Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Výcvikový tábor Klubu chovatelů výmarských ohařů
Sdílet:

Výcvikový tábor Klubu chovatelů výmarských ohařů

Psi
Výcvik

V létě roku 2002 se konal v pořadí čtvrtý ročník výcvikového tábora pořádaný Klubem chovatelů výmarských ohařů. Tento týdenní tábor byl určen především vůdcům začátečníkům. V roce 2002 se zúčastnilo 29 psů a na 50 přátel výmarských ohařů. Že má tábor dobrou odezvu svědčí i to, že někteří členové byli na táboře podruhé. To je přínosem pro nás instruktory, poněvadž nám již pomáhají. Byl to Tomáš Šesták a manželé Kočí.

Video z Klubových lesních a vodních zkoušek

MS Sinaj v Brodě nad Dyjí vytyčil určitý úsek honitby, ve které jsme mohli provádět výcvik. Přítomní psi byli rozděleni do dvou skupin. Na skupinu začátečníků a skupinu pokročilých. Prací na poli se někteří připravovali na Podzimní zkoušky, které dle posledních zpráv úspěšně složili. Proto věřím, že týdenní pobyt v Brodě nebyl zbytečný. Během tábora byla mimo jiné promítnuta videokazeta z Klubových lesních a vodních zkoušek v Okříškách, kterou přivezl pan Kavalec. Také proběhla instruktážní výstava přítomných psů. Jako vždy bylo zakončení výcvikového tábora doprovázeno táborovým ohněm.

Poděkování

Jménem KCHVO chci poděkovat MS Sinaj v Brodě nad Dyjí za propůjčení honitby a panu Janouškovi - členu MS, který má na přístupu MS k nám velký podíl. Rovněž tak manželům Kosinovým, kteří se již po čtyři roky výcviku věnují.

Pro velký zájem budeme od dubna 2003 pořádat ve Velké Bíteši jednodenní sobotní výcvikové akce. Účastnit se mohou všechna lovecká plemena, přičemž není podmínkou být členem KCHVO. Upozornění: V roce 2003 - týden po skončení tábora se mohou účastníci výcviku zúčastnit Klubových podzimních zkoušek v Klatovech, a to dne 30. 8. 2003.  Další informace podají instruktoři výcviku a poradci chovu výmarských ohařů Velká Bíteš: František Krejčí - 566 533 015 a Josef Kosina - 566 532 547.

Autor textu: Josef Kosina
Autor fotografií zdroj: Jaroslav Jelínek
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru