Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Náš seriál o krmení pro ptáky
Sdílet:

Náš seriál o krmení pro ptáky

Velmi zajímavý a nádherně zbarvený je lori mnohobarvý zem. formy rosenbergi. Věřím, že se dostane také do chovu některého z našich obdivovatelů loriů. Všimněte si, jak krmí chovatel P.T. / podle Papageien 11/97/. Celoročně dostávají loriové nektarový roztok i směs suchých semen. Pár loriů dostane ráno 120 ml nektaru. Toto množství lze podle ročního období nebo v době odchovu zdvojnásobit.

Příprava krmení pro loriho

Roztok nektaru se smíchá s vlažnou vodou a ovesným šlemem, pylovými zrny, kvalitním včelím medem, pivovarskými kvasnicemi, vitaminovým přípravkem zn. Multi - Mulsin, směsí minerálií zn. Osspulvit, různými druhy sirupů a přípravkem ENTRODEX, který podporuje tvorbu užitečných bakterií. Navečer dostávají loriové několik kousků ovoce, na které se nasype zarovnaná polévková lžíce hroznového cukru a dalších složek /suchých/ z nektarového krmení.

Doba odchovu

Podobně jako četné jiné druhy loriů, berou i mnohobarví rosenbergovi v době odchovu přednostně suchou směs, kterou mají po celý den v dostatečném množství k dispozici. Pokud je k dostání čerstvá zelenina /např. paprika, salátové okurky/, berou ji loriové velice rádi, právě tak, jako žabinec ptačinec. Tento druh loriů intenzivně oštipuje dřevěné části voliéry. Doporučuje se přinášet jim stále čerstvé větve vrby nebo ovocných stromů, aby měli dost vhodného zaměstnání. Pro úplnost si ještě připomeňme, že v přírodě se loriové živí především pylem z květů a nektarem různých rostlin, dále ovocem, občas také různými semeny i menšími druhy hmyzu, který ptáci najdou v květech.

Autor textu: Redakce Fauny
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru