Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Nové kynologické publikace
Sdílet:

Nové kynologické publikace

Psi
Všeobecné

V závěru loňského roku se na loveckém zámku Ohrada v Hluboké nad Vltavou uskutečnilo přátelské setkání kynologů, na kterém byly představeny dvě nové...

V závěru loňského roku se na loveckém zámku Ohrada v Hluboké nad Vltavou uskutečnilo přátelské setkání kynologů, na kterém byly představeny dvě nové kynologické publikace z produkce nakladatelství DONA. Setkání se zúčastnil předseda ČMKU Josef Němec, předseda dozorčí rady ČMKU MVDr. Lubomír Široký, zástupci odborného kynologického tisku a další hosté. Akce se stala příležitostí k diskusi o aktuálních otázkách, značnou část svého vystoupení většina diskutujících věnovala připravovanému návrhu zákona o tak zvaných „bojových“ plemenech psů. Všichni přítomní se shodli na tom, že situaci lze řešit v rámci dosavadní legislativy a navrhovaný zákon je nejen zbytečný,ale i značně nebezpečný a může mimo jiné i značně narušit vztahy mezi kynologickou a „nekynologickou“ veřejností. ( K diskusi o návrhu zákona se vrátíme na jiném místě časopisu.)

Na setkání hovořili i autoři nových publikací. Předsedkyně sboru rozhodčích a přední česká kynoložka Vladimíra Tichá zde představila svou novou publikaci Malá škola pro chovatele psů. Podkladem pro vznik knihy byly otázky, se kterými se začínající i zkušení chovatelé nejčastěji obracejí na pracovníky veterinární služby nebo poradce chovu. Jak paní Tichá zdůraznila i v předmluvě, kniha není určena jen majitelům psů s průkazem původu. Právo na péči svého majitele mají, nebo by měli mít, všichni psi a radosti i starosti „rodičovství“ mohou potkat každého z nich. S některými kapitolami z nové publikace se již čtenáři Fauny seznámili ve volném seriálu.

Druhou novinkou z nakladatelství DONA je kniha Václava Vochozky Jezevčík v myslivecké praxi. Autor, zkušený kynolog a lesník v ní podrobně rozebírá výchovu, přípravu a vedení jezevčíků ve všech oblastech jejich loveckého využití.. Mnoho zajímavých informací však v této knize naleznou i „nemyslivci“, jejím prostřednictvím se mohou naučit lépe rozumět svému psovi a najdou zde také podrobný návod, jak připravit svého jezevčíka na zkoušky, které jsou u psů s průkazem původu předpokladem pro zařazení do chovu.

Obě publikace beze zbytku reprezentují záměr nakladatelství DONA přinášet všem chovatelům i milovníkům psů kvalitní a seriózní, odborné publikace z pera zkušených autorů.

Zájemci mohou knihy získat u svých knihkupců nebo na dobírku na adrese:

Nakladatelství DONA, Komenského 37, 370 01 České Budějovice, tel/fax: 038/635 83 48, e-mail: [email protected]

Autor textu: Redakce Fauny
Autor fotografií zdroj: Redakce Fauny
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru