Jakou rybku k samci betty?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2015 18:01
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den, prosím někoho o radu.Pořídil sem si kulaté cca 10 litrové akvárium a mám tam samce bety bojovnice, protože nepotřebuje filtraci, ale rád bych tam dal ještě nějakou rybku, ale nevím jakou, nebo jestli raději nechat tu betu samotnou.Děkuji za rady.

23.11.2015 18:09
linduš

XXX.XXX.79.4

Do destilitrové koule doporučuju sukulenty, rozhodně ne žádné ryby, protože pro žádnou to prostě není vhodné místo pro život.
i betty potřebují filtraci. a ještě topení a rostliny atd. atd...

9.5.2016 11:01
Martin-rosely

XXX.XXX.19.52

Dobrý den chci se zeptat jak velké má být akvário pro bettu bojovnici a kolik tam můžu dát sameček. Protože paní ve zverimexu mi tvrdí že je můžu mít v 10 l. akvárium a prý tam může být klidně samec a tři samice a nemusí být ani vzduchové filtry. Připadne mi že chce jen prodat a nic o tom neví, tak proto se obracím na vás o radu. Děkuji Martin.

9.5.2016 12:25
amiš

XXX.XXX.11.216

No jo, jedna paní povídala. Bez urážky, myšleno pouze jako povzdech. Pro tohle množství bet tak 50l, hustě zarostlé. V 10 litrech by došlo brzy ke ztrátám na životech, ani to nezkoušejte.
V 10 l hranatém akvárku, pokud tam máte rostlinky, písek, topení, může být jedna beta, ale i tak je to moc malé, to je nouzovka, pro rybu nevhodná, ale pokud někdo bez toho nemůže být, tak alespoň toto. Jinak, každý litr se počítá, ve dvaceti už klidně nějakou rybku (raději ne další betu), můžete přidat. Pozor, čím míň litrů, tím náročnější údržba, nevěřte prodejcům. Takhle dítěti kolegině koupila babička betu tak, jak ji prodávají v Hornbachu, tedy v těch dvou litrch, nebo jak, i s návodem, že se čistí 2x týdně. Kdyby nečistili každý den, bylo by už po tybě, po 14 dnech kolegině při pohledu na nešťastnou rybu vyměkla a mají doma 50l akvárium s betou + neonkami a pancéřníčky. Kolegině mi svěřila, že by nevěřila, že si i ryba může tak užívat změnu prostředí k lepšímu. Takže, abych to zakončila, buďte lidi rozumní, nekupujte pidiakvárka a koule, mějte ohled na ty ryby, které taky mají své potřeby, ačkoli to umí dát najevo jen pomalým umíráním v nevhodném prostředí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík