Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
To nejzajímavější z diskuse na www.ifauna.cz - Pes rozhrabe vše co se dá
Sdílet:

To nejzajímavější z diskuse na www.ifauna.cz - Pes rozhrabe vše co se dá

Psi
Všeobecné

Prosím, poraďte mi. Mám čtyřletou fenu brasilské fily, která nedávno začala mít hrozný zlozvyk. Vždy když jsem v práci a ona je sama v bytě, rozhrabe vše co se dá – sedačku, svůj polštář, koberec atd. I když jí stříhám drápy, tak je všechno na cucky roztrhané. Už jsem zkoušela všechno možné, ale dělá to pořád. Gala

Odpovědi

Alena:
Měli jsme podobné problémy s boxerkou, dělala to od roku do tří let. Nemá smysl ji bít. Dělá to proto, že je to její forma protestu, že je sama. Prostě to na ni přijde. Naše dělala díry do zdi až na cihly, vyrvala nám PVC, museli jsme ho měnit, rozervala gauč atp. Taky se nudila, když byla sama doma. Až se s tím smíří a navykne si v tu dobu spát, bude dobře. Jen jí nadejte, ale nebijte ji. Nic se tím nespraví. Také jí dejte najevo, že jste velmi nešťastní, že zase něco rozbila. Přeju trpělivost, plně Vás chápu. My jsme se báli chodit domů, co zase vyvedla.

Dana:
Zkuste zavzpomínat, jestli se ve Vaší domácnosti nezměnilo něco, co Vaše fenka těžko nese. Může to být i maličkost ve Vašem chování, vztazích,... Nebo třeba má jen míň prostoru /času/ pro vyběhání a utahání se po Vašem návratu z práce.

Miky:
... takže v tom nejsem sám... Můj divoký pesan mi roztrhal doma naprosto všechno!!! Sedačku, gauč, skoro všechny „cédéčka“!, dokonce i stojanovou lampu. Bití je naprosto neúčinné – nedoporučuju. Pokud jste ji chodem domácnosti něčim „nenakrkli“, dal bych ji hodně pohybu! a zaizoloval dekami co se dá. Známý musí ještě své dospělé boxerce vždy „nainstalovat“ do zvláštního koše na odpadky zmuchlané noviny. Odpoledne je sesbírá a je klid. Já jsem musel ještě udělat u okna pro psa „sezení“. Teď kouká z okna a (někdy) je klid.... Každopádně se nudí! Přeju hodně úspěchů.

Eva Nohelová:
Ano, pravděpodobně je to nudou. Psi však také ničí věci steskem a (u psů-samců) v neposlední řadě, hárá-li se v blízkosti fena. Pokuste se minimalizovat nudu i stesk – žvýkací či velké telecí kosti, hračky, puštěná televize či rádio, přístup k (zavřenému) oknu…. Máte-li tu možnost, výborný je i zvířecí kamarád. Nejlépe druhý pes, ale někdy pomůže i papoušek, kočka atd.. Zvykejte svého psa na osamění (často jej různě venku uvazujte a zase se pro něj vracejte). Samozřejmě by nebylo od věci vyčlenit mu k pobytu jednu místnost, kam však také budete svou fenu občas posílat, budete-li doma.

Autor textu: Kolektiv autorů redakce iFauna.cz
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru