Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Z činnosti klubu chovatelů agapornisů
Sdílet:

Z činnosti klubu chovatelů agapornisů

Na podzim tomu budou již dva roky, co byl založen Český klub chovatelů agapornisů (CZAC). Ohlédněme se tedy za obdobím naší existence. Začátky klubu byly těžké, avšak díky nasazení členů se klub brzy zařadil mezi zavedené chovatelské organizace.

Překlad mezinárodních standardů agapornisů

Po založení jsme se pustili do překladu mezinárodních standardů agapornisů. Několik částí již je zpracováno a členové klubu již do nich mohli nahlédnout. Hned v prvním roce jsme uspořádali 1. Celostátní výstavu agapornisů, která proběhla 5. září. Výstavy se účastnilo 14 vystavovatelů a k vidění bylo přes sto agapornisů v šesti druzích. Vítězem se stal pan Alojz Chmelík ze Slovenska se svým přírodně zbarveným agapornisem růžohrdlým. Také jsme se s propagačními stánky účastnili výstav Exota a Exotika. V rámci Exotiky vystavoval v kategorii malých papoušků náš člen, Mgr. Karel Novák několik agapornisů fischeri a umístil se na druhém a třetím místě, což je zajisté pěkný úspěch.

Novinky

V letošním roce proběhlo několik změn. Navázali jsme spolupráci s Klubem přátel exotického ptactva (KPEP) a také pominula povinnost našich členů být členem ČSCH. Toto jsme nechali již pouze na jejich vlastním uvážení. Do 5. září probíhá výstava KPEP v Botanické zahradě UK v Praze na Slupi a klub zde má vystaveno několik mutačních agapornisů fischeri. V první polovině září se uskuteční zájezd na největší výstavu agapornisů – BVA Masters 2010 do Belgie. Rádi bychom navázali další zahraniční kontakty a případně i přivezli kvalitní agapornise do našich chovů. Týden po zájezdu se v sobotu 18. září uskuteční druhý ročník Celostátní výstavy agapornisů, která se bude konat v chovatelském areálu v Újezdě u Brna. Vystavovat mohou i nečleni a přihlášky přijímáme do 11. září. Otevírací doba pro vystavovatele je od 7 hodin, pro veřejnost od 11 hodin.

Přání na závěr

Přejeme všem chovatelům úspěšný zbytek sezóny a těšíme se na případnou spolupráci. Veškeré informace o klubu či výstavě můžete získat na: www.agapornis-club.ic.cz, [email protected], +420 775 561 650. 

Autor textu: Petr Vopálka
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru