Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Top tibeťák 2000
Sdílet:

Top tibeťák 2000

Tibetský španěl je malý psík původem z klášterů tajemného Tibetu, který v minulosti též plnil úkol hlídače (z vyvýšených míst sledoval okolí a svým štěkotem upozornil velké Tibetské dogy na blížící se nebezpečí), dnes se však chová jako milý společník a neúnavný průvodce.

Chov tibetských španělů v ČR

Chov tibetských španělů byl v ČR založen na kvalitních importech a tak naši tibeťáčci mohou nyní úspěšně reprezentovat současný český chov na výstavách doma i v zahraničí. Klub chovatelů tibetských španělů, který chovatele a příznivce tohoto plemene sdružuje, připravil pro úspěšné vystavovatele soutěž o výstavně nejúspěšnější jedince roku 2000, pod názvem „TOP TIBEŤÁK 2000“. 

Soutěžilo se ve třech kategoriích

Soutěže se mohli zúčastnit všichni TS českých majitelů, kteří v roce 2000 získali alespoň 1x některý z titulů na jakékoli „cacové“ výstavě v ČR nebo zahraničí. Soutěžilo se ve třech kategoriích - psi, feny a chovatelské stanice a soutěže se nakonec zúčastnilo 41 psů a fen ze 14 českých chovatelských stanic a ze 2 zahraničních (2 do ČR importovaní psíci). 

Champion Aeneas Perla mahagon

Pro prvních 5 v každé kategorii byly připraveny kokardy a diplomy, pro vítěze všech kategorií i pěkné poháry. Celkovým vítězem se stal a titul TOP TIBEŤÁK 2000 získal dvouapůlletý pes Champion Aeneas Perla mahagon.

Autor textu: Eva Hájková
Autor fotografií zdroj: Eva Hájková
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru