Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Chrtí dostih - Grand Prix 2011
Sdílet:

Chrtí dostih - Grand Prix 2011

Co mají společného závodní greyhoundi, krásné dívky v kostýmech známých ze závodů silných strojů a Ferrari? Společným jmenovatelem těchto tří závodních atributů byly chrtí závody Grand Prix, které se konaly dne 21.5.2011 na chrtí dostihové dráze Praskačka a v jejichž programu bylo i slavnostní odhalení jediného Ferrari FXX Exclusive v ČR.

A kdo na závodech Grand Prix vyhrál? Závodní greyhoundi „bodovali“ u všech přítomných stejně jako krásné Pit  Line Girls a rudá čtyřkolka s originálním lakem použitým u Ferrari FXX. Chrti greyhoundi zároveň sbírali body do šampionátu Zlatý chrt, podobně jako piloti F1.

Během tohoto dostihového dne padlo na chrtí dostihové dráze Praskačka několik osobních rekordů, a to máme teprve začátek dostihové sezóny!



Na trati dlouhé 525 m zvítězil Greyhound White Elbony s časem 32,723 s, což je v této sezóně zatím nejrychlejší dosažený výsledný čas na této délkové distanci.  Navíc v mezičase, tj. na distanci 87 m, White dosáhl neuveřitelných 5,780 s. Na druhém místě se umístil greyhound Mellison Kewell a na třetím místě doběhla Stormy Cassandra.

Na trati 300 m zvítězil s časem 18,476 s greyhound Lemon Moët, který si rovněž v této sezónězlepšil svůj osobní rekord. Na druhém místě překvapivě doběhla Katatjuta’s Viola D‘Amore rakouského majitele. Na třetí místo dosáhl greyhound Cayenn Elbony.

V závěrečném chrtím dostihu na 300 m zvítězila drobounká greyhoundí fenka NewMac Dior s vynikajícím časem 18,394 s. O pouhé dvě desetiny vteřiny později doběhla Sjudraget Lijane a na třetím místě se umístil greyhound Ramor Kenzo.


Frekventantka Greyhound Schooling Academy – mladičká chrtí fenka Mount Cappucine's Jamaica z Rakouska - si opět vyzkoušela dostihovou dráhu, tentokrát od první zatáčky až do cíle, což je distance dlouhá 87 m. Součástí lekce „chrtí školičky“ - Greyhound Schooling Academy – bylo i pózování budoucí chrtí závodnice na stupni vítězů, které malá Jamaica zvládla, stejně jako její běh za návnadou, na jedničku s hvězdičkou. Těšíme se na příští chrtí dostihy Red Mills Cup 2011, kdy si Jamaica snad vyzkouší celou dráhu, včetně startu ze startovacích boxů.

Závodní chrti greyhoundi si skvěle zaběhali a na pořízených snímcích je to i vidět.
Více ve fotoreportáži z chrtích dostihů Grand Prix 2011:
http://www.cgdf.cz/cs/chrti-dostihy-grand-prix-2011.html

Česká greyhound dostihová federace (CGDF) je zájmové občanské sdružení, které je členem World Greyhound Racing Federation (WGRF).

http://www.cgdf.cz

Autor textu: Kolektiv autorů redakce iFauna.cz
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru