Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Náš seriál o krmení pro ptáky - Papoušek červenotemenný
Sdílet:

Náš seriál o krmení pro ptáky - Papoušek červenotemenný

Chovatele ptáků a čtenáře Fauny bych chtěl informovat, čím krmí německý chovatel Sch. své papoušky červenotemenné. Třeba si někdo řekne, že o tom je zbytečné psát, když to je v našich chovech běžný druh, ale jiný zase informaci uvítá:

Suché krmení

Celoročně směs pro agapornise s velkým množstvím prosa, ale jen malým množstvím slunečnice a ovsa.

Za bezmrazých dnů

Za bezmrazých dnů směs semen pro agapornise s vyšším podílem ovsa a slunečnice v naklíčeném stavu k tomu ještě v množství 1/4 dietní směs semen, kterou se krmí holubi. Dále se ještě přidává střídavě vaječné míchanice, hroznový cukr, krmný vápenec, krmné kvasnice nebo jogurt se strouhaným jablkem nebo mrkví. Při odchovu se dává také suché nebo naklíčené proso v klasech. Podle ročního období se přidává zelené krmivo, např. ptačinec žabinec, smetánka pampeliška, pastuší tobolka, pelyněk černobýl, případně šťovík kadeřavý (Rumex crispus).

Ovoce, jeřabiny a černý bez

Papoušci červenotemenní berou rádi ovoce, rybíz, třešně, hroznové víno, jahody, hrušky. Dále jeřabiny a černý bez, na podzim v čerstvém stavu, v zimě sušené. Nechybí každý týden čerstvé větve z ovocných stromů případně kusy pařezů, vše na oštipování.

Podlaha výletové voliéry

Podlahu výletové voliéry má chovatel Sch. vybetonovanou. Obkládá ji proto celými kusy drnů, ve kterých papoušci pilně hledají kořínky, mladé výhonky atd., vše je jim určitě k užitku.

Autor textu: Rudolf Vít
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru