Dobrý den, jsem začátečník a mám 9l akvárko a nevím kolik mám dát rybiček, a kolik druhů tam by jich tam mohlo být, a jaké rostliny mám zvolit? A jestli se vás mohu zeptat tak jaký filtr používáte (můj se rozbil), a jaké provzdušovací "kameny" mám zvolit? (Já totiž předělávám akvárko se kterým se pořád jen trápím) a kolik by to mohlo stát (KČ). Prosím odpovězte. předem děkuji.
Je to obchod. Nabídkou těchto akvárií zlákají obchodníci k akvaristice spoustu lidí, kteří například kvůli prostoru dosud o akvaristice neuvažovali. Malé procento z nich si potom koupí akvárium větší, většina s tím však sekne, když utrápí pár rybiček. Ale účel je splněn a obchodník vydělal.
Dá se to použít jako porodnička, nebo na kaktusy, sukulenty v tom budou vypadat krásně.
nebo jen na akvarijní rostliny a šnečka. možná krevetky s přivřeným okem.
je to těžký, co se kupuje, to se samozřejmě bude prodávat, výrobci by byli sami proti sobě
jak píše jirkaz. lidi s takovým maličkým začnou, to se hodně špatně udržuje, nastoupí x problémů a člověk s tím sekne.
kdyby ti samí lidi zvolili do začátku třeba 80 litrů...
To ano oba máte pravdu ale já jsem zakoupil toto akvarko protože jiný se mi nikam nevejde (30x20x15) a lindus já to akvarko mám už asi 3 měsíce od kamaráda se vším všudy a udržovalo se mi to dobře ale teď bych chtěl jenom to předělat když ty rybičky co v tom "balíčku" byli většina už umřela...
Nanny

XXX.XXX.199.180
Tak když Vám umřely rybičky už po třech měsících, tak to se to asi neudržovalo moc dobře, to přece není normální, aby umíraly takhle brzo.
Ahoj také jsem začínal ale s 52l a věř mi i to bylo malé po pár měsíci jsem s tim seknul. Čím menší akvárium tím větší práce.9l ani nenapoustej to fakt nemá cenu. Až teď po pár letech zkušenosti budu opět rozjíždět 52litrové Akvarko na krevetky. Takže ani krevetky tam nedávej.9l Akvarko je tak možná dobrý parnicek na vykliceni semínek na sadu. Pokus si přečíst par článků a pochopíš co ti tu lidé pokoušejí nacpat do hlavy teda jestli si neděláš srandu.
Ahoj, takže já si srandu nikdy nedelam...a za tu dobu jsem si pořídil větší akvárium 25l a přečetl jsem o otom mnoho článků jak od profesionálů tak i od pokročilejších... A i od známého který je v akvaristice dle mého skromného názoru nejlepší tak mi řekl že i když je to malé akvarko tak tam pořad mužů mít například živorodky duhové takže mi nerikejte že tam ŽÁDNÉ ryby nemohou být.
Jo bojovnice by to snesla jednou jsem koukal na dokument a v Indii je chovají v malé zavařovací sklenici. A nepřišel jsem se dohadovat stebou ale spis poradit. Jinak mám kamaráda který také říká jak je dobrý akvarista a strašně se diví ze mu umírají rybičky když jich má cca100 ve 112l:) a nenechá si poradit. Uvidíš sám jak ti to půjde držím ti palce každý jednou začínal ale věř mi ze i toto je malé.
Do 25 l živorodky nedávej, jsou to docela bordeláři, takže zase vzniknou problémy s kvalitou vody, a to nebude dobré. Znám spoustu prodejců v akvaristice, a obecně můžu říci, že každý udělá téměř cokoliv, aby něco prodal. Málokdo už pak uvádí skutečné informace.
Takže jsem se setkala i s radou..."Do 54 l si pořiďte třeba Skaláry." apod. Potom je už zcela na zdravém rozumu člověka a nabitých vědomostí, jak se rozhodne.
Na tvém místě bych si pořídila maximálně nějakou Bettu, a snažila bych se jí v akváriu vytvořit ideální podmínky pro život.
morče11

XXX.XXX.152.200
Škodí mušle v akváriu děkuji za odpověd
Bylo by fajn vědět jakou celkovou tvrdost vody máte v akvárku (GH) a jaké Ph. Jestli máte vodu měkčí a kyselejší a velkou nádrž, tak to nijak zásadně vadit nebude. V malém akvárku by při částečné výměny vody mohla tvrdost a Ph kolísat. A jestli máte vodu tvrdou a zásaditou, tak je to k ničemu.
Do AQ 9 litrů bych nedával rybu žádnou. Chce to větší AQ a pak zvolit nenáročné rostliny: http://surpanblog.cz/rubriky/akvarium-rady-a-tipy/nenarocne-rostliny-do-akvaria.