Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Snadný monitoring voliér a výběhů
Sdílet:

Snadný monitoring voliér a výběhů

Bojujete s nezvanými návštěvníky, dravci, zvěří či jen s různými nenechavci a závistivci, kteří narušují vaše soukromí, a především pozemky, výběhy a voliéry? Stalo se vám již, že někdo cizí vlezl na váš soukromý pozemek, poškodil vaše zařízení a ještě se vám vysmál? Chcete mít přehled, jak se chovají zvířátka při hnízdění nebo co dělají, když nejste zrovna doma, jak si hrají či co dělají v noci? Připravili jsme pro vás – čtenáře časopisu Fauna – řešení se speciálními cenami.

Jak jsem již předeslal v předchozím odstavci, dovolili jsme si pro vás, milí čtenáři a kolegové chovatelé, připravit povídání o využití fotopastí při chovu domácích zvířat a okrasného ptactva. Nejedná se o žádná zařízení, která by přímo souvisela s chovem, stravou nebo léčbou vašich svěřenců, ale o zařízení, díky nimž můžete mít pod kontrolou objekty a prostory, kde se zvířata pohybují. Díky fotopasti lze sledovat, jak se vaši opeření přátelé chovají v noci, jak hnízdí, ale především budete mít absolutní kontrolu nad nezvanými návštěvníky. Fotopasti lze samozřejmě využít nejen v ornitologii. S fotopastmi s funkcí odesílání snímků na váš mobil či e-mail můžete hlídat březí fenky nebo klisny z pohodlí vašeho domova. Také ihned v reálném čase budete informováni o vandalovi například v blízkosti vašich včelínů.

Náš specializovaný nezávislý web o fotopastech www.fotopasti-fotopast.cz má řešení, jak si užít chvíle, kdy nejste spolu se zvířaty, alespoň z fotografií či videí a jak uhlídat vaše chovatelské prostory před dravci a nenechavci.

Proč fotopast?

Jedná se o velmi jednoduché zařízení, které svými rozměry (dnes se vyrábějí už i o velikosti lidské dlaně) nijak nenarušuje okolí a je velmi nenápadné, čímž se chrání před možností případné krádeže. Fotografie jsou dnes pořizovány ve full HD kvalitě. Navíc na SD kartu, na kterou se fota zaznamenávají, se jich vejde i několik tisíc.

Další nespornou výhodou oproti třeba kamerovému systému je možnost fotopast vzít a přenést na jiné místo. A to opravdu velmi snadno. Takže mohu využívat toto zařízení chvíli doma, chvíli v lese, na chalupě, prostě jak uvážím a jak se mně to hodí.

Jak správně vybrat fotopast?

Zde bych se nejprve zaměřil na první dvě kritéria:

1. Potřebuji, aby mi fotopast posílala někam obrázky, nebo stačí, jen aby ukládala fotografie na SD kartu? Zde – pokud mám sledovaný objekt mimo dosah, a to klidně i stovky kilometrů daleko – bych volil fotopast, která umí posílat fotografie na e-mail nebo mobil v reálném čase. Pokud mám fotopast ve svém dosahu, volil bych fotopast bez odesílání zpráv, protože si můžu fotografie kdykoliv prohlédnout přímo na displeji fotopasti nebo po vyjmutí karty z ní v počítači.

2. Na jakou vzdálenost má fotopast v noci vidět? To je další kritérium, u kterého stojí za to se zamyslet. Fotopasti mohou být konstruovány tak, že noční přísvit funguje až na vzdálenost 17 metrů. Ale to neplatí pro každou. Proto pokud stačí vzdálenost kolem 10 metrů, volím ji.

Tak toto jsou asi dvě nejdůležitější kritéria pro výběr fotopastí. Dalším velmi důležitým faktorem je značka. Rozhodně nedoporučuji kupovat tzv. noname produkty (nikterak neoznačené) nebo privátní značky, které z nich vycházejí. Jako velmi osvědčené se jeví značky UoViSion, ForestCam, ScoutGuard, Predator.

Na našem webu www.fotopasti-fotopast.cz jsme si pro čtenáře časopisu Fauna připravili zajímavé slevové akce:

tabulka

• 5% sleva na fotopasti pro čtenáře magazínu Fauna (při vyplňování objednávkového formuláře zadejte do kolonky slevový kupon heslo ifauna a okamžitě získáváte slevu 5 % na nákup fotopasti.

• 2% při zaregistrování se na našem webu – tato sleva se sčítá se slevou pro čtenáře magazínu Fauna, celkem tedy již máte slevu 7 %.

• 3% při nákupu dvou fotopastí – toto se sčítá s předchozími slevami, celkem tedy již máte slevu 10 %.

• 5% při nákupu tří a více fotopastí – toto se opět sčítá s předchozími slevami, celkem tedy máte slevu již 12 %.

Milí čtenáři a kolegové, pokud uvažujete o nákupu tohoto zařízení, rádi vám poradíme i na bezplatné telefonní lince 800 140 144.

Volejte zdarma: 800 140 144 • www.fotopasti-fotopast.cz[email protected]

Autor textu: Kolektiv autorů redakce iFauna.cz
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru