Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Agalychnis callidryas Hylidae Agalychnis callidryas Hylidae - Listovnice nádherná
Sdílet:

Agalychnis callidryas Hylidae Agalychnis callidryas Hylidae - Listovnice nádherná

Výskyt: Střední Amerika a severní část Jižní Ameriky. V biotopu je orientována na pralesy, kde obsazuje stromy a keře. Popis: je to štíhlá, jas...

Výskyt: Střední Amerika a severní část Jižní Ameriky. V biotopu je orientována na pralesy, kde obsazuje stromy a keře.

Popis: je to štíhlá, jasně zelená žabka, dosahující velikosti 4-6 cm. Boky má zbarvené modře se žlutým, jasně ohraničeným maskováním. Žluté až oranžové bývají i prsty nohou opatřené přísavkami. Oči těchto žab jsou nápadně červené se svislou zřítelnicí.

Terárium: 30 x 40 x 60 (v) cm. Spodní část terária by měla být vodotěsná a napuštěná vodou do výše asi 5 cm. Vhodné je spodní vyhřívání, např. topným kabelem pod dnem ubikace, čímž vyhříváme vodu i vzduch na průměrných 25-26 st. C a zároveň zvyšujeme vlhkost vzduchu. Prostor rozdělíme větvemi a živými i umělými rostlinami.

Chov: tyto krásné žabky kladou vajíčka do jakýchsi kokonů na listy rostlin rostoucích nad vodní hladinou. Po vylíhnutí (zpravidla za 6-8 týdnů) padají pak pulci přímo do vody, kde se vyvíjejí v žabku zhruba 3 měsíce. Po tuto dobu je krmíme jako akvarijní rybky. Metamorfovaným žabkám pak nabízíme jakýkoliv hmyz vhodné velikosti, nejčastěji mladé cvrčky.

Literatura: Čihař J. - Teraristika, 1989
Živa 4/81 (Jiroušek V., Oliva O.)

Autor textu: Vladimír Cerha
Autor fotografií zdroj: Pixabay
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru