Dobrý den, dostala jsem dárkem ancistruse, podle atlasu bych to tipla na ancistruse sp. a samičku, ale můžete mi to prosím potvrdit, nebo napsat o jakého jiného ancistruse se jedná?Chtěla bych jí(mu) dokoupit partnery .Děkuji a přeji hezký den
lefalo
napsal(a):
Dobrý den, to jste mě potěšil, na rybičky.net mě vyděsili, že by to mohl být krunýřovec guyanský .Velká je cca 6 cm?Mám tedy počkat až povyroste, jestli se mu ( jí ), nezačnou dělat růžky?
Ano, počkejte až se mu začnou dělat růžky, od tých 7 cm už by měly jít vidět a pokud ne tak by to měla být samička. Nebo kupte další to záleží na vás. Já když kupoval ancistrusy tak většinou aspoň 5 kousků a když vyrostli tak to byli 2 samci 3 samice, nikdy se mi nepodařilo vybrat více samců
K.
Děkuji !Já tuto dostala, protože na burze se mi mezi krunýřovci zalíbila jedna rybička, po dotazu na prodejce zda může být ve 112 l akva mi bylo sděleno, že jistě a tak jsem si domů donesla trnovce bělopruhého(což jsem zjistila až po tom co jste mi s určením pomohl ) a tak jsem dostala jako dárek "opravdového ancistruse", když si ho neumím koupit sama .No ale přesný název jsem opět nevěděla, jen že tentokrát je to opravdu ancistrus a tož tak .Tak já počkám do další burzy a tentokrát už alespoň budu vědět co koupit, vezmu jí pár kamarádů, ať jí(mu) není smutno .Trnovce teď sleduji, protože na rybičkách mi psali, že na té fotce vypadá pohuble a že je to známka parazitů, tak jde do karantény, nechci ho někomu darovat nemocného.A s tím určením ještě jednou díky, představa, že by to mohl být ten guyenský a že bych vyměnila jednoho obříka za druhého mě zrovna nerozveselila
Dobrý den, vy si při cca 6 cm troufnete tvrdit co to bude? to si nedovedu ani já a to chovám rybky cca 10 let a že jsem jich měl.
Jinak počkejte až povyroste, několikrát se mi stalo, že z jasné 8 cm samice byl samec a naopak, ony někde mají i samičky fousky, ale jen takové drobné a většinou kolem tlamky.
K.
Rybky chovám trošku dýl a právě proto si rozhodně nedovoluji něco tvrdit a píšu "MYSLÍM, že to bude samička."
jak sám píšete, i ze zjevné samice se může vyklubat samec.je to holt živé, jede si to vlastní cestou...
hodně by pomohlo to bříško...
zadavatelce:
ancíci jsou fajn rybky, ale opatrně s nima. držela bych je spíš v menším počtu, nejsou to hejnové ryby a nepotřebují fůru kamarádů. hodně kadí a často se jejich přítomnost podepíše nedobře na rostlinách
Tak to asi máte jiné zkušenosti než já, jednu dobu jsem měl ve 126 l chovnou skupinu 2 + 4 + další rybky, akvárko bylo normálně zarostené a ancistrusi si jich nevšímali, je pravda, že je dobré dávat zeleninu a tablety pro ancistrusy. Záleží jak je kdo krmí.
Jinak měl sem samce a kdyby jste viděla jeho břicho tak by jste si myslela že je to samice plná jiker, která se potřebuje nutně vytřít
K.
Dobrý den, děkuji moc za všechny odpovědi - odepisuji až dnes, skolil mě bacil .Já to nakonec vyřešila tak, že ho prostě nechám prozatím samotného a až povyroste, tak uvidím co je zač a jestli je to samec, či samice a podle toho mu když tak dokoupím samici, či samce.Dva na 112 l akvarko budou určitě více než stačit .Fotografii bříška bohužel stále nemám (jediný kdo si ochotně pózuje a nechal si nafotit bříško byl trnovec ), foťák mám nachystaný vedle akvarka...bohužel mám pěkně zlomyslného ancíka, pózuje na kamenech, rostlinkách, na dně, na dřevě, na topítku...ale na sklo neleze ani náhodou , takže až se někdy zadaří, určitě sem fotku vložím, jen se obávám, že to hned tak nebude
Dobrý den, tak posílám konečně i fotky toho bříška a i aktuální foto ancíka a měla bych dotaz-když jsem ho koupila 16.1., tak měl stěží 5 cm, dnes 25.2. jsem ho měřila a má 8,5 cm ! Je to opravdu ancistrus sp., nebo jiný?Tento rychlý růst mě trochu děsí,3,5 cm během necelého 1,5 měsíce se mi zdá moc, nikde jsem se ale nedopátrala rychlosti růstu u ancistruse .Opravdu moc děkuji za rady!Hezký den
A ještě další, na té první a druhé je po koupi, na dalších po 1,5 měsíci.Plavou kolem něj patentky, vylezl na krmení
Třeba se pletu, pro mne má nápadně velkou hřbetní ploutev, trny na bocích jsou taky dost nápadný- to může zkreslit kresba, která mi přijde až moc pravidelná. Takovou kresbu měl u sousedů nějaký krunýřovec (Hypostomus) a měřil odhadem 35cm. Alespoň moji ancíci mají různě po těle tmavší a světlejší skvrny. A na fotkách při pořízení mi to taky moc nesedí.
Dobrý den, moc moc děkuji, konečně jsem ho určila! Je to Hypostomus plecostomus, neboli Kryunýřovec guyanský.Zmátlo mě to, že na rybičky.net mají trochu jinou fotku, ta se mu nepodobala, tak jsem ho vyloučila, žel strýček Google mi našel fota toho mého " drobka " a s jeho velikostí to opravdu v mém akvárku nemá budoucnost, takže jdu dát inzerát .Ještě jednou děkuji a přeji hezký den !
No, poporostl tedy dost .Ne že by mě těšilo, že mám v akvu tohoto obra, ale vzhledem k tomu, že jsem akvarista teprva cca 2 měsíce, tak mě těší, že je u mně rybičkám tak dobře .Plankton nemám, ale zato 6 moll, které si myslím měly mladé a nenašla jsem je, takže už asi vím kde skončily a proč tak roste .
Dobrý den, já se snažím nepřekrmovat, ale zrovna jsem jim nasypala rozmražené patentky a on se milostivě uráčil opustit úkryt, tak jsem drapla připravený foťák a rychle fotila...po cca ani ne dvou minutách tam nebylo po patentkách ani stopy .Jinak dobrá zpráva, mám pro něj nového majitele, pán si pro něj zítra přijede, bude mít k dispozici dvoumetrové akva i se společností, tak jsem moc ráda, že to dobře dopadlo-v sobotu jdu na burzu a kupuji lorikárii red, ta má mít max 11 cm, tak snad to ohlídám , jednoho ancíka bych v akváriu opravdu chtěla .Moc vám všem děkuji za rady a přeji hezký večer