Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
To nejzajímavější z diskuse na www.ifauna.cz - Kousání do nohou
Sdílet:

To nejzajímavější z diskuse na www.ifauna.cz - Kousání do nohou

Psi
Všeobecné

Nemáte někdo zkušenost, jak odnaučit štěně kousat do nohou? Mám 7 měsíců starého mopsíka a několikrát denně má potřebu se mi zakousnout do nohou. Hlavně, když přijdeme z venku a vyndám ho z vany, tak to začne. Když ho plesknu přes zadek, je ještě vzteklejší. Prosím o radu.Odpovědi – názory:

Protest vůči koupání

• Viděla bych to jako protest vůči koupání a to si nesmí dovolit. Když píšete, že když ho plácnete je ještě vzteklejší, tak bych použila přitisknutí k zemi a vynadat mu dokud nepřestane. Tím si upevníte pozici vůdce. Je mu 7 měsíců a to je dost, aby pochopil co může a co ne.

• Nemyslím si, že jde o protest, jako možná spíše o zlozvyk. Rozhodně je třeba s tím něco udělat a striktně, tedy maximálně důsledně mu dávat na srozuměnou, že „toto ne“. Přitisknutí k zemi je velmi dobré řešení. Zkuste to. Také by bylo dobré více vypozorovat, kdy má tendence (kromě po koupání) do nohou kousat. Rozhodně 7 měsíční štěně by toto už dělat nemělo! Tendence kousat má ještě tehdy, když si ho dlouho nikdo nevšímá. Zkoušíme přitisknutí k zemi, ale moc úspěchu není. Držím ho na zemi, dokud se neuklidní, ale většinou, když ho pustím, tak chce znovu kousat a pořád do kola. Spíš zabere, když mu dám kost z buvolí kůže, ale to asi není řešení, protože příště to zkusí zas.

Kost nedávat

• To, že mu dáte buvolí kost opravdu nic neřeší, ale spíš to ještě zhorší (bude to brát jako odměnu za to kousání). Příště zkuste, znovu ho přidržet (až zase bude chtít kousat) dokud se neuklidní. Pak ho zkuste pustit a pokud se alespoň trošku uklidnil, tak ho pošlete na místo a tam ho nechte tak dlouho, jak uznáte za vhodné (klidně hodinu i víc). Dodržujte ale, že místo smí opustit, až vy mu to dovolíte. Tím budete procvičovat disciplínu. Pokud se ani po opětovném přidržení neuklidní a bude kousat, znovu ho přidržte a mluvte na něj se zlou intonací.

• Pejsek vaše „řešení“ s buvolí kostí brzy pochopí jako odměnu za dané chování. Tedy je možné předpokládat, že se kousání do nohou bude takto ještě zintenzivňovat. Je nutné být opravdu důsledná a neustoupit. I kdyby jste přitisknutí k zemi měla dělat 2×, 3×, 4×.... Pes nesmí zvítězit – zjistit jak na vás. Tedy vytrvejte!!!

Autor textu: Redakce Fauny
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru