Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Mistr malíř Jonathan Pointer Obrazy, které se vám budou líbit
Sdílet:

Mistr malíř Jonathan Pointer Obrazy, které se vám budou líbit

Všeobecné
Jako mnoho jiných věcí v lidském životě, i umění je každým z nás vnímáno subjektivně. Nikdy jsem nepatřil ke znalcům a odborníkům na umění, v otázkách umění bych se dokonce nazval hloupým nevzdělancem. Také nepatřím k těm, kteří obdivují moderní a postmoderní výtvarné styly. Udělat na plátno čtyři různobarevné skvrny nebo linie a potom o takovém pseudo díle půl hodiny vyprávět, jak vystihuje nálady a pocity malíře, mne nikdy nenadchlo. Vždy jsem obdivoval kresby starých mistrů, jež co nejvěrněji napodobovaly realitu. Příroda je krásná sama o sobě a věrný obraz zachycující pomíjivý okamžik je nádherným dílem a může se stát krásnou připomínkou daného okamžiku.

Když jsem uviděl první obraz Jonathana Pointera (Pheasants in Bluebells) mé srdce zaplesalo. Hned jsem věděl, že je to pro mne „Pan malíř“ a z jeho obrazu na mne dýchla škola starých mistrů. Dlouho jsem čekal na příležitost, s čím Jonathana oslovit, a ta se mi nedávno naskytla. Již před časem jsem se zájmem sledoval jeho chovatelské začátky při odchovech koroptve polní. Zasílal tehdy mnoho fotografií na naši WPA Yahoo skupinu a hned první rok se mu podařil polodivoký odchov. Některé jeho fotografie jsem s jeho laskavým svolením publikoval ve svém článku o metodice odchovu koroptve polní s cílem odchovat jedince vhodné k vypouštění.

Pár slov o Jonathanu Pointerovi

Jonathan Pointer se narodil v roce 1974 a dětství prožil v Middle East ve Velké Británii. Tamní příroda mu poskytla prvotní stimul pro to, co se od té doby ukázalo jako celoživotní vášeň pro přírodu a aktivity v ní. Byl inspirován uměním viktoriánské doby, jeho obrazy mají tradiční atmosféru kombinující realismus a silný smysl pro vyprávění. Jeho přístup k malování je vysoce individuální a na všechny prvky obrazu – předmět, flóru a krajinu – klade stejný důraz. Jeho práce je tedy částečně portrét, částečně zobrazuje rostlinstvo a částečně krajinu, čímž zasazuje svůj objekt do prostředí a času, což mu dává příležitost vyprávět v rámci obrazu. Precizní propracovanost všech částí díla znamená, že tvorba větších obrazů může zabrat i měsíce. Takových obrazů je schopen dokončit maximálně deset za rok, což dále zvyšuje vzácnost a cenu jeho děl. Všechny jeho malby jsou oleje na plátně nebo kresby.

Se svou ženou žije na venkově v západním Walesu, poblíž malebné říčky, obklopen vysokými zalesněnými kopci, ruinami hradů a divokými vřesovišti. Vskutku nádherná a inspirující krajina jako stvořená pro uměleckou tvorbu. Pro své potěšení chová drůbež, bažanty a koroptve a snaží se žít jednoduchým životem v souladu s přírodou.

Pokud se vám obrazy líbí, můžete navštívit jeho webové stránky – http://www.pointer-wildlife-art.co.uk – kde můžete vidět přehled jeho děl, zjistit ceny, případně si zakoupit některý obraz. Pokud budete chtít Jonathana kontaktovat, neváhejte mě oslovit, rád vás s ním seznámím.

Autor textu: Kolektiv autorů redakce iFauna.cz
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru