Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Nádorová onemocnění a homeopatie
Sdílet:

Nádorová onemocnění a homeopatie

Psi
Nemoci

Nejčastějším onemocněním fen nad osm let je zánět dělohy – pyometra a nádory v mléčné žláze. Z praxe ve své ordinaci mohu říct, že každá fena v posl...

Nejčastějším onemocněním fen nad osm let je zánět dělohy – pyometra a nádory v mléčné žláze. Z praxe ve své ordinaci mohu říct, že každá fena v poslední fázi života má nádory v mléčné žláze. Za dvanáct roků zkušeností s homeopatií mám dobře rozpracovanou léčbu a následnou prevenci. Vyjímečně se stane, že nádory do velikosti hrášku po homeopatické léčbě zmizí, ale častěji zůstávají řadu let stejné velikosti, téměř bez vzniku dalších novotvarů. Čím dříve se s prevencí začne, tím pomalejší je průběh onemocnění.
Nejdůležitější prevencí je nehomeopatická metoda a tou je kastrace. S každou říjí se zakládá více nádorových buněk v mléčné žláze. Staré teorie o tom, že by fena měla ze zdravotních důvodů mít alespoň jednou štěňata, jsou dávno vyvrácené. O něco zdravější jsou feny, které rodily čtyřikrát a vícekrát. Ostatní feny, které nerodily vůbec nebo jen jednou až třikrát, nevykazují žádné rozdíly.
Nádory mohou být zhoubné nebo nezhoubné. Nezhoubné jsou obvykle tvrdší a ohraničené, bez stopky. Zhoubné nádory mají širokou základnu, kterou přisedají ke tkáni nebo hmatnou stopku, případně jsou měkčí, nepravidelné.
Rakovina je záležitost imunitního systému. Denně v nás vznikají tisíce poškozených buněk nebo buněk s rakovinou informací. Zdravý imunitní systém je rozpozná a „vychytá“. S přibývající civilizační zátěží přibývají onemocnění imunitního systému – alergie, astma, rakovina …
Při každoročním očkování by měl lékař prohmatat i mléčnou žlázu. Při nálezu nádoru doporučuji majiteli bylinkovou a homeopatickou kůru, která zastavuje množení rakovinných buněk, snižuje prorůstání krevních cév k nádoru, čímž snižuje jeho výživu a zamezuje metastázování. Také žraločí chrupavka výrazně omezuje růst nádorů.
Majitel se může rozhodnout, zda nechá malé nádory ihned vyoperovat nebo jestli nechá udělat biopsii a vyšetření charakteru nádoru. Z vlastní zkušenosti vím, že mnoho fen po operaci se hojí směrem k rychlému obnovení rakovinných útvarů. Odoperování celé mléčné žlázy je velmi náročná operace pro lékaře, pacienta i majitele (finančně). Spojit se samozřejmě dají všechny metody, záleží na požadavcích majitele. Při homeopatické léčbě vycházím z popisu případu a z intuice. Obecně můžeme použít k léčbě kakost, který mimo jiné rozpouští močové kamínky. Dále doporučuji užívat houbu šii-také (houževnatec jedlý), žampion, bylinu štětku a vřes. Bylinky podávám celoživotně a obvykle je po třech až šesti týdnech střídám. U lehčích případů doporučuji jen dvakrát ročně šestitýdenní kůru.
Asterias, Conium, Phylolacca, Carcinosin, Lapis, Calcarea fluorica a Carcinosinum jsou nejčastější léky používané v homeopatii. Phytolacca je jedním z nejčastějších léků na zánět mléčné žlázy a nádory, zatvrdliny. Podávám ji obvykle dva měsíce, obden pět kuliček najednou. Další indkací je zástava nežádoucí laktace, kdy podávám dvakrát denně pět kuliček, při zánětu mléčné žlázy až pětkrát denně tři až pět kuliček. Se změnou příznaků měním četnost dávkování nebo lék. Ředění je nejčastěji 15ch, u zástavy laktace určitě 15 až 30ch.
Conium vyhovuje starým fenám s ochablou mléčnou žlázou, kdy uzlíky jsou tvrdé, nebolestivé. Conium 15–30ch podávám jedenkrát až třikrát za týden, dlouhodobě pět kuliček.
Lapis albus je vhodný pro nádory měkké, s pevnějším středem, spíše zhoubné. Podávám 9ch jedenkrát denně po dobu tří až šesti týdnů, po této době nádor obvykle ztvrdne, ohraničí se a přechází se na jiná homeopatika.
Calcarea fluorica je určena rovněž pro měkčí nebo středně tvrdé nádory, nejvýraznější účinek má u dystrofických plemen – buldog, mastif apod. a také v případech, kdy se vyskytují tukové nádory po celém těle. Podávám 9–15ch jedenkrát denně nebo obden a jedenkrát týdně 30ch, opět tři až pět kuliček.
