Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Přes rameno
Sdílet:

Přes rameno

Psi
Všeobecné

Před šestadvaceti lety jsem se znovu narodil. Havárie na motorce rozhodla, že od slibně se rozvíjející kariréry horolezce jsem musel upustit, a jak náhody v životě člověka sehrají mnoho podstatného, dostal jsem se k afghánským chrtům.

Pes coby lékař lidské duše

Nechci zde líčit, jak mně osobně psi "zachránili" život - snad jen zmíním, že v současnosti jich máme zhruba 30, jezdíme s nimi na dostihy doma i v zahraničí, provádíme canisterapii, vedeme kynologický kroužek dětí.

Že pes dokáže být lékařem lidské duše, ví snad každý, kdo má doma svého psího partnera. Připadá mi jako ohromné štěstí, že mám navíc skvělou ženu, která má dvě hlavní záliby: překládání knížek a afghány. Přes rameno se jí dívám, jak z počítače naskakují české řádky překladu amerického bestselleru autorky Penelopy Smithové ZVÍŘATA MLUVÍ. Pokud se vám líbily knížky Když sloni pláčou, Psi v lásce nikdy nelžou nebo Pes lékařem lidské duše, pak si pečlivě hlídejte, kdy nakladatelství Práh knihu vydá - snad někdy na podzim. Podtitul knihy Zvířata mluví zní Telepatická komunikace mezi živočišnými druhy. Zní to trochu šamansky, ale je to velice jednoduché. Autorka řadí člověka mezi ostatní živé bytosti na naší planetě a každým řádkem nás přesvědčuje, že záleží jen na nás - lidech, abychom se přestali nadřazovat zvířatům a pokusili se o sblížení. Že vázne komunikace mezi lidmi, víme všichni, ale že je možné komunikovat se zvířaty, o tom možná mnozí pochybují. S některými savci snad ano - se psy, kočkami, opicemi. Autorka jde však ještě dál. Učí nás, že pokud je v nás dostatek schopnosti vcítit se do druhého, můžeme se dorozumět i s jinými živočichy - nejen se savci, ale i s rybami, ptáky, hmyzem - dokonce i s blechami!

Kniha Telepatická komunikace mezi živočišnými druhy

V knize je hodně zajímavých úvah o odcizení člověka a přírody, najdeme zde veselé a dojemné příběhy z autorčiny proslulé praxe - psychologické poradenství zaměřuje nejen na lidi, ale i na zvířata. Hlavně nás však velice jednoduše a srozumitelně učí, jak lépe a hodnotněji rozumět svým zvířatům a komunikovat s nimi. Účelem je obohatit a zhodnotit život obou stran, vždyť mnohá nedorozumění či nešťastné osudy zvířat jsou zapříčiněny pouze kvůli neschopnosti empatie a pochopení.

Knihu si rozhodně nenechte ujít. Držím vám palce, abyste ji sehnali a přeji hezké chvíle při čtení. Pro milovníky a chovatele zvířat vychází opět kniha, která osvěží duši člověka.

Autor textu: Lubomír König
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru