Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Bezprostřední příprava na porod
Sdílet:

Bezprostřední příprava na porod

Psi
Všeobecné

Protože se vyskytuje čím dál více vrozených a dědičných chorob, studovala jsem v homeopatické literatuře eugeniku a posléze ji vyzkoušela na svých f...

Protože se vyskytuje čím dál více vrozených a dědičných chorob, studovala jsem v homeopatické literatuře eugeniku a posléze ji vyzkoušela na svých fenách a na psích klientkách. Jde o podávání 4 bioterapeutik, vždy jednu dávku jednorázově, každý týden a to 5., 6., 7., 8., případně se můžete o týden opozdit. Nevím, jestli je to mnohaletou homeopatií anebo štěstí (na náhodu věřím), mají moje štěňata velmi malé množství vrozených vad. Odhadem tak 5 %.

Když jsem začala se studiem homeopatie, zkoušela jsem na svých fenách léky na správný průběh březosti. K mému velkému překvapení se porod z 10 a více hodin zkrátil na přibližně 3. Štěňata z fen padala v obalech jako „švestky ze stromů“, fena hekla a vypadlo štěně. S přibývajícím počtem vrhů sice také přibylo prodloužených porodů, přesto jsou obecně mnohem snazší. Už velmi ojediněle vyprošťuji štěňata z pochvy, např. i přes konečník, ojediněle se rodí přidušená. Jen výjimečně použiji alopatické injekce. I když je z mého pohledu porod náročnější, nedá se to srovnat se začátky mé veterinární činnosti, kdy jsme rodili – já, fena nebo já, fena, klient celou noc a dopoledne, zcela vyčerpaní úplně všichni a fence zůstaly pohmožděné pohlavní orgány.

Fenky připravuji veterinárním homeopatikem od 30. dne březosti, denně. 5 dní před prvním termínem použiji homeopatika na otevření děložního krčku, střídavě 2 druhy obden. Tím se mi daří, že se březost neprotáhne. Bulíci rodí obvykle 65. den, ale homeopaticky ošetřené feny rodí 63 den. Štěňata pak nejsou přerostlá, porod probíhá vesměs hladce.

Během porodu používám tatáž homeopatika na uvolnění krčku, ale v jiném schématu, například při každém tlačení na vypuzení štěněte anebo při zastavení porodu.

Mám ještě k dispozici další homeopatické léky na vyvolání porodu anebo přímo během porodu na zrychlení vypuzení.

Existují dvě homeopatika na zlepšení životních funkcí nebo pro přidušená štěňata. Vesměs je používám jednorázově po vybavení štěněte z plodových obalů.

Autor textu: MVDr. Simona Müllerová
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru