Venkovní jezírko mám tam rybky a vše v poho cca 4 roky. Letos jsem přikoupil Jesen Zlatý, mečovky, závojnatky. Asi po 4-5 dnech něco jako plíseň bílé tečky na těle apatie a do týdne úhyn celého jezírka kromě Jesenů. Vše jsem vyčistil vyměnil vodu koupil nové ryby a po týdnu to začíná znovu bílé tečky na ocase kromě Jesenů co mám dělat ? Zkusil jsem ACRIFLAVIN, MALACHITE GREEN. Poraďte prosím.
Nemyslím, že by v jezírku při letošních parních dnech šla ještě zvednout teplota
Esha exit, ale jak se to bude dávkovat na "jezírko"...musíte znát nějaký objem.
ono v těhle teplotách a jestli je tam hodně ryb, produkujících hodně odpadu to bude hlavně o udržování čistoty a hodnot NO2 na nule.
linduš
napsal(a):
Nemyslím, že by v jezírku při letošních parních dnech šla ještě zvednout teplota
Esha exit, ale jak se to bude dávkovat na "jezírko"...musíte znát nějaký objem.
ono v těhle teplotách a jestli je tam hodně ryb, produkujících hodně odpadu to bude hlavně o udržování čistoty a hodnot NO2 na nule.
Jelikož tazatel už aplikoval Acriflavin a malachitovou zeleň, tak to musel zřejmě dávkovat na základě znalosti alespoň přibližného objemu jezírka.Jinak s těmi dusičnany máte naprostou pravdu.Každopádně bych to řešil částečnou výměnou vody a již zmíněným zvýšením teploty a solí.Nevím jak má jezírko velké, ale je to asi nejlevnější metoda.