Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Náš seriál o krmení pro ptáky - Agapornis hnědohlavý
Sdílet:

Náš seriál o krmení pro ptáky - Agapornis hnědohlavý

Jak krmí agapornise hnědohlavé chovatel E.L.?

Směs suchých semen

Slunečnicové semeno 6%, kardi 6%, semenec 2%, lněné semeno 4%, niger 4%, oves 8%, pohanka 5%, neloupaná rýže Paddy 5%, lesknice 16%, bílé /stříbrné/ proso 12%, dále ještě tyto druhy pros: plata 8%, japonské 6%, senegálské 6%, mana 6%, dari /drobnozrnný čirok/ 3%, milo /poddruh dari/ 3%.

Směs zrnin k nakličování

Slunečnice 15 - 20%, pšenice 20%, oves 15%, pohanka 15%, lesknice 10%, bílé proso 10%, senegálské proso 5%, hrách 3%, drobnozrnný čirok /milo/ 3%.
Jako doplněk používá: ovoce, zelené, různé plody / např. jeřabiny, jalovčinky, odchovné krmivo / značkové z obchodu/, vločky pro psy se zeleninou.

V průběhu hnízdění

30% suchých semen, 45% naklíčených semen, 15% různých plodů, 10% vloček pro psy + odchovné krmivo. Směs těchto substancí musí být navlhčená, ale drobivá.
Pro regulaci nevyváženého poměru vápníku a fosforu ve všech směsích semen i na doplnění dalších nutných minerálií, se přidává denně do uvedené směsi KORMIVIN ZTV /= okrasná drůbež, ptáci, holubi/. Popíši trochu blíže.

Krmivo Kormivin

KORMIVIN ZTV je na trhu v Německu již více jak 30 let a přesto je vhodné naše čtenáře o něm informovat. Výborně se německým chovatelům osvědčuje. Je k dostání pouze u veterinárních lékařů / výrobcem je Hospodářské družstvo německých veter. lékařů/. Přípravek obsahuje všechny životně důležité vitaminy, cenné aminokyseliny, minerálie, stopové prvky / dicalciumfosfát, calcium carbonat/. Dále sušené kvasnice, sušená syrovátka, natrium chlorid. Prodává se v dózách á 200g nebo 1 kg. Při dlouhodobém podávání se dávkuje 15g / 1kg krmiva /suchého/, při krátkodobém podávání např. při stresových stavech až 25g/ 1kg.
Kormivin působí příznivě při nechutenství, snížené výkonnosti, v době pelichání, pomáhá při stresových situacích, při špatném opeřování, opožděném růstu, poruchách plodnosti.
Chci ještě připojit svůj osobní názor: nepochybuji o kvalitě Kormivinu / kdyby kvalitní nebyl, nebyl by tolik roků na trhu/, ale jsem přesvědčen o tom, že se na našem trhu nabízejí nyní adekvátní výrobky domácího původu. Jen je objevit a pak trvale používat!

Autor textu: Rudolf Vít
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru