Prosím poraďte - bílé tečky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2015 15:25
Pat01

XXX.XXX.128.60

Venkovní jezírko mám tam rybky a vše v poho cca 4 roky. Letos jsem přikoupil Jesen Zlatý, mečovky, závojnatky. Asi po 4-5 dnech něco jako plíseň bílé tečky na těle apatie a do týdne úhyn celého jezírka kromě Jesenů. Vše jsem vyčistil vyměnil vodu koupil nové ryby a po týdnu to začíná znovu bílé tečky na ocase kromě Jesenů co mám dělat ? Zkusil jsem ACRIFLAVIN, MALACHITE GREEN. Poraďte prosím.

14.8.2015 17:33
linduš

XXX.XXX.79.4

Není to krupička? na fotce nic nevidím.

14.8.2015 18:53
Pat01

XXX.XXX.58.214

Ano vypadá to jako Krupička co s tím ?

14.8.2015 19:32
kládík

XXX.XXX.217.9

Pat01 napsal(a):

Nevím jestli je to pro tebe technicky možné, ale funguje zvednout teplotu na 28-30 stupňů a osolit vodu.Jednu polévkovou lžíci na 10 litrů vody.Za 3 dny je po krupičce.

14.8.2015 22:19
linduš

XXX.XXX.79.4

Nemyslím, že by v jezírku při letošních parních dnech šla ještě zvednout teplota
Esha exit, ale jak se to bude dávkovat na "jezírko"...musíte znát nějaký objem.
ono v těhle teplotách a jestli je tam hodně ryb, produkujících hodně odpadu to bude hlavně o udržování čistoty a hodnot NO2 na nule.

16.8.2015 11:14
kládík

XXX.XXX.217.9

linduš napsal(a):
Nemyslím, že by v jezírku při letošních parních dnech šla ještě zvednout teplota
Esha exit, ale jak se to bude dávkovat na "jezírko"...musíte znát nějaký objem.
ono v těhle teplotách a jestli je tam hodně ryb, produkujících hodně odpadu to bude hlavně o udržování čistoty a hodnot NO2 na nule.

Jelikož tazatel už aplikoval Acriflavin a malachitovou zeleň, tak to musel zřejmě dávkovat na základě znalosti alespoň přibližného objemu jezírka.Jinak s těmi dusičnany máte naprostou pravdu.Každopádně bych to řešil částečnou výměnou vody a již zmíněným zvýšením teploty a solí.Nevím jak má jezírko velké, ale je to asi nejlevnější metoda.

16.8.2015 11:16
kládík

XXX.XXX.217.9

Pat01 napsal(a):

Tak už jste vyzkoušel nějakou léčbu a jaký je výsledek?

Přidejte reakci

Přidat smajlík