Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Nadměrná velikost vajec u korálovky
Sdílet:

Nadměrná velikost vajec u korálovky

Pro jejich nádherné zbarvení chovám korálovky Lampropeltis triangulum hondurensis. Už se mi vylíhla mláďata ze spojení samec – anery×samice – hypo....

Pro jejich nádherné zbarvení chovám korálovky Lampropeltis triangulum hondurensis. Už se mi vylíhla mláďata ze spojení samec – anery×samice – hypo. Čekám ještě další – otec – hybino (po otci – albínovi×matce – hypo)×matka – hetero–albino. Letos na jaře jsem dal na páření i samici – anery (narozena 20. 8. 2004) k samci – albínovi. Po čase se mi zdálo, že samice je opravdu napářená a skutečně nakladla 5. 6. 2008 vejce. Ovšem ne ledajaká … obrovská!

Obvykle mají korálovky vejce o velikosti toho nejmenšího, které vidíte na fotce. Ale jedno vejce bylo dvojnásobně a jedno trojnásobně velké než obvykle.

Byl jsem zvědavý, co se z velkých vajec vylíhne. Umístnil jsem je do inkubátoru a 10. 8. 2008 se vylíhlo mládě pouze z nejmenšího vejce. V obou velkých vejcích zárodky naneštěstí uhynuly. Zajímavé je také to, že tato samice je dosti malá, ostatní, které chovám, jsou mnohem větší. Můžete to posoudit na fotografii.

Byla to její první snůška. Letos jsem ji, vzhledem k její velikosti, už na páření k samci nedával. Po nějakém čase začala korálovka zase lozit po teráriu a hledat místo k nakladení vajec. A 10. 8. 2008 je také nakladla – ovšem všechna neoplozená. Zajímavá byla opět jejich velikost, jak je vidět na fotografii.

Jsem zvědavý, jak to dopadne příští rok…

Autor textu: Miroslav Moravec
Autor fotografií zdroj: Miroslav Moravec
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru