Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Výstava voříšků v Hranicích
Sdílet:

Výstava voříšků v Hranicích

V sobotu 5. 7. 2003 se v Hranicích konal "nultý" ročník Výstavy voříšků a psů bez PP v areálu pohostinství Na Střelnici.

Hodnotilo se několik kritérií

Startovné činilo 150 Kč, ale při prezentaci ihned každý obdržel od sponzorů dárky(převážně krmivo) v mnohem vyšší hodnotě, což všechny příjemně potěšilo. Této velmi úspěšné akce, která se konala pod záštitou Kynologického klubu Hranice, se zúčastnilo 90 voříšků a pejsků bez PP z celé ČR. Ti byli rozděleni celkem do 18 skupin. Majitelé své miláčky předváděli ve dvou výstavních kruzích. Rozhodčí paní Růžičková z Moravské Třebové a pan MVDr. Krejčiřík z Hranic se s chutí a humorem ujali posuzování. Hodnotilo se několik kritérií. Především však dovednost, šikovnost, samozřejmě vzhled (nejednalo se ovšem o dokonalost). Uspěli pejsci, kteří byli něčím zajímaví, výjimeční nebo legrační.

Dojetí a radost

Šanci měli všichni. Důkazem může být fenka maďarské vizsly, po úrazu částečně ochrnutá na přední nohu, která zvítězila ve své skupině. Rozhodčí ocenil její silnou vůli a chuť do práce v lese i s takovýmto handicapem. Majitel z Rakouska byl dojat.

Zaznamenali jsme i další dojemnou chvíli, kdy ve své kategorii získali výhru Blanka Zachařová se svým anglickým buldokem Gastonem a přímo v kruhu se neubránila slzám štěstí, společně se svou dcerou. Pejsci bez PP soutěžili o pohár Šampióna Hranic, který získal anglický kokršpaněl Dan Hany Juráškové ze Zlína. Voříšci zápolili o pohár Vítěze Hranic. Ten obdržel kříženec pudla a jezevčíka Kiri Mirky Miškové z Olomouce. Starosta Hranic měl ve finále velmi těžký úkol, a to, určit absolutního vítěze. Tím se stal Kiri, který upoutal svým téměř cirkusovým vystoupením.

Poděkování

Atmosféra byla po celý den velmi pohodová a přátelská. Každý odcházel s tím svým, nejkrásnějším pejskem a s pocitem malého vítězství.

Poděkování patří nejen organizačnímu týmu, ale i sponzorům: výrobcům krmiva – Fitmin, Proplan, Bono, Candy, Delikan, Acana, za kosmetiku Severochema, Salon Bea, salon Darma, dále nakladatelství Minerva, mediálním sponzorem se stal Hranický týden a dalším, bez kterých by tato akce neměla tak hladký průběh. Také diváci si za dobrovolné vstupné odnášeli nejen pěkný zážitek a malého pejska vyrobeného dětmi z mateřské školky, ale také dobrý pocit,protože výtěžek byl rozdělen mezi hranický psí útulek a kynologický klub.

Zpětně si probírám momenty z výstavy a nelituji všeho úsilí, které jsme společně vynaložili při přípravě. Myslím, že akce byla pořadatelsky zvládnutá, takže se můžeme všichni těšit na shledanou v roce 2004!

Autor textu: Monika Zbránková
Autor fotografií zdroj: Monika Zbránková
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru