Pomůžete mi prosím určit rybku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2015 09:58
samanevimkdojsem

XXX.XXX.13.36

Dobrý den, rodiče si v jednom zverimexu v Mělníku pořizovali takové ty mini neonky a pán jim k nim přidal nějakou rybičku, prý bude taky pidi a zůstala mu poslední, každopádně je sama a navíc se mě hrozně líbí a vůbec, ráda bych věděla co to je za rybku, snažila jsem se jí vyfotit ale je to bleška rychlá, tak se omlouvám za "kvalitu"...Děkuji za odpovědismajlík

6.3.2015 22:23
polinky

XXX.XXX.141.180

Mrkněte na ostnáče červeného( dario dario), vypadá to na samičku.

7.3.2015 10:26
samanevimkdojsem

XXX.XXX.13.36

Máte pravdu, vypadá taksmajlík...tu rybku vůbec neznám děkuji za radusmajlík

8.3.2015 15:44
nati

XXX.XXX.65.67

Nasla som tu fotku na stranke, gupky obycajne" na obrazkoch

8.3.2015 15:53
nati

XXX.XXX.65.67

Ale asi to neni ona

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2015 12:00

Na tý fotce to je špatně vidět ale pidi rybičku vám 100% neprodali.Je to nějaká cichlida nebo cichlidka možná i perlovka červená a ještě mládě ale přesný druh si říct netroufnu, moc bych za to nedala, kdyby časem začla okusovat ostatní ryby.O živorodku se vůbec nejedná!

12.3.2015 12:02
samanevimkdojsem

XXX.XXX.13.36

Tak už to mám zjištěné, jedná se skutečně o samici ostnáče červeného, děkuji za radysmajlík

12.3.2015 12:27

V první řadě se rozlučte se šnečkama, pak krevetkama a nakonec rybyčkama.Nakonec podle velikosti akva budete mít jednu krásnou až deseticentimetrovou perlovku.Pán co vám jí prodal musel být opravdu zasvěcený chytrák.

12.3.2015 12:37

samanevimkdojsem napsal(a):
Tak už to mám zjištěné, jedná se skutečně o samici ostnáče červeného, děkuji za radysmajlík

A kde má ten ostnáč pruhy?Max.velikost do 2,5cm to už má teť ne-li víc podle porovnání okolí akvaria.Raděj si fakt nechte pordit od pořádného odborníka, tím já bohužel nejsem ale na ostnáče se mě to fakt taky nezdá.

12.3.2015 12:43
linduš

XXX.XXX.164.146

Dobrý den, rodiče si v jednom zverimexu v Mělníku pořizovali takové ty mini neonky a pán jim k nim přidal nějakou rybičku, prý bude taky pidi a zůstala mu poslední, každopádně je sama a navíc se mě hrozně líbí a vůbec, ráda bych věděla co to je za rybku, snažila jsem se jí vyfotit ale je to bleška rychlá, tak se omlouvám za "kvalitu"...Děkuji za odpovědismajlík

Nejdůležitější otázka: ten zverimex, bylo to vivarium mělník? majitel pan Kučera?

12.3.2015 12:48
samanevimkdojsem

XXX.XXX.13.36

Ano, bylo to vivárium a sestra která jim tam ty rybky vyzvedávala už má od nich potvrzené, že jde o toho ostnáče.

12.3.2015 12:52

Tak jsem se pořádně podívala na ostnáče červeného a můžu zcela vyloučit že ho máte-podívejte se na postavení hřbetní a břišní ploutve-ostnáč je má těsně naproti sobě-vaše ryba nikoliv.Když už si myslíte, že to najdete podle obrázků na internetu TAK TO CHCE POŘÁDNĚ KOUKAT. u perlovky to tak je taky, jenže ta má počátek hřbetní ploutve někdy tak nízký, že to nemusí být na tom obrázku vidět.

12.3.2015 12:54
linduš

XXX.XXX.164.146

Tam by vám nedali krvelačnou příšeru, pokud ví, do jakých podmínek půjde
taky jsem od nich měla pár rybiček "nevímcotoje" navíc.
mimoto pan Kučera (mohutnej, zarostlej) je fakt skvělej chlap.
i mi rozmluvil nevhodné ryby, pro které jsem původně jela xhodin, místo toho jsem si dovezla vhodnější skvosty.
taky myslím, že jde o ostnáče. je to pohlavně nedospělé, zbarvovat se teprv bude.

12.3.2015 13:00

linduš napsal(a):
Tam by vám nedali krvelačnou příšeru, pokud ví, do jakých podmínek půjde
taky jsem od nich měla pár rybiček "nevímcotoje" navíc.
mimoto pan Kučera (mohutnej, zarostlej) je fakt skvělej chlap.
i mi rozmluvil nevhodné ryby, pro které jsem původně jela xhodin, místo toho jsem si dovezla vhodnější skvosty.
taky myslím, že jde o ostnáče. je to pohlavně nedospělé, zbarvovat se teprv bude.

Jak pohlavně nedospělé?Dorůstaj kolem 2 cm, kolik má proboha tenhle?Dodnes žádnému ani známému prodavači nevěřím, a že jich bylo, kdybych jim měla věřit, nevím kde bych dnes s rybama skončila-se závojnatkou v kouli počínaje...

12.3.2015 13:17

Rozhodně bych to nějak už dál neřešila, ostnáč vybledlý bez pruhů-pokud to je, tak už je dospělý a do roka je po něm, pokud je to něco jiného a je v malém akva, tak možná stresem také pojde pokud osazenstvo nestačí dřív zlikvidovat.

12.3.2015 13:26
samanevimkdojsem

XXX.XXX.13.36

Přímo tam prý sestře řekli, že jde o ostnáče, nevím jestli pan Kučera nebo jestli tam byl někdo jiný, ale nemyslím, že by tam kdokoliv lhal...Abych to uvedla na pravou míru, tak šlo o rybky pro rodiče, které ale ve vivariu kupovala sestra po cestě do Prahy k rodičům, protože ona je z Mělníka, kde se zverimex nachází. Máma pořád řešila, že vůbec neví co tahle ryba je zač, proto jsem tady založila tuhle diskusi, jenže o pár dní později jsem o tom mluvila se sestrou, která mi řekla, že jí při prodeji řekli rovnou, že jde o ostnáče a že ke krevetkám a těm mini neonkám není problém, ona prý jen neřekla mámě co to je za rybku, prostě jí to jen nechtěla vysvětlovat, tak jen řekla, že neví co to je, ale že to jde ke krevetám a nevěděla, že to máma bude takhle dál řešit. To jen vysvětluju kvůli reakci od Ernya, že to srovnávám jen s obrázky z internetu. Není to tak.

12.3.2015 14:59
linduš

XXX.XXX.164.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak pohlavně nedospělé?Dorůstaj kolem 2 cm, kolik má proboha tenhle?Dodnes žádnému ani známému prodavači nevěřím, a že jich bylo, kdybych jim měla věřit, nevím kde bych dnes s rybama skončila-se závojnatkou v kouli počínaje...

Já to naprosto chápu a nikdy bych nikomu nedoporučila věřit prodejci, ale Vivarium Mělník je v české republice pojem. třeba neví každý prdík o každé rybce (i když zrovna u každé, o kterou jsem se zajímala veděli i ten prdíček), ale kapitální chybu prostě neudělají, nemají potřebu někomu vnutit nevhodnou rybu (a ještě zadarmo). zkazili by si sakra dobře budované jméno. není to obyčejný zverimex
takové akvaristiky jsou jen tři (aspoň ty velké). Mělník, Bráník a Sklorex v Brně.
s panem Kučerou jsem řešila...no vícero věcí, včetně dodávky ryb i osobního nákupu. je ochotný věnovat opravdu hodně času i při nákupu, který jeho obchod nevytrhne.
tento obchod můžu s klidným svědomím doporučit. dokonce jsem tam párkrát jela osobně a to to mám dvě hodiny cesty tam a dvě zpátky autem

13.3.2015 08:49
polinky

XXX.XXX.141.180

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V první řadě se rozlučte se šnečkama, pak krevetkama a nakonec rybyčkama.Nakonec podle velikosti akva budete mít jednu krásnou až deseticentimetrovou perlovku.Pán co vám jí prodal musel být opravdu zasvěcený chytrák.

Už jste někdy viděla mladou perlovku či jinou mladou cichlidu?Jak už jsem odpovídal je to ostnáč červený.

20.3.2015 09:52

polinky napsal(a):
Už jste někdy viděla mladou perlovku či jinou mladou cichlidu?Jak už jsem odpovídal je to ostnáč červený.

Viděla a nejen na obrázku

20.3.2015 10:03

Přímo tam prý sestře řekli, že jde o ostnáče, nevím jestli pan Kučera nebo jestli tam byl někdo jiný, ale nemyslím, že by tam kdokoliv lhal...Abych to uvedla na pravou míru, tak šlo o rybky pro rodiče, které ale ve vivariu kupovala sestra po cestě do Prahy k rodičům, protože ona je z Mělníka, kde se zverimex nachází. Máma pořád řešila, že vůbec neví co tahle ryba je zač, proto jsem tady založila tuhle diskusi, jenže o pár dní později jsem o tom mluvila se sestrou, která mi řekla, že jí při prodeji řekli rovnou, že jde o ostnáče a že ke krevetkám a těm mini neonkám není problém, ona prý jen neřekla mámě co to je za rybku, prostě jí to jen nechtěla vysvětlovat, tak jen řekla, že neví co to je, ale že to jde ke krevetám a nevěděla, že to máma bude takhle dál řešit. To jen vysvětluju kvůli reakci od Ernya, že to srovnávám jen s obrázky z internetu. Není to tak.

Pokud chce někdo určovat nějakou rybu, měl by každý dát co nejschopnější fotky a informace o velikosti.Ne si pak zkoušet jak kdo co pozná na vybledlé rybě.Hoďte sem nějaký druh v černobílém a zeptejte se co je to za barevnou mutaci..tak nějak asi.Jak už jsem psala, nejsem odborník ale že podobnost na mladou perlovku tu je, za tím si stojím.

20.3.2015 10:48

Mimochodem by vám žádný opravdu dobrý akvarista ani ten z Mělníka nepřidal samotnou ať malou masožravou hejnovou rybu.Prostě se jí chtěl zbavit, doufám že si jí ještě nechal zaplatit.S velkou pravděpodobností vám vyžere jak šneky tak malé krevetky.Je to obdoba v žravosti co perlovka jen v malém provedení.Prostě tady má každý svojí pravdu, tak jo, proč ne, v dnešní době je to o tom kdo je nejvíc in.

20.3.2015 13:53

Kde jsou ty pidi neonky? Nebo je tam ten, ostnáč, sám?Spíš se mu neonky a on jim zdaleka vyhýbají, se nedivím.Pán ve zverimexu vám už taky měl lépe poradit, jaké nároky ryba má, co vlastně žere bez toho aby se ho někdo ptal předpokládám.Ještě že jí nepřidal někomu k živorodkam, by měli o mladé postaráno a ostnáč by měl co žrát.Přidat jí jako samotnou k neonkám navíc na živé rostliny vám při zakládání akva už zřejmě taky nezbylo tak opět Tak si můj názor ohodnoťte jak chcete.Já sem své rady psát nemusím, mám jiné lepší starosti papa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík