Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Víkend s Aljašským malamutem již po čtvrté
Sdílet:

Víkend s Aljašským malamutem již po čtvrté

Psi
Všeobecné

Letos již podruhé pořádal o víkendu 9.–10. 9. 2006 Alaskan Malamute klub Česká republika (AMKČR) setkání majitelů a přátel plemene Aljašský malamut....

Letos již podruhé pořádal o víkendu 9.–10. 9. 2006 Alaskan Malamute klub Česká republika (AMKČR) setkání majitelů a přátel plemene Aljašský malamut. Tentokrát v rekreačním areálu Radost v Horním Jelení u Holic.
Kromě hlavního téma, kterým byl Aljašský malamut, byl připraven pro zájemce „trojboj“. Skládal ze tří disciplín: agility – skoky přes překážky, chůze po lávce, slalom, průlez tunelem, jízda na kole taženém psem na vzdálenost 500 metrů a tažení saní po trávě 10 metrů se zátěží 20 kg. Většina psů se takovéto soutěže zúčastnila poprvé, ale všichni šli do závodu s vervou a radostí. Majitelé psíků byli všech věkových skupin od 5 do 60 let. Legrace si užili pejskové i páníčci. Snažíme se tak přiblížit majitelům plemene způsoby využití Aljašského malamuta, ke kterým je určen jako pracovní plemeno.
Večer se konalo grilování při country hudbě. Druhý den se všichni zúčastnili zkrácené verze dogtrekkingu, po němž se rozjeli ke svým domovům. Víkend se moc povedl a již se všichni těšíme na jarní setkání.
Jen jeden mráček na nebi pokazil pohodu. Bohužel během sobotní noci zemřel na otravu 11 měsíční malamutík. Lidská zloba a nenávist nezná mezí a pohozená otrávená návnada stála jeden mladý psí život. Tam za tou duhou je mu snad bez bolesti již lépe.
text a foto: Lenka Juhaňáková
Autor textu: Kolektiv autorů redakce iFauna.cz
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru