Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Český klub chovatelů korel
Sdílet:

Český klub chovatelů korel

Dovolujeme si oznámit, že koncem roku 2009 byl založen Český klub chovatelů korel Benešov – ČKCHK. K založení klubu nás vedla myšlenka o spojení chovatelů a příznivců tohoto papouška.

Nedoceněná korela chocholatá

Protože se korela chocholatá jen poskromnu objevuje na výstavách, chceme se zúčastňovat výstav jak místních, tak i okresních, ale hlavně každý rok uspořádáme výstavu klubovou. Korely budeme chovat na úrovni, která se co nejvíce bude přibližovat standardu tohoto papouška. Jsou u nás chovatelé, kteří dosahují dobrých výsledků i na výstavách v zahraničí. Proto spolupráce s nimi a soutěžení pomůže překonat v očích veřejnosti názor, že korely jsou pouze burzovním artiklem. Korela chocholatá si zaslouží určitě více naší pozornosti, protože je to sympatický a krásný australský elegán. Určitě většina z nás začínala andulkou nebo právě korelou. Ano, korela je vděčný a nenáročný obyvatel našich klecí a voliér.

Kontakt

Proto, aby se nám naše cíle podařilo splnit, chceme spolupracovat s jinými organizacemi, které se zabývají chovem okrasného ptactva, jako jsou například Klub chovatelů korel Bílovec a KPEP Praha. Na ustavující schůzi byl předsedou ČKCHK Benešov zvolen pan Jaroslav Nesvorný, telefon 603 269 636. Místopředsedou pan Milan Pekhart, telefon 604 711 302. Přihlášky a další informace získáte na uvedených telefonech.
Těšíme se na spolupráci a přejeme mnoho chovatelských úspěchů.

Autor textu: Jaroslav Nesvorý
Autor fotografií zdroj: Jaroslav Nesvorý
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru