Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Vzorný táta
Sdílet:

Vzorný táta

V roce 1998 jsem zakoupil 1,1 amadina Gouldové žlutá, červenohlavá, pastelová. V následném roce jsem odchoval pod těmito rodiči pouze dva samečky, o...

V roce 1998 jsem zakoupil 1,1 Amadina Gouldové žlutá, červenohlavá, pastelová. V následném roce jsem odchoval pod těmito rodiči pouze dva samečky, o další snůšku neměla samička již žádný zájem.

V tomto roce uvedený pár nasedl v červenci a jako v roce předchozím snesla samička pouze tři vajíčka, ze kterých se vylíhli pouze dva ptáčci. Po 11 dnech, přes veškeré mé úsilí o přežití samičky, tato uhynula.


• amada nádherná (Gouldové) samec - Erythrura gouldiae
• foto: Petr Podpěra

K mému velkému překvapení přispěla skutečnost, že sameček se o své dvě děti vzorně stará i nadále. V současné době jsou oba ptáčkové již zcela samostatní a mladý sameček se již projevuje zpěvem.

Předpokládám, že všichni tři samečkové a samička budou též vzorní rodiče, jako je jejich táta.

Za doplnění mého chovu AG bych touto cestou poděkoval panům Miroslavu Novákovi ze Slatiňan a Františku Benešovi z Brna za kvalitní chovný materiál.

Taktéž se domnívám, že je vhodné poděkovat vedení našeho časopisu FAUNA za velice kvalitní barevnou dokumentaci, která každému čtenáři názorně přibliží popisované zvířátko.

Ještě jednou děkuji redakci časopisu FAUNA a jistě nejsem sám!

Autor textu: Leo Malek
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru