Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Jde to i jinak
Sdílet:

Jde to i jinak

Mám mnoho přátel mezi chovateli v základních organizacích po celé republice a tak se dozvídám i zajímavosti, rarity v chovatelském dění. Ale níže napsané řádky snad nemají obdobu.

Chovatelská organizace Suchohrdly

Chovatelská organizace Suchohrdly u Miroslavi byla založena před třiceti lety, ale prakticky ožila příchodem mladší generace chovatelů a za pomoci starších členů založila výstavní tradici. V loňském roce kromě výstav a stolního bodování uspořádala v pořadí již šestou všeobecnou výstavu. Výbor organizace ve složení př. Kročil, Petrla a manželé Konrádovi dokáží za pomoci členů uspořádat velice pěknou výstavu, která bývá slušně obeslána přesto, že se koná ke dni dětí, tedy v plné chovatelské sezóně.

Nikdo netušil, že se z recese stane tradice

A tak se na jedné výstavě chovatelé Blažek z Kuřimi a př. Kročil dohodli - což tak si při té výstavě zahrát fotbal? A kdo bude hrát? Přece sever proti jihu. V roce 2000 se hrál již čtvrtý ročník. A tak hrají hráči v různém složení a věkové kategorii. Mužstvo severu - Kuřim, Tišnov, Brno - Jehnice, Ořechov, Radostice, Blučina, Hustopeče, Slavonice a mnoho jiných má i svého manažera, trenéra, ale také hudební doprovod v podobě kouzelníka - přítele Chronce z Kuřimi. Tento chovatel hraje naráz na harmoniku a trubku a bez něj by klání nebylo kláním. Bohužel hráči jihu z pořádající ZO toto klání berou až příliš vážně a tak sever ještě nevyhrál. Po zápase se všichni vrátí na výstavu, kde se někteří loučí nad ránem a slibují, že příští rok už konečně jih porazí.

Chovatelů-hráčů přibývá

Dnes je chovatelů - hráčů tolik, že chovatelských týmů může hrát více. Každý rok se schází více organizací, které uspokojí pěkná výstava (letos již pátý ročník) a jsou navázána nová přátelství a to je jistě dobře.

Autor textu: Milan Jedlička
Autor fotografií zdroj: Milan Jedlička
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru