Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Reprezentovali jsme české chovatele
Sdílet:

Reprezentovali jsme české chovatele

Ve dnech 27.-29. října 2000 se konala v Žilině Celostátní výstava okrasného ptactva s mezinárodní účstí ORNITA 2000. V krásném prostředí Domu techni...

Ve dnech 27.-29. října 2000 se konala v Žilině Celostátní výstava okrasného ptactva s mezinárodní účstí ORNITA 2000. V krásném prostředí Domu techniky uspořádali slovenští chovatelé jednu z nejlepších výstav, jakou kdy v minulosti pořádali. Mimo v přízemí nabízeného širokého sortimentu chovatelských potřeb a krmení, včetně prodeje ptáků, instalovali ve dvou podlažích 1190 klecí s 1639 ptáky. Českou republiku reprezentovalo 16 chovatelů se 196 ptáky.

Teď bych se blíže zmínil k organizaci celé výstavy. Ve středu 25.10. byl příjem ptáků, který byl velice dobře organizačně zvládnutý. Ve čtvrtek od 8 hodin ráno bylo bez přístupu veřejnosti provedeno posuzování. Posuzovali vždy 2 slovenští a 1 český posuzovatel ve skupině, kteří měli rozdělené druhy ptáků. Odpoledne po skončení posuzování a vyplnění vyhodnocovacích protokolů bylo za přítomnosti primátora města a dalších čelních představitelů města a členů SZDCH slavnostní zahájení. Od pátku osmi hodin byla výstava přístupná veřejnosti. V sobotu večer byl společenský večírek, na kterém byli přítomní ředitel výstavy, pořadatelé, tajemnice ÚOKEP, předseda sboru posuzovatelů, předseda ZO Žilina a četní hosté, kteří v družné zábavě hodnotili uspořádání výstavy. V neděli od 15 hodin byly vyhlášeny výsledky posuzování a bylo provedeno odměňování vyhodnocených chovatelů. Bylo uděleno 26 pohárů za 1. místa v jednotlivých třídách, dále bylo vyhlášeno 6 šampionů výstavy a celkový vítěz výstavy.

Z českých chovatelů byli vyhlášení 2 šampioni a to chovatel VAJDA Drahomír za korelu skořicovou perlovou počtem 92 bodů a chovatel GRODA Ladislav za andulku světlou modrou taktéž 92 body. Dále byli poháry za první místa odměněni chovatel DLOUHÝ Vladimír za amadinu Guldovou, chovatel FILIP Josef za zebřičku světlohřbetou, BEINHAUER Karel za alexandry malé lutino a chovatel ŠESTÁK Štěpán za penant modrá mutace. Hlavní cenu výstavy obdržel chovatel KMEŤ Igor za kolekci velkých papoušků.

Výstava tohoto rozsahu představila mnohaletou práci chovatelů. Vystoupení českých chovatelů jistě důstojně prezentovalo české chovatelství i na mezinárodním chovatelském poli, za což jim patří velký dík a přání mnoho chovatelských úspěchů na dalších velkých výstavách nejen doma, ale i v zahraničí. Rovněž patří vřelý dík a poděkování hlavně řediteli výstavy př. KMEŤOVI Igorovi a dalším pořadatelům za milé přijetí a přátelskou pohodu. Přejeme slovenským chovatelům mnoho dalších tak úspěšných výstav, jako byla ta letošní.

Autor textu: Drahomír Vajda
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru