemen pony, hřebců německý jezdecký pony, francouzský jezdecký pony, slovenský športový pony, welsh part-bred, A1/1, hřebců arabských a hřebců plemene Shagya arab.

Vedení plemenných knih typu malý sportovní kůň s totožným rozsahem chovatelské činnosti, s cílem zušlechtit a zvýšit výkonnost malých koní s kohoutkovou výškou hůlkovou od 148-155 cm.

Pořádání výstav obou těchto typů, na nichž bude posouzen každý chovaný jedinec s přihlédnutím ke světovým trendům v moderním chovu těchto pony a koní, nejlepší jedinci budou posouzeni společně se zahraničními vystavovateli na každoročně pořádané Národní výstavě pony a malých sportovních koní, kde se budou vystavovat též ostatní plemena malých koní (hucul, hafling, shetlandský pony, aj.), jejichž příslušné chovatelské svazy budou s naší organizací spolupracovat v této oblasti a dodají na tyto akce odborné inspektory, aby byla vždy zajištěna vysoká úroveň těchto akcí.

Pořádání sportovních akcí pro tyto typy pony a koní, aby byla zajištěna kontrola výkonnosti chovu, sjednocení pravidel sportovních soutěží, snaha tyto soutěže zařadit do běžných soutěžních programů organizovaných ČJF a vést členy v duchu rovnocenné úrovně na soutěžích.

Zpracování přehledné a výstižné nabídky hřebců pro všechny členy, kteří se rozhodnou zapojit do tohoto programu, registrace a označování potomstva na principu mezinárodně uznávaných pravidel, včetně vydávání schválených a všeobecně uznávaných dokladů o původu těchto pony a koní, inzertní a poradenská činnost, školení funkcionářů a inspektorů chovu.

Kontakt

Informace pro všechny zájemce o chovatelské materiály, Stanovy Svazu, sportovní kalendář Svazu atd. na adrese centra Svazu: SCHJP a MSK Verušice, 364 52 Žlutice, tel.: 0169/39 38.

Autor textu: Redakce Fauny
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru