Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Pitbul Club Czech Republic
Sdílet:

Pitbul Club Czech Republic

Psi
Všeobecné

Na dalších řádcích bychom vás rádi seznámili s "novým Pitbul klubem". Vznikl zcela nedávno 1. 2. 1999 a zvolil jednoduchý název PITBULL CLUB CZECH REPUBLIC. Aby bylo zřejmé, že vše, co se bude snažit dělat myslí smrtelně vážně, zaregistroval se u ČSCH. Takový patron doufáme bude po všechny dostatečnou zárukou.

Proč vznikl?

A. Jistě jste si již mnohokrát posteskli nad reakcemi veřejnosti, či masmédií na slovo pitbul.
B. Jistě byste rádi získali více informací o Amerických pitbulteriérech a akcích s nimi spojených.
C. Jistě byste uvítali přehledný registr chovných jedinců.
D. Jistě přijmete (a to hlavně začínající) rady, jak dobře vychovat svého miláčka.
E. A také mnozí z vás nemají přátele s podobným koníčkem.
Řešení - Pitbull Club Czech Republic.
A teď jestli dovolíte, tak podrobněji k jednotlivým bodům.

Pitbul a jeho pověst

Pitbul je většinou veřejností ještě stále chápán jako stroj na zabíjení. Tak je totiž prezentován bulvárními masmédii či některými chovateli jiných plemen, jimž se v pitovi z čista jasna objevil zdatný konkurent. Všichni kdo pity mají delší dobu, vědí, že vyniká nad ostatními psy v mnoha směrech, ale velmi obtížně toto vysvětlují svému okolí.
Proto jedním z hlavních bodů činnosti bude ochránit pitbula a blíže seznámit veřejnost s pravdou. Rádi se také vyjádříme k masmediálním šumům, pokud nám budou poskytnuty potřebné podklady, čímž vzniknou objektivní podmínky ke spolupráci, k níž, pevně doufáme, dojde.

Pitbull Club Czech Republic informuje

Pitbull Club Czech Republic se zavazuje, že bude informovat všechny své členy o akcích pořádaných pro plemeno. A to prostřednictvím pošty, tisku a v neposlední řadě specializovaným občasníkem, jenž bude sám vydávat. Jestliže se v ČR najde dostatek zájemců nadšených myšlenkami klubu, není vyloučeno častější vydávání pravidelného časopisu!

Zavedení přehledné evidence chovných jedinců

Dalším úkolem je zavedení přehledné evidence chovných jedinců. Zájemci, kteří mají zájem o registraci v naší databance nám zašlou patřičné údaje (kopii rodokmenu, fotografie, zmínku o úspěších na výstavách apod.) o svých psech. Evidování v registru bude všem členům klubu, a to bezplatně. Vstup do registru je dobrovolný. Informace v něm obsažené budou moci čerpat opět pouze osoby zainteresované v klubu.

Poradenství i navazování přátelství

Otázek v tomto bodě je mnoho. Pitbull Club Czech Republic je bude řešit prostřednictvím zmíněného buletinu, písemnou formou s pověřenými členy, popř. na klubových sektáních. Každý člen klubu má možnost se na prezentacích námi pořádaných setkávat se stejně postiženými jedinci, všemi kteří propadli fenoménu pitbul. Tam může načerpat mnoho nových informací, anebo si jen nezávazně popovídat o svých miláčcích. Navíc, doufáme, získá řadu nových přátel a známých.

Co dodat?

Je naprosto jasné, že Pitbull Club Czech Republic jakožto nevýdělečná organizace potřebuje určité finanční prostředky na jeho provoz. Dílem je bude hradit ze členských příspěvků, dílem z prostředků získaných na akcích jím pořádaných.
Dále samozřejmě uvítá jakoukoli (nejen finanční) pomoc od případných sponzorů. Na oplátku nabízí reklamu při klubových prezentacích, výstavách a v občasníku.
Kde se můžete o klubu dozvědět víc a získat přihlášku do Pitbull Club Czech Republic?

Písemně na adrese jednatele:

Radek Grobař
Štramberská 1128
742 21 Kopřivnice

Telefonicky: R. Grobař - 0656/409 30 mezi 18. a 22. hod.
M. Zahornadský - 0603/359 159 mezi 17. a 22. hod.

P.S.: Pitbull Club Czech Republic by rád veřejně poděkoval všem osobám a dosud vzniklým (i soukromým) klubům, kteří do této chvíle nezištně pomáhali pitbulovi v jeho rozvoji, pořádali výstavy či radili začínajícím.

Autor textu: Marek Zahornadský
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru