Hezký den prosím co je to za rybky a jaké jsou pohlaví? děkuji a omlouvám se za špatnou kvalitu fotek, nechtěli pózovat.
linduš
napsal(a):
Já se omlouvám, ale drásá mi akvarijní nervy, když si někdo pořídí tlamky a cichlidy a ani netuší jaké.
tohle vůbec není moje parketa, ale tipuju na cichlidku kakadu a střílím od boku první samice, druhý samec.
Koupila jsem je před rokem na burze jako cihlidy papouščí ale chtěla jsem mít jistotu. já právě myslela že ty spodní prsní ploutve mají tak velké jen samci... ale nechám si samozřejmě poradit.
Ano, jsou to cichlidky kakadu, dlouhou dobu jsem je choval. Úžasné rybičky, vytírají se do jeskyněk nebo květináčů a chovají se většinou jeden samec a dvě až tři samice. Podle těch fotek si netroufám pohlaví tipovat, jsou opravdu špatné. Ale u těchto rybek je to snadno rozeznatelné. Zaměřte se na hřbetní ploutev. Samec má prvních několik paprsků delších než ostatní a samice je má všechny stejně dlouhé. Samec je také výrazně větší a barevnější než samice. U ročních ryb by jste to rozhodně rozlišila.