Carcinosinum je bioterapeutikum, které cíleně podporuje imunitní systém k potlačení rakoviny. Podávám dlouhodobě tři až pět kuliček, jedenkrát až dvakrát za měsíc.
Na zlepšení imunity obecně je vhodný Thymuline 15ch, podávaný dvakrát týdně po dobu šesti týdnů, optimální dávka je tři až pět kuliček.
Imunitu a životní síly zvyšuje Silicea. Je vhodná pro psy lehčí konstituce, např. pudly, úzkohlavé teriéry. Čistí od civilizační zátěže a je to můj nejčastější lék pro staré štíhlé psy. Silicea podávaná jedenkrát až dvakrát týdně po dobu měsíců až roků, prodlouží a zkvalitní starým jedincům život. Psi „ožijí“, nehubnou, zdravotní problémy se celkově zlepší.
U všech homeopatických pacientů jsou poslední roky života mnohem příjemnější než u alopatických. Geriatričtí pacienti bez homeopatie mají různé problémy, které se klasickými léky více či méně zlepší. Homeopatičtí pacienti se většinou pomalu uzdravují, nemívají nová ataka nemoci, po letech dojde náhle k prudkému zhoršení a během několika dnů přichází smrt. Smrt je nedílnou součástí života a tak bychom ji měli přijímat. Bez smrti by nebyl život a pokud tělo ztratilo své funkce a duše splnila své poslání, nastal ten správný čas, který bychom měli umět s pokorou přijmout. Mnoho lidí bojuje ze všech sil, přestože naděje je minimální. Poslední dny psi často trpí na klinikách, opuštěni a zrazeni svými nejbližšími ve chvíli, kdy by chtěli být právě s nimi a ve známém prostředí. Boj proti smrti u starých jedinců je marný. Prodloužíme jim život o pár dní, možná týdnů díky infuzím a vitamínovým nebo hormonálním injekcím. Největším projevem lásky je, když dovolíme starému zvířeti v klidu odejít. Homeopatičtí pacienti nemívají křeče ani bolesti. Ztrácí pohyblivost, výraz v obličeji, chuť k jídlu, kontrolu nad vyměšováním. Nebráním se poslední injekci, pokud vidím, že obličej zvířete je prázdný. Jiskra života odešla. Pomoc pro tělo pacienta blízkého smrti je Thuya 9–200ch nebo Arsenicum album 9–200ch. Thuya je pro silnější, spíše lymfatické typy, dlouho léčené klasickou léčbou. Arsenicum je vhodnější pro psi vyhublé, s poškozením vnitřních orgánů. Oba léky pomohou duši snáze se odpoutat od těla. Pokud má tělo šanci na záchranu a duše není rozhodnuta odejít, pak tyto léky nastartují organismus a my můžeme začít znovu s rozsáhlou terapií a bojovat o život. Stalo se mi mnohokrát, že podání Arsencum album 200ch v krizové fázi života starého psa způsobilo takové obnovení sil, že pacient žil ještě další rok ke spokojenosti všech.
Čím dříve se s homeopatií začne, tím větší má efekt a tím později přichází smrt. Smrt je pak opravdu pokorným završením fyzického života. Vstupujte do vztahu se svými zvířaty s tím, že jejich život je limitován, je kratší než váš. Dopřejte jim hravé dětství, aktivní hodnotný život a pokojnou smrt. Mnohdy je to lidské sobectví, které nedovolí zvířeti šťastně odejít. Bojíme se, že budeme sami, že z našeho života odejde ten, koho jsme milovali. Bojujeme bez ohledu na to, jak to vidí a cítí náš pes. Chceme ho pro sebe, nechceme plakat a být opuštěni. To si však od nás zvíře, které nás roky provázelo, nezaslouží. Respektovalo nás po celý život a podřizovalo svůj život nám. Dávalo nám lásku a čas bez výhrad, jako nikdo jiný. Dopřejte mu na oplátku v konečné fázi života svobodu rozhodnutí. Nechte ho odejít, zaslouží si to.
Vy si můžete vzít také homeopatika Ignatia 30–200ch, jednu dávku za den po dobu, dokud se ze smrti nevzpamatujete. Dopřejte si pláč, rozlučte se. Natrum muriaticum 30–200ch je vhodné pro ty, kteří se uzavřou, straní se lidí a trápí se o samotě. Homeopatie může pomoci všem bez vedlejších účinků.
Autor textu: MVDr. Simona Müllerová
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru