Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Vyberte vítěze, prosím!
Sdílet:

Vyberte vítěze, prosím!

V německém Tannenbergu proběhla 5. června tradiční zemská výstava saských andulkářů za účasti šesti Čechů. Známý posuzovatel Richard Lehmann seřadil...

V německém Tannenbergu proběhla 5. června tradiční zemská výstava saských andulkářů za účasti šesti Čechů. Známý posuzovatel Richard Lehmann seřadil těsně před koncem své práce asi patnáct nejlepších andulek do regálu a ředitel výstavy Thomas Lorenz přítomné vyzval: „Projděte se v klidu kolem klecí a napište na papírek číslo klece, ve které podle vás sedí vítěz.“


• papoušek – zavírání křídla

Je to trochu riziko pro posuzovatele, nicméně určitě zpestření výstavy. Lehmann, který krátce poté předstoupil a s patřičným zdůvodněním vyhlásil nejlepší andulku, už podruhé za sebou z chovu česko – německého společenství Jiří Vašíček – Wilfried Standfuss, se nespletl. Drtivá většina rozhodčích – amatérů měla stejný názor a nejvýše postavila šedou skořicovou australskou straku.


• pěvec – zavírání křídla

Pokud tento postup umožní přijatelně nízký počet vystavovatelů (v tomto případě jich bylo pětadvacet), je to jistě zajímavá konfrontace názorů.

Andulky z produkce dua Vašíček, Standfuss posbíraly všechna hlavní ocenění, neztratili se ani ptáci dalších pěti Čechů. V listině vítězů skupin a tříd se jejich jména objevila na jedenácti řádcích – Josef Junek (2×), Jiří Liška (4×), Ondřej Michálek (3×), Jaroslav Moravec (2×) a Jaroslav Souček.

Mimochodem, zmíněný Richard Lehmann přijede posoudit i 17. celostátní výstavu mláďat, která se v sobotu 20. srpna uskuteční na netradičním místě v Kněževsi u Prahy.

Autor textu: Ondřej Michálek
Autor fotografií zdroj: Ondřej Michálek
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru