Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Dávkovač granulí pro psy pomůže nejen s krmením
Sdílet:

Dávkovač granulí pro psy pomůže nejen s krmením

Psi
Krmení

Potřebujete či si chcete ulehčit život a svému parťákovi nastavit jasný režim v krmicích časech? Existuje vskutku elegantní řešení. Moderní dávkovač granulí pro psy se postará o to, aby váš chlupáč dostal přesnou dávku krmiva v ten správný čas. Odpadne vám tím nejen každodenní starost v případě většího rodinného shonu, ale i v době nepřítomnosti bude o vašeho mazlíka postaráno.

Chytré zařízení, kterým dávkovač na granule zaručeně je, dobře využijete i během štěněcího období. Krmení štěněte totiž bývá zejména časově náročnější, jelikož se o psí hladový krk musíte postarat klidně pětkrát denně. Pokud tedy musíte po prvotním navyknutí psíka na nový domov do školy či práce, můžete mu tak pohodlně dopřát i během toho, co nejste doma.

Jak vybrat dávkovač na granule

Současný trh nabízí vskutku širokou nabídku pomocníků. V případě, že jste se rozhodli a hodláte koupit dávkovač krmiva pro psy, doporučujeme vybírat dle několika parametrů:

  • automatizace
  • materiál
  • objem zásobníku
  • možnost časování
  • další funkce jako kamera nebo zvukový signál
  • design

Nejlevnější dávkovač granulí se cenově pohybuje v řádu několika stokorun. Není digitální, tedy funguje na principu postupného odebírání krmiva, takže slouží spíše jen jako zásobník. Pevný plast udrží až několik kilogramů granulí. Výhodou jsou protiskluzové pásky či nožičky, které minimalizují riziko posunutí i nechtěného převržení. 

O málo dražší automatický dávkovač krmiva pro psy už dokáže otevřít misku ve vámi určenou dobu. Časovač je napájený bateriemi, nezapomínejte je tedy kontrolovat. Cena zařízení se odvíjí především dle počtu misek. 

Moderní domácí pomocník

Nároční majitelé ocení automatický dávkovač granulí ovládaný dálkově přes uživatelsky přívětivou aplikaci v telefonu. Odkudkoliv na světě můžete uvolnit porci krmení jediným kliknutím. V telefonu se vám zobrazí historie i přehledný graf. Napájení zajišťuje nejčastěji síťový adaptér a v případě výpadku energie slouží baterie. Jednotlivé typy se od sebe liší dávkovacím mechanismem. Vybírat můžete z klasického násypového nebo kruhového, kdy se v přístroji otáčí plato s jednotlivými porcemi. Při nutnosti kontroly krmné dávky jistě uvítáte také integrovanou váhu s velice přesným odvážením krmiva. 

Výrobci myslí i na majitele několika domácích mazlíčků. Jejich modely se otevřou pouze tomu, který je označen příslušným čipem nebo přívěskem. Efektivně vám tak vyřeší problém vzájemných krádeží krmiva. Každé zvíře dostane pouze svou porci. 
Nejmodernější dávkovač na granule pro psy disponuje navíc kamerou a dvoucestným mikrofonem. Zůstanete tak se svým mazlíčkem ve spojení po celou dobu nepřítomnosti. Hravě tak jedním moderním dávkovačem nahradíte i dětské chůvičky nebo psí kamery, které mnoho pejskařů využívá.

Naopak nevýhodou mnohých dávkovačů je relativně malá porce krmiva, která lze v zásobníku uchovávat, a to zejména v případě velkých či obřích plemen, jež toho za den logicky spořádají více.  

Autor textu: Jarmila Harvalíková
Autor fotografií zdroj: Shutterstock
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru