Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Teploty letí nahoru. Nechybí vám ve výbavě lahev na vodu pro psy?
Sdílet:

Teploty letí nahoru. Nechybí vám ve výbavě lahev na vodu pro psy?

Psi
Všeobecné

Na cestách, a obzvláště těch delších a v teplých dnech, je důležité mít na mysli nejen svůj pitný režim, ale hydrataci vašeho psího parťáka. Ne vždy jsou k dispozici přírodní zdroje vody, které se dají využít pro uhašení žízně. Skvělým řešením je skladná cestovní lahev na vodu pro psy. Vejde se do každého batohu, a je tak vždy po ruce. Praktickou misku můžete využít i pro podání stravy.

Jakou lahev pro psa vybrat?

Vybírat můžete z mnoha designů a barev. Objem zvolte podle plemene, pro které je lahev pro psy určena, a samozřejmě délky výletu či cesty. Menším rasám obecně postačí nádoba o objemu 250 ml, velká plemena ocení 750 ml čisté vody. Úměrně velikosti lahve roste také velikost misky, aby byla uživatelsky komfortní. 

Některé modely jsou opatřeny šňůrkou pro spojení s batohem z venkovní strany například pomocí karabinky. Jistě vás potěší i snadná péče, jelikož použité plasty běžně nevyžadují zvláštní zacházení ani speciální čisticí prostředky. 

Pozor na dehydrataci

Především při delším cestování, ať už veřejnou dopravou, nebo autem, dbejte na dostatečný přísun tekutin tak, aby nedošlo ke zbytečnému přehřátí psa. Pro některé chlupáče představuje změna prostředí zvýšený stres a tím i vyšší nároky na tekutiny. Díky cestovní lahvi pro psy s miskou nemusíte čekat, až dorazíte do cíle, pes se může napít kdykoliv podle potřeby. 

Nedostatečné pití může u psa vyústit v závažné problémy, proto je třeba jim předcházet častým podáváním tekutin. Příznaky dehydratace můžete zpočátku snadno přehlédnout – zvíře začne být unavené, často až apatické, nebo naopak neklidné či podrážděné. Budete-li to přičítat jen únavě z cestování, příznaky se mohou rozvinout až do šokového stavu. 

Nabízejte proto psovi vodu v pravidelných intervalech, zajistíte tak jeho větší pohodu a radost z cestování. Spokojený psí parťák je nakonec tou největší odměnou. 

Autor textu: Jarmila Harvalíková
Autor fotografií zdroj: Shutterstock
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru