Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Jste kynology se zdravotním postižením? Pak čtěte tyto řádky!
Sdílet:

Jste kynology se zdravotním postižením? Pak čtěte tyto řádky!

V roce 1998 se na národní výstavě psů v Litoměřicích představila Canisterapeutická společnost se skupinou postižených dětí z dětského diagnostického...

V roce 1998 se na národní výstavě psů v Litoměřicích představila Canisterapeutická společnost se skupinou postižených dětí z dětského diagnostického ústavu Čížkovice. Děti na podiu předvedly své umění v předvedení psa a zároveň divácká veřejnost byla seznámena s účinky kamarádství psa a dítěte na jeho zdravotní stav.

Tento zážitek u dětí byl dlouhodobý a ještě dnes vzpomínají na sklizený obdiv i aplaus obecenstva. Takže vznikl dobrý nápad uspořádat kynologickou soutěž pro děti a dospělé se zdravotním postižením z celé ČR.

Soutěžit se bude v ČR poprvé 26.5. 2001 v Litoměřicích v krásném prostředí zahrady Čech a při příležitosti konání prvé mezinárodní výstavy psů. Pokud máte čtyřnohého přítele a soutěžního ducha, jste velice srdečně zváni. Můžete se utkat, získat nové zkušenosti, navázat nová přátelství a strávit krásný den.

Pejskové nemusí být s průkazem původu, bude se hodnotit spolupráce v kruhu člověk + pes, případná ukázka pomoci psa člověku s postižením, úprava psa, případně žertovný kousek tohoto přátelství.

Uvidíte, že půjde opravdu o pěkné a veselé zážitky, které upoutají jistě i diváckou veřejnost a tak se nebojte a přijeďte. Vítáme všechny se zrakovým postižením, hluchoněmé, vozíčkáře a ostatní postižené.

O přihlášky piště na adresu koordinátorky canisterapeutické společnosti Litoměřicka:

Korbelová Irina
Vchynice 36
410 02 Lovosice
Tel.: 0604/89 35 15

Uzávěrka přihlášek 10.3. 2001.

Startovné pro nutné výdaje 100 Kč. Pochopitelně uvítáme sponzory, kteří by nás podpořili a také se účastnili předání cen výhercům.

Autor textu: Irina Korbelová
Autor fotografií zdroj: Eva Nohelová
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru